R e k l a m a
R e k l a m a

parkowanie

• Ten temat ma 12 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 10 lat temu przez EPJ.
Wyświetlanie 13 wpisów - od 1 do 13 (z 13 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #41468 Odpowiedz
    taodawjodh
    Gość

od dłuższego czasu na skrzyżowaniu ulicy Kościuszki / Świerczewskiego parkują samochody, co powoduje, że ulica Świerczewskiego robi się tak wąska, że nie mogą przez nią przejechać dwa samochody, co prowadzi do dziwnych sytuacji na drodze.

czy nasza wszechobecna policja która kręci się ciągle jak smród po gaciach nie widzi w tym żadnego problemu? z tego co pamiętam, to samochód trzeba parkować w odległości iluś tam metrów od skrzyżowania – w Pajęcznie widocznie ten przepis nie obowiązuje. może kilka mandatów rozwiąże problem?

#41469 Odpowiedz
    xyz
    Gość

Rób zdjęcia i zgłaszaj. nikt nikomu nie broni. Jak dobrze pamiętam mówisz o ulicy koło kina? Wyłożonej kostką? Tam jest przecież parking, a od połowy normalna droga. Za kinem i boiskiem do siatkówki kolejne parkingi.

w Pajecznie większy jest problem bo nie ma gdzie ciężarowego auta zaparkować. Tylko targowica jest do tego wyznaczona, ale jak tam na noc auto postawić…

#41474 Odpowiedz
    ja_
    Gość

Ciężarowe trzymaj albo na podwórku albo na targowicy, strasznie wkur… mnie ciężkie auta na ulicach pakujące, zresztą na to chyba też jest jakiś paragraf i mandacik można dostac

#41478 Odpowiedz
    taodawjodh
    Gość

nie należę do tych co robią zdjęcia i zgłaszają, policja sama powinna takie rzeczy dostrzegać i interweniować. na początek pouczenie – nie pomoże to mandat.

chodzi mi dokładnie o to skrzyżowanie:
    https://www.google.pl/maps/@51.145928,18.9958397,3a,75y,213.6h,76.45t/data=!3m6!1e1!3m4!1sP65d9jt7LIkDqQ2dEJkvdw!2e0!7i13312!8i6656
    zwykle stoi tam jeszcze na samym rogu zaparkowany samochód blokujący jeden pas ruchu

#41492 Odpowiedz
    zofia
    Gość

proponuję napisać kilka słów na adres:

komendant@pajeczno.ld.policja.gov.pl

to powinno wystarczyć 🙂

#41499 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Tak zrobcie cos z tym bo kiedyś będzie w końcu wypadek!!!
    Co z tego ze to radny każdego obowiązują przepisy!!!!

#41500 Odpowiedz
    maro5
    Gość

Nie do ruszenia. To są samochody radnego Ostrowskiego. A jeśli nie parkują, to pojawia się tam nawet jakiś pseudo znak „dostawa towaru”. Policja na to nie reaguje, mimo skrzyżowania. Przecież to radny opcji burmistrzowej, tym wolno więcej. W jakim my kraju żyjemy ? Oby mnie nie ścigali, jak Wolnowskiego.

#41528 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Ale autorowi chyba nie chodzi o róg przy Visacie tylko po drugiej stronie, jadąc w dół – jak na załączonym widoku z google street view. Zgadzam się, że jest tam masakra, zarówno dla włączających się w Kościuszki, jak i dla skręcających w Świerczewskiego.

#41575 Odpowiedz
    Prawilniak
    Gość

Chyba podziałało bo tego starego grata juz drugi dzień nie ma, za to dzisiaj ktoś postawił jeszcze gorzej jakiegoś nowego SUVa :/
    Miejsce było wolne kilka metrów dalej to i tak stanął zaraz przy skrzyżowaniu. Policja jest u nas ślepa!

#42051 Odpowiedz
    jacipokaze
    Gość

ciekawi mnie gdzie wy stawiacie auta –i czy napewno przepisowo

#42082 Odpowiedz
    Konfident
    Gość

Mam na to dwie recepty, obie skuteczne. Naklejać karne pytongi albo robić foto i wystawiać opinie tutaj: http://tablica-rejestracyjna.pl/ Skuteczniejsze niż dzwonienie na psiarnie.

#42103 Odpowiedz
    ooooooollllll
    Gość

Opisujecie problem tej ulicy ale wezcie pod uwage rowniez inne skrzyzowania i jak staja

#42113 Odpowiedz
    EPJ
    Gość
Wyświetlanie 13 wpisów - od 1 do 13 (z 13 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #41492 w parkowanie
Twoje informacje: