R e k l a m a
R e k l a m a

plac po PKS

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 70 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #59132 Odpowiedz
    waldek
    Gość

głupi i chory naród

#59133 Odpowiedz
    waldek
    Gość

śmierdzą mi ludzie z Pajęczna

#59134 Odpowiedz
    waldek
    Gość

tu mieszkają sami żydzi

#59135 Odpowiedz
    O O Beko O o o
    Gość

Mnie zeby doplacali nie zamieszkałbym w Pnie!

#59155 Odpowiedz
    Jan
    Gość

waldek, nie pisz komentarzy po pijaku

#59160 Odpowiedz
    ider
    Gość

Wydaje mi się Janie że chodzi o to „żeby państwo zabroniło firmom z zagranicznym kapitałem działalności na polskim rynku.” Potrzebne są jednak pewne regulacje ponieważ mocne kapitałowo wspierane korzystnym kredytem służącym ekspansji zagraniczne firmy wysysają wszystkie pieniądze z rynku a to nie służy rozwojowi naszych miejscowości .

#59161 Odpowiedz
    Romek
    Gość

waldek, nie obrażaj ludzi, trochę kultury, czy następny sklep aż tak bardzo zmieni twoje życie? Moja żona się bardzo cieszy, bo wcześniej musiała jeżdzić do Częstochowy.

#59176 Odpowiedz
    waldek
    Gość

Romek czyli Twoja żona nie jest za PIS-em

#59178 Odpowiedz
    z pajęczno
    Gość

co wy ludzie piszecie, kogo uszczęśliwi kolejny market w Pajęcznie, ludzie sami się wykańczacie. choroba postępuje coraz bardziej. Romek jak czytam „Moja żona się bardzo cieszy, bo wcześniej musiała jeżdzić do Częstochowy” to żygać mi się chce. Najlepiej wyprowadzić pieniądze na zachód i nieć pretęsje do wszystkich, że są winni biedy w kraju. Chorzy jesteście. Ja nigdy nic nie kupie w Rosmanie a bede wspierał miejscowych przedsiębiorców, nie zaliczam się do żydostwa.

#59181 Odpowiedz
    Fidel
    Gość

Zpajeczno masz rację!

#59184 Odpowiedz
    jotos
    Gość

Również zgadzam się zpajeczno. Ludzie , miejcie więcej świadomości. Z zysków które u nas zarabiają sieci do budżetu Pajęczna czy Działoszyna nie wpływa ani złotówka . Subwencja z ich podatku dochodowego najczęściej trafia do bogatej Warszawy bo tam te firmy przeważnie mają siedziby.O ile oczywiście płacą w Polsce jakiś podatek dochodowy bo zdecydowana większość zysków wyprowadzana jest na zachód.

#59185 Odpowiedz
    10warta
    Gość

Pomijając pewne oczywiste uproszczenia które stosują zwolennicy lokalnych sklepów (nie piszę, że nie mają Oni swych racji) to przecież taki Rossmann wcale nie jest taki tani i dobry. Typowa sieciówka, ot taka mała radość dla miasteczka 😉 Moim zdaniem sklep ten w Pajęcznie będzie miał problemy z zapewnieniem sobie bytu przy odpowiednich działaniach naszych przedsiębiorców.

#59186 Odpowiedz
    Andrzej
    Gość

Zobaczcie prawie wszyscy jesteśmy świadomi tego że kapitał obcy że nie płacą podatków albo niewielkie jak na swoje obroty a jednak… chodzimy tam !!! Więc jak ten przedsiębiorca lokalny ma sie dobrze mieć skoro jest takie mniemanie do swojego nie pójdę dlaczego , a no dlatego żeby nie zarobił!

#59188 Odpowiedz
    Ted
    Gość

puknijcie się wszyscy w głowę… wyzywanie się od żydów, żydostwa itp świadczy tylko o Waszej kulturze osobistej. że niby kogoś zwymyślam od wyżej wymienionych to nagle moje argumenty staną się mocniejsze? Maskara… Mamy wolny rynek i niech każdy kupuje tam gdzie chce. W końcu o to chodzi że mamy wybór. Komuna dawno się skończyła. Co innego wolny rynek a co innego świadomość tego skąd dany produkt pochodzi i z jakiego sklepu. Sam zwracam uwagę na to co kupuje, skąd jest, jaki skład itp ale też kupuje zagraniczne (jeżeli dany produkt w składzie ma lepsze składniki niż polski odpowiednik). Osobiście uważam że Rossmann jest drogim sklepem i w Pajęczańskich idzie kupić taniej.

#59189 Odpowiedz
    michu
    Gość

gdyby ludzie znali się na ekonomii i głosowali na ludzi którzy znają się na gospodarce a nie tylko przedstawiali swoje gołosłowne obietnice w kolorowych spotach, to nie było by problemu i każdy, mały i duży przedsiębiorca rywalizowaliby na takich samych warunkach. No bo jak można konkurować na równych prawach, gdy jeden zwolniony jest z podatków? Całe te strefy przemysłowe to jedna wielka ściema i kopniak w tyłek dla polskich przedsiębiorców. To system jest zły, system podatkowy, a dokładnie podatek dochodowy, którzy karze za pracowitość zakładając przedsiębiorcy sznur z kamieniami na szyje i każe latać. Ci wielcy mając kasę i prawników są wstanie ominąć ten system i wyprowadzać dochody. Trzeba zlikwidować podatek dochodowy i zamienić go 1% podatkiem obrotowym, wtedy każdy bez wyjątku by go zapłacił. I nie było by takiej zawiści wśród ludzi jak jest teraz.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 70 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #59029 w plac po PKS
Twoje informacje: