R e k l a m a
R e k l a m a

Parkowanie pod Biedronką

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Parkowanie pod Biedronką

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #44897 Odpowiedz
    Amy
    Gość

Za to bedziesz bulil i to nie malo. Pewnie jezdxisz gratem u ci szkoda ze ktos ma lepsze auto od ciebie.albo dawno baby nie miales i tak sie dowartosciowujesz

#44898 Odpowiedz
    Roman
    Gość

@sposób- czyli to ty mi uszkodziłeś tzn porysowałeś auto pod biedronką przy schodach. Idę na Policję zgłosić zniszczenie mienia, mam nadzieję że po IP cię dojdą !! CWANIACZKU

#44900 Odpowiedz
    klijentka
    Gość

co za durnota z tych co sie wypowiadaja o gwozdziu badz tez o porysowaniu kluczykami!!! po pierwsze nie ma tam zakazu ze nie wolno parkowac,dla jasnosci tez czesto zostawiam auto kolo schodow ale chyba nikt nie jest taki szeroki by nie mogl sie zmiescic bynajmniej ja nigdy nie mailam tego problemu!a po drugie jesli jest wolne miejsce kolo schodow a ja tam nie zaparkuje nie mam zadnej gwarancji ze dalej na parkingu znajdzie sie choc jedno miejsce i co bede tak 3 razy objezdzac biedronke dookola i zostawiac te miejsce dla tych szerokich burzunow zenada! pozdrawiam wszystkie mamy sama nia jestem i najczesciej z dzieckiem robie tam zakupy:)

#44902 Odpowiedz
    Dublin
    Gość

Leniwe krowy zastawiają przejazd i przejście schodami dla pieszych, bo nie chce im się przejść 20 metrów.
    Monitoring miejski was wylapie 😀

Wiadomo, ze Biedra to sklep dla niezamożnych, ale nie musicie szpanowac tymi swoimi 5-10 letnimi gruchotami po Turkach z Niemiec 😀

#44908 Odpowiedz
    Biedronka
    Gość

monitoring jest domu towarowego, zakazu parkowania tam nie ma więc ….. , miejsce dla niepełnosprawnych a wjazdy z drugiej strony no to już wina przepisów z tej strony zjazdu nie mogło być prawo takie jest budowlane, a z drugiej strony jest sąsiad i raczej z tego miejsca korzystali by petenci z poczty, piszecie bokach ok można ale nie po ukosie bo towar do biedronki nie może wiecheć, co do zakazów są z tyłu przy biurze gs i rampy biedronki tam dopiero ludzie parkują, jeśli nie odpowiada państwu parking G,S jest przy cmentarzu lub na mieście, proszę uwzględnić ze stoi nieraz 30 aut a z nich 10 jest tylko klientami domu towarowego reszta ………. Pozdrawiam i proszę o odrobinę kultury oraz jeśli ktoś źle parkuje proszę dać przykład i parkować prawidłowo

#44907 Odpowiedz
    Jan
    Gość

„po drugie jesli jest wolne miejsce kolo schodow a ja tam nie zaparkuje nie mam zadnej gwarancji ze dalej na parkingu znajdzie sie choc jedno miejsce i co bede tak 3 razy objezdzac biedronke dookola…”

taka mentalność jest chyba niestety niereformowalna… tak właśnie trzeba zrobić – nie ma miejsca trudno, takie życie – nie jesteś pępkiem świata.

„…i zostawiac te miejsce dla tych szerokich burzunow zenada!”

czyli przycwaniakuję bo jak nie ja to ktoś inny. trochę prawo dżungli, ale ok, każdego inaczej wychowano.

nie ma zakazu, ale kultura i życzliwość dla innych ludzi nakazuje nie stawać na drodze pieszych i powtarzam – w miejscu bardziej uprzywilejowanym niż dla niepełnosprawnych. naprawdę zasłużyliście na taki przywilej? czym? chyba tym, że „ja jestem wielkie panisko i stanąłbym pod samymi drzwiami jakby się dało i co mi zrobicie”. każdy ma do wyboru: zwykłe ludzkie niepisane dobre obyczaje albo cebula i egoizm.

#44903 Odpowiedz
    do romana
    Gość

Roman idź lepiej na dwie policje może będzie szybciej, znalezienie kogoś po ip a udowodnienie winy to dwie różne sprawy, więc dopóki nie będzie tam monitoringu ja będę robił swoje tępiąc buractwo, a to że mnie ktoś złapie za rękę, niech podejdzie to jeszcze w lampe wyłapie…

#44939 Odpowiedz
    Amy
    Gość

Przyznales sie na forum juz

#44945 Odpowiedz
    Aspriantka
    Gość

Niektóre osoby, które tutaj twierdzą, że parkując przy schodach nie łamią przepisów, znalazły chyba prawo jazdy w chipsach….
    Przy schodach jest wydzielony chodnik i nie zostawiacie przepisowego 1,5 metra na przejście (np. dziecięcy wózek). https://goo.gl/maps/rTCLBT6mGV32
    Widzę, że nie brakuje konfidentów na forum. Szkoda, że nie dzwonicie na policję widząc parkowanie, które kwalifikuje się na karnego k…sa :/

#44946 Odpowiedz
    Xyz
    Gość

Parking Biedronki to nie droga publiczna ASPRIANTKO więc tam przepisy ruchu drogowego nie obowiązują i Policja nie ma tam nic do gadania.

#44948 Odpowiedz
    wiedzacy
    Gość

Ale debil 🙂 Przeczytaj sobie tumanie ustawę o prawie drogowym. Zacytuje ci czego dotyczy, resztę sobie znajdziesz (mam nadzieję):
    „Art. 1.
    1. Ustawa określa:

1.zasady ruchu na drogach publicznych, w strefach zamieszkania oraz w strefach ruchu;
    2.zasady i warunki dopuszczenia pojazdów do tego ruchu, a także działalność właściwych organów i podmiotów w tym zakresie;
    3.wymagania w stosunku do innych uczestników ruchu niż kierujący pojazdami;
    4.zasady i warunki kontroli ruchu drogowego.
    2. Przepisy ustawy stosuje się również do ruchu odbywającego się poza miejscami wymienionymi w ust. 1 pkt 1, w zakresie:
    1.koniecznym dla uniknięcia zagrożenia bezpieczeństwa osób;
    2.wynikającym ze znaków i sygnałów drogowych.”

Znaki tam są a jak nie to w Kodeksie Wykroczeń wykroczenie z art. 92 paragraf 1 znajduje się w rozdziale XI „Wykroczenia przeciwko bezpieczeństwu i porządkowi w komunikacji”.
    Reasumując wychodzi na to, że policja nawet na prywatnym parkingu może wystawić mandat kierując się troską o bezpieczeństwo pozostałych obywateli.

Do książek nieuku :/

#44963 Odpowiedz
    xyz
    Gość

Będziesz robił to dalej tępiąc buractwo?
    TO może zacznij od siebie? Wyłapie w lampe mówisz? To Ty agresywny i odważny chłopak musisz być :))))

#44964 Odpowiedz
    xxx
    Gość

A ja parkuje kolo schodów i mam wasgdzieś buraki…..

#45025 Odpowiedz
    Roman
    Gość

@sposób- masz pecha, twoja paskudna gęba się nagrała w zamontowanej kamerce w aucie :)zawiadomienie złożone w prokuraturze w Wieluniu wraz z załącznikiem wideo 🙂

#45149 Odpowiedz
    amy
    Gość

hahah sposob masz na co zasluzyles oby sie wiecej ludzi zglosilo z porysowanym autem przez ciebie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 32 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #45149 w Parkowanie pod Biedronką
Twoje informacje: