R e k l a m a
R e k l a m a

plac po PKS

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 70 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #59069 Odpowiedz
    do fidel
    Gość

a jakim autem jeździsz ??? bo chyba nie niemieckim ani francuskim ani japońskim wstrętnym złomem .Kupujmy Polskie auta !!!!

#59071 Odpowiedz
    Fidel
    Gość

Jakie to ma znaczenie??? Nie mówię tutaj o dużych fabrykach tylko o małych rodzinnych sklepach !!! w których właściciel pracuje na utrzymanie siebie i swojej rodziny, płacąc przy tym wszystkie podatki.

#59074 Odpowiedz
    Magda
    Gość

Można kupić taniej niż w tym mitycznym Rosmannie. Wystarczy zamówić te same produkty przez Internet. I można je łatwo znaleźć dużo taniej.
    A do tego nie damy zarobić Niemcowi 🙂

#59087 Odpowiedz
    michu
    Gość

@Fidel a co mnie obchodzi czy coś jest polskie czy z innego kraju ? Ludzie wybierają portfelem, a nie jakąś głupią teorią o tym, że „kapitał ma narodowość”, bo nie ma czegoś takiego, jest co najwyżej rachunek ekonomiczny. Koncerny nie są winne tej sytuacji jaką mamy, tylko zawsze PAŃSTWO który tworzy ten chory system.

#59095 Odpowiedz
    Śmiało
    Gość

@XyZ, „Szukają dyrektora do Rosmana?”
    Być może jeszcze nie wiedzą, że szukają? Może warto złożyć CV i przekonać ich?

#59098 Odpowiedz
    Ronson
    Gość

Co Fidel rodzinny biznesik padnie wkrótce? Najgorsi są ludzie pokroju z chama na pana, mentalność wyzyskiwacza co dorobił się na cudzej krzywdzie.

#59099 Odpowiedz
    Fidel
    Gość

Nie warto dyskutować z częścią ludzi na tym forum. Właśnie przez takie podejście do tematu,jak wyżej w PL mamy to co mamy! Zawiść i zazdrość, nie dam zarobić sąsiadowi,bo kupił nowy samochód,dam obcemu. Do Ronsona – nie mieszkam w Pajecznie i nie prowadzę ani nie prowadziłem rodzinnego biznesu. Widzę tylko co sie dzieje wokół, nie mam klapek na oczach!

#59100 Odpowiedz
    Stefan
    Gość

Jasne Fidel, jasne 😉

#59116 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Niektórzy chcieliby, żeby państwo zabroniło firmom z zagranicznym kapitałem działalności na polskim rynku. Super, tak już kiedyś było – gospodarkę sterowaną centralnie mieliśmy za komuny, „patriotom” gratuluję chęci powrotu do tamtych czasów. Zaślepienie w populistyczne „ideały” prowadzi do takich absurdów – mielibyśmy wszystko polskie ale za cenę wolności – dobrze to znamy. Współczuję lokalnemu drobnemu przedsiębiorcy, który będzie miał trudniej przez dużego konkurenta, ale takie życie – to dotyczy każdej branży i nie ma znaczenia z jakiego kraju pochodzi kapitał – polskie sieci też istnieją i mają prawo działać w Polsce i UE. Do tego: ile miejsc pracy stworzy mały sklepik osiedlowy, a ile duży sklep sieciowy?
    Jak szary obywatel odczuwa forsowanie na siłę krajowego przemysłu/handlu aby zadowolić pewną grupę ludzi ale wbrew rentowności widzimy na przykładzie węgla – wszyscy za to płacimy.

#59117 Odpowiedz
    Agnieszka
    Gość

No i ktoś wreszcie mądrze napisał 🙂 Mam na myśli Jana

#59126 Odpowiedz
    waldek
    Gość

agnieszka i jan to dla mnie tu….sy sier……ce

#59128 Odpowiedz
    waldek
    Gość

pewnie macie do całego świata pretensje ze mało zarabiacie, trzymać tak dalej

#59129 Odpowiedz
    waldek
    Gość

najlepiej zby polski naród u niemca robił za groze!!!!

#59130 Odpowiedz
    waldek
    Gość

najlepiej zby polski naród u niemca robił za grosze!!!!

#59131 Odpowiedz
    waldek
    Gość

LUDZIE obudźcie się!!!!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 70 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #59130 w plac po PKS
Twoje informacje: