R e k l a m a
R e k l a m a

Chińczyk

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 89 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #32476 Odpowiedz
    mieciu
    Gość

Anton naucz się czytać ze zrozumieniem, przeczytaj 10 postów a nie przeczytałeś mój i krytyka, chodziło mi o to jak traktują polskie firmy ludzi , a nie stawałem w niczyjej obronie, zapamiętaj ze medal ma 2 strony i wedle twego rozumowania to za granicami polski nie powinni zatrudniać Polaków bo wtedy np funt czy euro nie jest w ich kraju tylko jedzie do Polski a wielu moich znajomych ma już własne firmy za granicami kraju, co do szanowania pracownika ja nic tu nie napisze niech się wypowiedzą pracownicy np. ełpol, viktus, anita, i pozostałych przetwórni, lub wejdź na stronę http://www.gowork.pl/opinie co do chińczyka to mi nie zależy gdzie będziecie kupować itd tylko podczas rozmowy z kilkoma osobami zasięgałem wiedzy na temat, wiedząc co piszą ludzie na forum i wiem kto to piesze, bo jeszcze nic nie było wiadomo, ze będzie chińczyk a temat już był negatywnie napisany, więc logicznie ze został napisany przez konkurencie, już nic w temacie nie napiszę bo szkoda słów i nerwów jak otworzą idźcie, sprawdźcie, porównajcie a potem piszcie Pozdrawiam

#32483 Odpowiedz
    Anton
    Gość

Waśnie medal ma dwie strony . Z jednej zmuszeni Polacy na wyjazd z kraju zostawienie dzieci , bliskich po to aby utrzymac rodzine , a z drugiej obcokrajowcy otwierają firmy w Polsce , pieniądze wyjeżdzają z Polski .A na dodatek firme prowadzi się w polsce i podatki ubezpieczenia płaci się za granicą , ponieważ tam się ma zarejestrowaną firme . Także wierzę w to że ludzie z rozmysłem będą robić zakupy .Poprostu jak wydawają pieniądze nie tam gdzie trzeba przyczyniają się do tego co mamy te dwie strony medalu ,,JEDNA GORSZA OD DRUGIEJ” . I nie piszcie głupot że tam będzie trzy razy taniej .Porównajcie ceny i badźcie rozważni .

#32560 Odpowiedz
    slawek
    Gość

Jakis pomysł na „starego” chińczyk a

#32584 Odpowiedz
    Chudy
    Gość

Pajęczno jest takim miejscem dziwacznym ze miejscowi wola kupować u obcych i nie chodzi tu tylko o samego chinczyka…

#32585 Odpowiedz
    Anton
    Gość

Wreszcie powinna w nas Polakach obudzić się jedność . Bo to my jesteśmy kowalami własnego losu . Jak bedziemy utrzymywać obce koncerny czy tez chińskie markety to zniszczymu u nas ostatnie miejsca pracy .Pieniądz jak zostanie w obrocie w Polsce kilka razy od niego sa płacone podatki , a jak wywożony jest z Polski to co ? .A już nagminna plaga jest to że te koncerny zarejestrowane są POZA Polską , i częś podatków i ubezpieczeń własnie wyjedża z Polski .Powiedzcie jak Polska ma podnieśc się z kolan .

#32587 Odpowiedz
    mieciu
    Gość

Anton wcześniej miałeś w towarowym sklep a gdzie się teraz przeniosłeś ?? oczywiście pytam z czystej ciekawości i oczywiście aby ludzie wiedzieli gdzie mają chodzić

#32597 Odpowiedz
    Anton
    Gość

Mieciu a może MIECIA naganiaczko na Ciński towar z towarowca .Ile ci płacą u Chinczyka , krytykujesz wszystkich w okolicy . Piszesz o zbawczych miejscach pracy w Chinczyka , krytykujesz innych . Co ma ktoś o tobie pomyśleć .A dobrze wiesz że jeśli kapitał opuści POLSKĘ to wszyscy tracimy . Czy to takie trudne , jeśli dostałaś pierwsze zadanie pisania bzdur i reklamy , to brawo , masz talent i wyobraźnie możesz nekrologi pisać . A ludzie i tak zrozumją wczesniej czy puźniej .

#32678 Odpowiedz
    mieciu
    Gość

człowieku ………… wesołych świąt ci życzę, nie chce mi się pisać, po prostu nie przeżywaj tak, jesteśmy wszyscy pionkami i ty i ja, kradną miliony i to na samej górze a ty płaczesz ze ci jakiś 1 chińczyk, zniszczy polski rynek :-),

#32700 Odpowiedz
    Anton
    Gość

Miecia ja nie płaczę , ja przytaczam fakty .Sama zauwazasz ze kradną miliony .I nie ironizuj już z tym twoim chinczykiem , pracuj sobie i nie naganiaj wjęcej myśląc że ludzie są tępi i będziesz im kit cisnąć o zbawicielu Pajęczna . Głupi sposób sobie obrałaś na reklame , Dla ciebie jak kradną , to nic takiego , jeden kombinator węcej , co się wielkiego stanie . I tak jak będzie myślał każdy POLAK to z naszego kraju pył zostanie , i będziemy niewolnikami we własnym kraju . Wesołych świąt .

#32701 Odpowiedz
    mieciu
    Gość

człowieku nie pij więcej, primo nikogo nie reklamuję, nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, tylko wyłapujesz słowa z kontekstu i tworzysz sobie co ci się uwidzi, może ty jesteś kobietą bo ja nie, przeczytaj wszystko jeszcze raz, powoli

#32710 Odpowiedz
    Gosia
    Gość

Sorki panowie,że wchodzę w słowo ale moim zdaniem każdy pójdzie kupić tam gdzie będzie taniej, tutaj zazwyczaj ludzie zarabiają najniższą krajową, to nie Warszawa ani Wrocław. Mając 1280 zł pensji nikt się nie pyta sprzedawcy „przepraszam a kto jest właścicielem tego sklepu chińczyk czy polak” tylko jak cena odpowiada to kupuje i wychodzi. A tak poza tematem to oba nasze ryneczki(mały i duży) to sama chińszczyzna. Nie interesuje mnie kto na mnie zarabia Polak czy nie, tylko który z nich zarobi na mnie najmniej, a ja kupie najtaniej. I to wszystko w temacie. WESOŁYCH SWIĄT

#32714 Odpowiedz
    km
    Gość

Nic dodać, nic ująć. A w niektórych komentarzach tak bije rasizmem, że aż oczy bolą..

#32720 Odpowiedz
    Anton
    Gość

Dokladnie tak jak Gosia pisze kupować tam gdzie najtaniej , już wcześniej o tym pisałem tylko Miecia , odwraca kota ogonem . A odnośnie wypowiedzi km , to nie o rasizm chodzi , tylko o to że gdy kupujesz u obcokrajowca to Polska , a jak Polska to każdy z nas traci . Tylko nie wiem dlaczego kilka osobników prubuje udowodnic całkiem co innego . A może ta sama osoba pod różnymi nikami (imionami) .Przecież taka prosta ekonomi to już jest w gimnazjum . Tam już ucza o podatkach bezpośrednich , pośrednik i różnych tam ,, dziwactwach ” , które pozwalają nas leczyć , uczyć , chronić itp.
    Ale chodnik do swojej posesji to każdy by chciał , odśnieżoną droge zimą też , a oswietlenie ulicy ? Napiszcie skąd się biorą pieniądze na to . Tylko nie piszcie tępych wywodów , bo to urąga człowiekowi myślącemu …

#32725 Odpowiedz
    mieciu
    Gość

Gosiu zgodzę sie z tobą bo o to mi cały czas chodzi no ale to przecież ja jestem „miecią ” i obracam kota ogonem no i pracuje u chińczyka i jestem z wietnamu hahaha tak jak sądzi Anton a skoro jest tak obeznany ze idzie pisać pod różnymi nickami, znaczy już musiał próbować tego sposobu, poza tym nie chodziłem do gimnazjum, może dlatego nie wiedziałem do tej pory ze to państwo daje na to wszystko pieniądze, bo cały czas myślałem ze to z naszych podatków czyli ok 55milionów Polaków i nawet gdyby było u nas 1milion chińczyków i każdy zatrudniał po 2 osoby to i tak podatki od tych 2milionów Polaków idą do skarbu państwa, czyli i tak na +, ja to odbieram tak panie Anton albo jest pan rasistą albo miał pan stoisko w domu towarowym i kropka, dla mnie to i z zambi mogą sobie kiosk z kadzidełkami otworzyć jeśli zatrudnią kogoś z Pajęczna już wystarczy w w naszym pięknym mieście „urząd pracy” to tylko nazwa i jeśli sobie sam pracy nie załatwisz to co umrzeć z głodu bo jestem Polakiem, kolego takie czasy dawno minęły

#32726 Odpowiedz
    Anton
    Gość

Pisałem aby powstrzymać się od tępych wywodów . I co ? Czyż nie pisałem o podatkach jak je płacimy to państwo ma z czego płacić to tak łopatologicznie bo prościej nie potrafie . Wszystko pięknie jak firma jest POLSKA Może jaśniej jest w POLSCE zarejestrowana i właścicielem jest obywatel POLSKI jeszcze raz bo pewniw nie rozumiesz OBYWATEL POLSKI , to wtedy własnie podatki ubezpieczenia idą do POLKIEJ kasy .A jak włascicielem jest obcokrajowiec to cześć wypływa z POLSKI .ROZUMIESZ ?
    A dla ciebie to trzeba pracowac w domu towarowym albo byc rasistą , aby rozumieć troszke ekonomie . Przeczytaj swój ostatni post zobacz ile faktów przekręciłaś. Po co się ośmieszasz . Jaki miałaś cel zniewazając POLSKICH pracodawców , wychwalać chinczyka , i pisac wiele innych bzdetów . Daj spokój i spędźmy milo święta . Pozdrawiam .

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 89 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #30821 w Chińczyk
Twoje informacje: