R e k l a m a
R e k l a m a

Kandydaci na burmistrza

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Kandydaci na burmistrza

• Temat jest pusty.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 319 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #125451 Odpowiedz
    Logika
    Gość

Pablo jak będziesz kandydować to masz mój głos

#125452 Odpowiedz
    Pablo
    Gość

Oczywiście jestem świadom, że się zgrywasz, ale niestety większość ludzi łapie się na takie programy i dla tego od lat mamy co mamy.

#125453 Odpowiedz
    mamy to co mamy
    Gość

No teraz ostatnio się złapali że będzie kwota 60 tysięcy wolna od podatku i pieniądze z KPO dzień po …dali się nabrać 🤣

#125458 Odpowiedz
    Pablo
    Gość

Jesteś w dużym błędzie. Wyborcy obecnej „większości sejmowej” nie dali się nabrać, w przeważającej większości są to ludzie z wyższym wykształceniem i nie tylko wiedzą, ale również rozumieją na czym polega polityka. Wiedzą i rozumieją, że wybory żądzą się swoimi prawami i potrafią rozróżnić co można zrobić w jeden dzień, a na co potrzeba czasu. Podejmując mieli świadomość, że kpo nie można odblokować z dnia na dzień, ponieważ potrzeba zmienić prawo tak, by spełniało wymagania opisane w kamieniach milowy h, na które notabene bez namysłu zgodził się premier Morawiecki. A kwoty wolnej od podatku nie można wprowadzić już w najbliższym roku podatkowym z jednej prostej przyczyny. Ponieważ projekt budżetu złożony przez PiS nie uwzględnia tego. Nowa władza fakt nie jest idealna ale jest gwarantem na to, że przepisy podatkowe nie będą się zmieniać z dnia na dzień, bez namysłu dla widzimisię szeregowego posła. A to w czasach rządów PiS było największą bolączką. Jako przedsiębiorca przez ostatnie 4 lata zarówno ja jak i większość osób prowadzących firmy nie rozpoczelismy żadnej wiekszej inwestycji, nie mając pewności, że nagle nie podniosą podatków, lub wysokości składki ZUS. W rozwoju każdego państwa najważniejszy jest rozwój gospodarczy, a przez ostatnie 4 lata rząd robił wszystko, by go zdusić.

#125459 Odpowiedz
    Afera wiatrakowa
    Gość

Pablo to ty jesteś w błędzie powiedz mi gdzie są pieniądze z OFE kto mówił że pieniądze z ZUS nie są pieniędzmi Polaków tak samo jak pieniądze z OFE nie są pieniędzmi Polaków…. Twój cytat

Podejmując mieli świadomość, że kpo nie można odblokować z dnia na dzień, a ja zapytam kto obiecywał że pieniądze z KPO będą dzień po 🤔 co z kwotą 60 tysięcy wolna od podatku..już się wycofują z obietnic….ale szczytem bezczelności jest chwaleniem się 800+ jako odpowiedzialną politykę

#125460 Odpowiedz
    Pablo
    Gość

Dalsza polem8ka nie ma sensu skoro nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.
    Pozdrawiam

#125461 Odpowiedz
    .
    Gość

Vice versa Pablo

#125462 Odpowiedz
    ???
    Gość

A w Działoszynie oprócz urzędującego burmistrza kto kandyduje? Wiecie?

#125476 Odpowiedz
    Dyndel
    Gość

Ciekawe czy Sylwek pod ratuszem będzie ? Może tam zaczną wyścig kampanijne

#125506 Odpowiedz
    Gość
    Gość

Każdy kandydat na burmistrza będzie lepszy od obecnego. Wydaje pieniądze których nie ma(czeki bez pokrycia), basenu nie będzie na pewno. A buduje miejsca rekreacyjne za ciężkie miliony z których korzystają przyjezdni a tylko niewielu mieszkańców z naszego terenu. Czyim on jest burmistrzem i o czyje interesy dba? Nasze czy obcych?

#125513 Odpowiedz
    wax
    Gość

do Gościa :masz rację.Kilka miejsc rekreacyjnych i po co.Widziałam tych korzystających widmo i to we wszystkich tych miejscach.Bezsensownie wywalone miliony,a basenu tak po-
    trzebnego nie było i nie ma i nie będzie.Kolejne kłamstwa bo już rozpoczął kampanię
    wyborczą.Ciekawe czy znowu obieca dwa baseny jak 5 lat temu czy może trzy.Wtedy bezprawnie przyklejał się do pisu a teraz do przystawki pisu ,,bezpartyjni samorządowcy”
    następna ściema.

#125514 Odpowiedz
    ANNA
    Gość

do Gość: co Ty opowiadasz. Mieszkam w Działoszynie i ja i moje dzieci korzystamy w nowych miejsc rekreacyjnych. Za każdym razem jest tam dużo dzieci z rodzicami lub dziadkami, więc nie wiem o co Ci chodzi. Wreszcie są fajne miejsca na spędzenie czasu na świeżym powietrzu a nie tylko przed komputerem czy telewizorem.

#125516 Odpowiedz
    Gość
    Gość

Do ANNA Ty i kilku dziadków z dziećmi i wnukami to nie cały Działoszyn a pieniądze wydane na ten cel olbrzymie. Mieszkańcy okolicznych miejscowości z pewnością byliby bardziej zadowoleni z remontu oczyszczalni na przykład bo od lat śmierdziało i śmierdzi dalej to nie jest dobra wizytówka miasta. Sam byłem świadkiem jak miejska oczyszczalnia wylewała surowe nieoczyszczone ścieki do Warty. Potrzebny nam burmistrz dla wszystkich mieszkańców a nie tylko swoich.

#125517 Odpowiedz
    ANNA
    Gość

do Gość : Jeszcze się taki nie narodził, coby Wszystkim dogodził.

A swoja dla burmistrza nie jestem, więc dla mnie tych korzystnych zmian nie dokonał, tylko dla WSZYSTKICH.

A problem z oczyszczalnią był już za poprzedniego włodarza i gwarantuje Ci, że następny też sobie z nią nie poradzi.

#125519 Odpowiedz
    Wojtek
    Gość

Dobrze że zrobił bo z Pajęczna mamy gdzie z dziećmi jechać.
    Ten w Pajęcznie to tylko ładnie mówi, ale żeby coś zrobić to już nie bardzo.
    Nie ma nic dla młodzieży…

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 319 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #125435 w Kandydaci na burmistrza
Twoje informacje: