R e k l a m a
R e k l a m a

PROTEST NAUCZYCIELI

Wyświetlanie 12 wpisów - od 31 do 42 (z 42 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #55324 Odpowiedz
    Kawa
    Gość

Jak ja widzę kto jest nauczycielem w pajęczańskich szkołach to nóż mi się w kieszenie otwiera. ( wielu z nich pamiętam ze szkoły podstawowej-dobrze że tatuś i mamusia, teść, teściowa na posadkach_) Prawdziwych nauczycieli w w Kawkowie to można na palcach u jednej ręki policzyć-reszta na emeryturze.A co do zmęczenia i pracy po godzinach to ludzie nie ośmieszajcie się- karty pracy z neta, sprawdziany z neta, zero inicjatywy aby coś samemu zrobić.

#55326 Odpowiedz
    as
    Gość

Za moich czasów nauczyciele dzielili się na tych o których prawie nie pamiętamy oraz tych wymagających, z umiejętnością przekazywania i łączenia wiedzy z praktycznym wykorzystaniem, ale przede wszystkim umiejętnością propedeutyki uczenia się jako pasji; niestety brak szkół pedagogicznych (po politechnice, wyższej szkole rolniczej wystarczy kurs pedagogiczny oraz najczęściej podyplomówka) spowodował, że zawód ten wydaje się wszystkim łatwym, prostym a dzięki koterią gminno-rodzinnym w zasięgu ręki.
    Niestety nadzór pedagogiczny, to towarzystwo na pasku gminnych „bonzów”, potrafi w ewaluacji naprawdę słabej szkole dać wzorcową laurkę. W szkole słupki są niziutkie, ale ewaluacja rewelacyjna.
    System obecnie formowany dąży do wynaturzeń, a jak słyszę, żeby w szkole nie było WOSP bo kuratorium będzie się mściło – to co ja mam tym moi biednym dzieciom powiedzieć.
    Dlatego struktura na wsi dwustopniowa, daje szansę na wyrównanie poziomów, tam gdzie to potrzebne, a z drugiej strony daje dogłębne spojrzenie na umiejętności i predyspozycje ucznia do wyboru drogi edukacyjnej tj. życiowej. Programy nauczania to powinna być żywa tkanka zmieniana na bieżąco w cyklu kilkuletnim. To co przedstawiło MEN to żenada i brudnopis, bez refleksji; to włączenie wstecznego biegu w trakcie jazdy do przodu.
    Czy rodzice powinni się tym interesować. Powiem to tak, jeżeli beznadziejny nauczyciel nie uczący prawie nic stawia same 4 i 5, to czy mamy się cieszyć czy martwić. Możemy machnąć ręką, kto pójdzie do dyrektora czy wójta i powie o tym co prawie każdy wie.
    Dziecko będzie miało lincz a rodzić wrogów, więc wystarczy zlikwidować gimnazja (tam ma szansę nadrobić) – deforma.
    W Polsce poziom nauczania na razie jest wypadkową starania się nauczycieli o osiągnięcie poziomu europejskiego, ogólnie wypada to całkiem nieźle. Może tylko matura powinna być powiązana z oczekiwaniami uczelni. Niestety ogólnokształcące liceum czy 3 czy 4 letnie powinno przygotować ucznia do życia (wiedza kompetencje itd. ) a nie do egzaminu (on powinien być wypadkową zdobytej wiedzy …). Powrót do dydaktyki z czasów PRL to nic innego jak tylko formowanie leninowskiego nowego człowieka z masą niepotrzebnej wiedzy, którą i tak trudno było wykorzystać praktycznie.
    Proszę mi podać nazwisko geniusza, który każe uczyć dzieci Pana Tadeusza przez 4 lata w SP.
    Może wrócą czasy edukacji typu nie (nie wierć się, nie przeszkadzaj, nie myśl samodzielnie, nie wychodź itd.); dzisiaj, a na pewno jutro powinno nauczać się na stosując kwantyfikator tak (np. indywidualizm).
    RODZICE PROTESTUJĄC PRZECIWKO TEJ DEFORMIE DAJECIE SZANSE SWOIM DZIECIOM, niestety o tej destrukcji na własnej skórze przekonamy się za kilka lat, jak zwykle po szkodzie.
    Odnośnie procedur doboru nauczycieli, umiejętności nauczania to przekażę jak dyrektorka w mojej SP zatrudnia: pan/pani sobie chyba kpi, a co ja nie mam własnej rodziny. Historia vitae magistra est, ale rzeczywistość trzeszczy.

#55396 Odpowiedz
    gosc22
    Gość

Jeżeli ktoś ma wątpliwości jaka soba przygotowuje reformę to proszę przeczytać
    czy szkoła jest apolityczna, chyba już nie
    Wywiad Min. Zalewskiej z dziećmi ze szkoły w Świebodzicach
    http://www.pzsi.e-dukator.com.pl/index.php/598-wywiad-z-posel-na-sejm-rp-anna-zalewska

#55403 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

Wstyd dla wszystkich polonistów świata !:))))Przemyślenia godne nierozgarniętego przygłupa. Pogonić to towarzystwo, póki czas, bo w przeciwnym wypadku będziemy musieli sami zająć się edukacją naszych dzieci. Reforma cofnie szkołę o lata świetlne, więc nie pozwólcie na dewastację obecnego systemu.

#55652 Odpowiedz
    10warta
    Gość

Czytałem dziś w Wybiórczej, że kolejni eksperci niszczą przedstawioną podstawę programową 🙂

#55653 Odpowiedz
    efjeidujwiudh
    Gość

teoria ewolucji ma być okrojona bo jest fe i niezgodna z nauczaniem kościoła 🙂

średniowiecze powraca

#55749 Odpowiedz
    mlody
    Gość

Czy nie czas protestować drodzy rodzice – oni niszczą naszym dzieciom przyszłość a my czekamy na co! Niech każdy złoży pismo do kuratora w swojej szkole, albo wyśle maila do kuratora.
    e-mail kolodz@kuratorium.lodz.pl
    W ramach nie istniejących konsultacji wystarczy napisać, że jako rodzic jestem przecina reformie i dam temu wyraz w najbliższych wyborach parlamentarnych (jeśli jeszcze takie będą).
    Faktyczne powody zniszczenia edukacji są polityczne, wiec tylko ci destruktorzy będą patrzyć w słupki.

Rządy PiS dobrze ocenia blisko połowa (49 proc.), a źle – 38 proc. Z rezultatów działań rządu zadowoleni są przede wszystkim mieszkańcy wsi (57 proc.), osoby z wykształceniem podstawowym (59 proc.) i zawodowym (58 proc.) CZY MA TAK ZOSTAĆ NA ZAWSZE.

Czy tak łatwo kupić wyborców.

#55752 Odpowiedz
    Hhjh
    Gość

Pełen odlot „młody” 😉😁😄😊

#55753 Odpowiedz
    Hhjh
    Gość

Analfabeto, pseudo obrońco uciśniony „nieistniejących” pisze się razem. Telefon nie podpowiedział – analityku edukacji ?

#55762 Odpowiedz
    Jan
    Gość

@HHjh
    wszystkie imiesłowy przymiotnikowe z „nie” rzeczywiście można pisać łącznie, ale dopiero od 1997 roku. ja (i być może kolega wyżej) uczyłem się jeszcze po staremu – te o znaczeniu czasownikowym pisało się osobno, a o znaczeniu przymiotnikowym razem. zasada była dość skomplikowana więc Rada Języka Polskiego dopuściła łączną pisownię we wszystkich przypadkach, ale nadal wolno używać pisowni rozdzielnej w niektórych sytuacjach. warto czasem się wstrzymać przed nazwaniem kogoś analfabetą, bo każdemu zdarza się popełnić błąd, natomiast większym obciachem jest błędne wytknięcie błędu 🙂

a młody ma rację, ale to się tyczy ogólnie wszystkich spraw – jesteś niezadowolony – działaj. ludzie przeklinają codziennie na tą samą dziurę w drodze a nikt nie zadzwoni poinformować o tym odpowiedniej instytucji. nie sądzę, żeby z edukacją miało to cokolwiek dać, ale musimy jako naród być mniej pasywni. inna sprawa, że typowi rodzice Brajanka czy Dżesiki dostają po pińcet na dziecko i gdzieś mają coś więcej niż czubek własnego nosa.

#55824 Odpowiedz
    nalewacz
    Gość

do młodego; wirus kodziarstwa cię dopadł to czuć w twojej ”mądrej”analizie

#60334 Odpowiedz
    Dzejms
    Gość

Warszawę już sobie odpuścili, bo ludzie im nie dali, to może i gimnazja zostawią w spokoju.

Wyświetlanie 12 wpisów - od 31 do 42 (z 42 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #60334 w PROTEST NAUCZYCIELI
Twoje informacje: