Witam
Jak w temacie (?)
Czy warto?
Sami oceńcie/!
Tak więc ostatnio kupiłam parę kilo kaszanki i parę kilo kiełbasy od ludzi którzy od dawna produkują swojskie wyroby.
Tak więc:
Wady
Dużo słoniny w kiełbasie
Pieprz zastąpiony ostrą papryką
Pani która sprzedaje oszukuje na wadze waga elektroniczna na baterie porażka ( czy pani ma świadomość co robi? To białe auto chyba z oszustwa??? )
Ale uogólniam temat
Kiedyś kupiliśmy w innym miejscu to pewna kiełbasa była nie do zjedzenia, straszny smród.
Uczulam wszystkich kupujących na tego rodzaju wyroby. ” Swojskie”
Gdzie sanepid?
Bo odbiegają bardzo mocno od jakości wyrobów swojskich naszych babć i dziadków.
25 zł za słoninę i zmielone kości w kiełbasie swojskiej to oszustwo!
Kupuj na przyszłość tylko od tych rolników co mają nadany numer weterynaryjny i prowadzą sprzedaż rolno detaliczną i mogą Ci wystawić dokument sprzedaży 😛
Wtedy będziesz miał pewność że nikt Cie w ch*** nie zrobi 😉 Pozdrawiam
Kiełbasę robię we własnym zakresie. jak podliczyłam same koszty produktów: mięso, przyprawy, czosnek, jelita itd.: już mi wyszło 27 zł za kilo. Nie licząc robocizny i 2 dni 'chodzenia’ przygotowywania i doglądania całego wędzenia 😉 (mięso kupuję w sklepie a nie w ubojni)
Po co ta irytacja?Jeśli produkujesz takie wyroby metodą pierwszego wpisu na forum to przestań to robić.
Dzisiaj liczy się jakość i wcześniej czy później stracisz klientów jak nie będziesz trzymać standardów.
Ludzie zapłacą za dobry wyrób, a za słoninę(?) raz się dadzą nabrać.
Każdy ma prawo do reklamacji.
robimy coś dobrze……?
Regionalni dostawcy też bywają różni o czym się pewnie nie jeden przekonał, ale mięso czy wędliny w porównaniu z tymi z marketu są nie porównywalnie lepszej jakości moim zdaniem.
Nawiązując do wpisu na temat Intermarche komuś żal d… ściska że robią tam kiełbasę najlepszą w okolicy. Cena wyrobów jest adekwatna do zawartości mięsa i tłuszczu ,a najniższe ceny wynikają z braku pośredników od produkcji po sprzedaż. Więc nikt Cię nie zmusza robić tam zakupy a kolejki na dziale mięsnym są dowodem na jakość wyrobów.