R e k l a m a
R e k l a m a

55 tys. złotych za urlop dla Starosty Pajęczańskiego??

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego 55 tys. złotych za urlop dla Starosty Pajęczańskiego??

• Temat jest pusty.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 141 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #137525 Odpowiedz
    Nina
    Gość

Pucz…żenada i śmiechowisko.
    Opozycja do kąta.

#137541 Odpowiedz
    Michał
    Gość

Jacek jak można składać wniosek o odwołanie starosty nie mając większości?
    Żeby się ośmieszyć?
    Pokazać nieudolność?

#137542 Odpowiedz
    Mieszkaniec
    Gość

Ja bym tylko tych młodych zostawił w tej radzie reszta sio na czele z przewodniczącym… Wystarczy już tego rządzenia…

#137543 Odpowiedz
    Strzelec
    Gość

Co przewodniczący zrobił dla powiatu a miał szerokie możliwości a co wyborcy, mieszkańcy powiatu zrobili dla przewodniczącego? Wybierali go przez kilka kadencji i w zamian co? Tak jest w pisie, dorwac się do koryta i koniec.

#137544 Odpowiedz
    bylypajecak
    Gość

Jak w grudniu usłyszałem o wniosku o odwołanie starosty, to sobie pomyślałem, bicie piany, 5 szabel w radzie i tak nie ma szans nic zwojować, ale chociaż na forum rady o nieprawidłowościach można pogadac, ale ostatni miesiąc pokazał , że też w klubie rządzącym wielkiej miłości nie ma i starosta przez miesiąc drżał o posade, co zresztą było widac po zachowaniu. Tym razem dyscyplina klubowa wygrala, ale jak zazcną wypływac jakies brudy to już chyba takiej jednomyslnosci nie będzie.
    I druga sprawa, co to za pechowy powiat, że na swoim terenie jedynie śmieciowe biznesy potrafi sciagać? pierw Gajęcice, teraz Dzialoszyn.
    Po trzecie – słabe zarządzenai powiatem w trakcie rządów PISu, pomimo tylu możliowści nic nie załatwili dla powiatu, to teraz krytykują że rządki PO i Lewica to co oni mogą? Przykro słuchać .

#137545 Odpowiedz
    Bogna
    Gość

Pis pajeczanski zmarnował przez 8 lat dziejową szansę. Ale milionerami pozostawali. Ale ich wyborcy są zaczadzeni.

#137548 Odpowiedz
    Przezorny
    Gość

Patrząc na to wszystko zastanawiam się czy ludzie, którzy wybierają te nie inne osoby oczekują jakiejś zmiany. Może mieszkańcom po prostu jest tak dobrze. Ponieważ jak można oczekiwać zmiany nic nie zmieniając. Jak oczekiwać od tych samych ludzi czegoś innego niż do tej pory skoro przez ponad 20 lat nic się nie zmienia, ani w powiecie ani w radzie( zmiany kosmetyczne do podnoszenia ręki). Więc może niech się wyborcy nad sobą zastanowią i dadzą szansę innym ludziom, co mają pomysł i nie boją się o tym mówić.

#137551 Odpowiedz
    lol
    Gość

stare baby i dziadki na nich głosują oraz ci co mają mózgi sprane przez kościół.
    przykre to ale trzeba jeszcze trochę poczekać aż skończą się rządy watykańskiej mafii

#137557 Odpowiedz
    Piotr
    Gość

Aaa…ta pani Jola co na sesji z kartki czyta swoje wystąpienie to kto, ona gdzieś pracuje, czy chciałaby być starostą?

#137559 Odpowiedz
    Magdalena
    Gość

Pytanie do Włodarzy miasta, którzy niewątpliwie zaglądają na tę stronę : czy w Powiecie Pajęczno można zarejestrować firmę pod adresem, do którego nie ma się prawa własności ani umowy dzierżawy?

#137560 Odpowiedz
    Piotr
    Gość

Robert chyba tylko w Rząśni?

#137561 Odpowiedz
    Marek
    Gość

Magdalena. Firmę zakłada się online i nikt tam nie wymaga żadnych dokumentów. Spółki też można rejestrować w ten sposób. Zresztą sądy rejestrowe które zakładają takie podmioty o których mowa, bo nie robi tego miasto, też tego nie sprawdzają. To osoby fizyczne to oświadczają pod rygorem odpowiedzialności karnej.

#137562 Odpowiedz
    Piotr
    Gość

JDG tez nie prowadzi miasto. Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej prowadzona jest przez jest przez Ministerstwo Rozwoju i Technologii. Tam się niczego nie sprawdza. I tak powinno zostać żeby urzędy nie chciały tony papieru jak za komuny.

#137564 Odpowiedz
    Magdalena
    Gość

Ministerstwo Rozwoju i Technologii 🤔. To chyba coś nowego…Kiedy ja zakładałam swoją firmę, to musiałam okazać się prawem do użytkowania lokalu. Musiało to być w ubiegłym stuleciu🤧

#137565 Odpowiedz
    Marek
    Gość

To masz swój wiek.;) CEIDG funkcjonuje od 14 lat w obecnej formie 🙂 A to ministerstwo od 4. Wcześniej CEIDG było właściwe chyba dla Ministerstwa Gospodarki 😂

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 141 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #137051 w 55 tys. złotych za urlop dla Starosty Pajęczańskiego??
Twoje informacje: