R e k l a m a
R e k l a m a

Burmistrz

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 579 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #120820 Odpowiedz
    Krysia
    Gość

Burmistrzowi to nie wstyd za to brudne i zarośnięte miasto?
    W sumie co się dziwić jak w samym urzędzie bałagan?

#120825 Odpowiedz
    Magda
    Gość

Musicie zmienić płytę Krysiu…bo ciągle o tym samym piszecie…czyli nie macie już o czym..a i to bardzo dyskusyjna rzecz.
    Proponuję przejść się na Ług ul. JANA PAWŁA II…przejść się ul.Zieloną ktora właśnie jest remontowana, ul.Ogrodową, budowany PSZOK w Pajecznie odwiedzieć…mógłabym tak długo pisać bo dużo w Pajecznie się na plus zmieniło i zmienia dalej…ale po co i tak będzie tylko to jedną zgraną płytę odtwarzać…musiecie wymyślić coś innego…
    P.s zaproś mnie do siebie do domu, założę się ze tez jakiś kurz tam znajdę i wtedy wyjdziesz na brudasa…:)

#120826 Odpowiedz
    Krysia
    Gość

„Brawo” Magda…właśnie ta Jana Pawła też zarośnięta, Ogrodowa robiona ponad trzy lata, a i bezmyślnie wydane pieniądze na Pszok… i kto robi pieniądze na Pszoku to pani od odpadów w gminie wie najlepiej?
    Same „sukcesy”

#120827 Odpowiedz
    Michał
    Gość

I rozwalające się rondo po dwóch latach to kolejny sukces Piotra?

#120828 Odpowiedz
    Grzegorz
    Gość

Magda byłem też na Osiedlu Źródelna, zarośnięte i brudne jak by gospodarza nie było, widać zmiany gołym okiem😱

#120829 Odpowiedz
    Gosia
    Gość

Ponad 200 tysięcy rocznie przez 5 lat kadencji to jest ponad milion złotych…tyle zarobi Piotr, widać gołym okiem co za to gmina zyskała?
    A kolejną szlagierową inwestycją tej kadencji będzie kino i pomalowana tylko frontowa ściana…zaraz po maszcie?

#120837 Odpowiedz
    Magda
    Gość

To przypomnijcie sobie jak wyglądały te ulice w tym Jana Pawła II za poprzedniego Włodarza..szuter..kurz
    ..dramat..z tego co wiem ludzie przez dwie jego kadencje nie mogli się lamp – oświetlenia doprosić, po deszczu bez kaloszy w te okolice wybrać się nie można było. Zapraszam w taki dzień jak dzis w ten rejon to zobaczycie jak wygląda tam życie. Wtedy bez latarki ruszyc sie nie mozna było.. wieczorem latem życie tam umierało…dzis można biegać..jezdzic rowerem..na rolkach itp..cos zaczęło się w tej części miasta dziać…i nie tylko w tej..
    Wam natomiast zacięła się płyta z piosenka koszenie itp…innych argumentów brak?

Co do PSZOK widać że nawet tam nie byliście..ja korzystam i sobie chwale, nareszcie mogę wywieźć co chce i kiedy chce…nie muszę np. czekać na zbieranie odpadów wielkogabarytowych raz czy dwa w roku..
    Każde większe miasto ma PSZOK tak powinno być…to norma…i cieszę się że zawitała też do Pajeczna.

#120838 Odpowiedz
    Marek
    Gość

Widać że oderwana jesteś od rzeczywistości i nie wiesz o czym piszesz, to właśnie teraz są ograniczenia w godzinowe na Pszoku, a wcześniej można było zawieźć na wysypisko nawet w sobotę.
    Co do Matusowca to dobrze poprzednik porobił projekty i przygotował inwestycje. A i pieniądze dawali wszystkim to i Piotr wyjścia nie miał. Dobrze że nie zrezygnował jak z rozbudowy Domu Kultury.

#120839 Odpowiedz
    Xyz
    Gość

Droga Magdo,
    To chyba nie bylismy na tym samym pajęczańskim PSZOK-u, oferują tam wynajem kontenerow za ponad 900zl od MZK zamiast odbiór odpadów. Tylko u nas taki cyrk na kółkach, bo choćby w Działoszynie nie ma problemu z odbiorem odpadów.

#120840 Odpowiedz
    Magda
    Gość

Coś Ci się pomyliło…jaki wynajem..
    jestem tam kilka razy w roku.
    Wywozisz odpady…podajesz wagę lub odpady są przez pracownika ważone …podpisujesz kartę wywozu i tyle. Zaden PSZOK nie działa jak piszesz i ten tez nie. Ostatni raz byłam tam połotora miesiąca temu, a jestem jak pisałam kilka razy w roku.
    Jak jest jak piszesz proszę bardzo idź do prasy niech te twoje brednie opublikują, bedzie afera i będziecie się cieszyć…
    Pozatym regulamin dzialania PSZOK masz na stronie Gminy , każdy może się zapoznać jak to wygląda, tylko trzeba umieć czytać.

#120841 Odpowiedz
    Magda
    Gość

Co do PSZOK i czasu każdy ma swoje ograniczenie …proszę zajrzeć na stronę PSZOKU Sobuczyna w Częstochowie…bo narazie widzę lament za wszelką cenę…
    Ale to ze miasta jak Pajeczno mają PSZOKi dają to że nie marudzicie ze śmieci drożeją…bo ma to wpływ na cenę jaka placa mieszkańcy ze odbior odpadów.

#120851 Odpowiedz
    Waldemar
    Gość

Wybitne osiągnięcia, wybitne….

#120852 Odpowiedz
    wlodek
    Gość

Michał RONDO INWESTYCJA powiatowa burmistrzowi nic do niej ,jak coś krytykujesz to zapoznaj się ze stanem faktycznym

#120853 Odpowiedz
    Odpowiedzialny Wyborca
    Gość

Kochani moi,
    Należy pamiętać, że miasto należy do nas wszystkich, a nasze dobre lub złe działania mogą wpływać na jego przyszłość.
    Dlatego jeśli widzimy, że przywódca lub lider nie sprostał naszym oczekiwaniom, to nasze jedyne prawo jako mieszkańców miasta jest w wyborach samorządowych dążenie do udziału w głosowaniu i wyboru nowego tak zwanego przywódcy bądź lidera, który będzie pełnić swoje obowiązki odpowiedzialnie i efektywnie.
    Działajmy wspólnie, aby nasze miasto rozwijało się zgodnie z naszymi wspólnymi wizjami i potrzebami.
    Tak moi drodzy mieszkańcy wygląda DEMOKRACJA, która została zapoczątkowana w starożytnej Grecji (Ateny), w której również działał sąd skorupkowy zwany ostracyzmem, ale to już inna historia, która nie jest powiązana z tym tematem.
    Smacznej kawusi wszystkim życzę i miłej nocki w robocie ;))))

#120860 Odpowiedz
    Für Doutchland
    Gość

OdPOwiedzialny wyborco a więc szanuj wynik wyborów parlamentarnych która wskazała DEMOKRACJA

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 579 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #121296 w Burmistrz
Twoje informacje: