plac po PKS
Pajęczno › Fora › Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego › plac po PKS
- Ten temat ma 69 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 8 lat, 7 miesięcy temu przez
irek.
-
AutorWpisy
-
do fidel
Gośća jakim autem jeździsz ??? bo chyba nie niemieckim ani francuskim ani japońskim wstrętnym złomem .Kupujmy Polskie auta !!!!
Fidel
GośćJakie to ma znaczenie??? Nie mówię tutaj o dużych fabrykach tylko o małych rodzinnych sklepach !!! w których właściciel pracuje na utrzymanie siebie i swojej rodziny, płacąc przy tym wszystkie podatki.
Magda
GośćMożna kupić taniej niż w tym mitycznym Rosmannie. Wystarczy zamówić te same produkty przez Internet. I można je łatwo znaleźć dużo taniej.
A do tego nie damy zarobić Niemcowi 🙂michu
Gość@Fidel a co mnie obchodzi czy coś jest polskie czy z innego kraju ? Ludzie wybierają portfelem, a nie jakąś głupią teorią o tym, że „kapitał ma narodowość”, bo nie ma czegoś takiego, jest co najwyżej rachunek ekonomiczny. Koncerny nie są winne tej sytuacji jaką mamy, tylko zawsze PAŃSTWO który tworzy ten chory system.
Śmiało
Gość@XyZ, „Szukają dyrektora do Rosmana?”
Być może jeszcze nie wiedzą, że szukają? Może warto złożyć CV i przekonać ich?Ronson
GośćCo Fidel rodzinny biznesik padnie wkrótce? Najgorsi są ludzie pokroju z chama na pana, mentalność wyzyskiwacza co dorobił się na cudzej krzywdzie.
Fidel
GośćNie warto dyskutować z częścią ludzi na tym forum. Właśnie przez takie podejście do tematu,jak wyżej w PL mamy to co mamy! Zawiść i zazdrość, nie dam zarobić sąsiadowi,bo kupił nowy samochód,dam obcemu. Do Ronsona – nie mieszkam w Pajecznie i nie prowadzę ani nie prowadziłem rodzinnego biznesu. Widzę tylko co sie dzieje wokół, nie mam klapek na oczach!
Stefan
GośćJasne Fidel, jasne 😉
Jan
GośćNiektórzy chcieliby, żeby państwo zabroniło firmom z zagranicznym kapitałem działalności na polskim rynku. Super, tak już kiedyś było – gospodarkę sterowaną centralnie mieliśmy za komuny, „patriotom” gratuluję chęci powrotu do tamtych czasów. Zaślepienie w populistyczne „ideały” prowadzi do takich absurdów – mielibyśmy wszystko polskie ale za cenę wolności – dobrze to znamy. Współczuję lokalnemu drobnemu przedsiębiorcy, który będzie miał trudniej przez dużego konkurenta, ale takie życie – to dotyczy każdej branży i nie ma znaczenia z jakiego kraju pochodzi kapitał – polskie sieci też istnieją i mają prawo działać w Polsce i UE. Do tego: ile miejsc pracy stworzy mały sklepik osiedlowy, a ile duży sklep sieciowy?
Jak szary obywatel odczuwa forsowanie na siłę krajowego przemysłu/handlu aby zadowolić pewną grupę ludzi ale wbrew rentowności widzimy na przykładzie węgla – wszyscy za to płacimy.Agnieszka
GośćNo i ktoś wreszcie mądrze napisał 🙂 Mam na myśli Jana
waldek
Gośćagnieszka i jan to dla mnie tu….sy sier……ce
waldek
Gośćpewnie macie do całego świata pretensje ze mało zarabiacie, trzymać tak dalej
waldek
Gośćnajlepiej zby polski naród u niemca robił za groze!!!!
waldek
Gośćnajlepiej zby polski naród u niemca robił za grosze!!!!
waldek
GośćLUDZIE obudźcie się!!!!
-
AutorWpisy