R e k l a m a
R e k l a m a

Mężczyzna nie wpuścił do kościoła czanoskórej dziewczynki

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Mężczyzna nie wpuścił do kościoła czanoskórej dziewczynki

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 81 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #63202 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Dlaczego gestapowcy z unii na siłę chcą nam ich wcisnąć bo chcą się ich pozbyć.

Z dwóch powodów: bo demokratycznie zdecydowaliśmy jako kraj o przynależności do organizacji, więc czerpiemy z tego korzyści ale mamy też obowiązki. a po drugie – bo historia naszego kontynentu wypracowała pewien zestaw wartości, na podstawie których pomaga się ofiarom wojny. przypomnę przy okazji, że nigdzie tu nie piszę o przyjmowaniu uchodźców (pisałem kilkakrotnie, że jestem sceptyczny), tylko o rasizmie względem małego dziecka. i piętnowaniu bogu ducha winnych ludzi.

A gestapo? To porównanie to trochę strzał w kolano, bo gestapo służyło narodowo-socjalistycznej ideologii, która chciała się pozbyć pewnej grupy etnicznej i stosowała odpowiedzialność zbiorową. czyli dokładnie to, co ty popierasz.

strach, strach i jeszcze raz irracjonalny strach, wynikający z nieumiejętności oceny sytuacji i rodzący nienawiść i agresję. i to zgubi naszą cywilizację, a nie terroryzm. bo psychopaci są wszędzie i zawsze będą (choć dziś jest o wiele mniej zamachów niż 40-50 lat temu) – raz będą dokonywać samobójczego ataku w imię religii, innym razem wtargną z karabinem do szkoły, a innym podpalą człowieka żywcem https://www.wprost.pl/zycie/10062630/Lodz-Policja-zatrzymala-mezczyzne-podejrzanego-o-spalenie-czlowieka-zywcem.html
    dużo bardziej niebezpieczna od terroryzmu jest reakcja na niego wyzwalająca zło w ludziach – jak u faceta spod kościoła w Sopocie, czy u patusów, którzy w Częstochowie napadli na Włochów, bo ci mieli ciemniejszą karnację. taka reakcja na zło wyrządzane przez terrorystów to właśnie ich sukces, zaraz tak nakręcicie spiralę nienawiści, że sprowokujemy kolejne konflikty, albo sami się powybijamy. a psychopaci z terrorystycznych organizacji przybiją wam piątkę.

#63203 Odpowiedz
    ołówek
    Gość

@Janie
    1. Który punkt podpisanego przez Polskę w 2003 roku Traktatu Akcesyjnego mówi o przyjmowaniu przez nasz kraj uchodźców na życzenie Niemiec?
    2. Dlaczego te europejskie wartości nie dotyczą Polaków zesłanych podczas II wojny światowej na Sybir? Wszyscy ci wysiedleńcy i ich potomkowie wrócili do kraju? Ci ludzie uciekali czy siłą byli wywlekani ze swoich domów?
    3. Po wojnie ludzie w Polsce masowo opuszczali kraj, czy podwijali rękawy i odbudowywali to co zostało zniszczone?
    4. Ilu jeszcze 16-latków ma Erytrea?

Unia Europejska miała działać na zasadzie partnerstwa a nie dyktatu. I jak wczoraj powiedział Sigmar Gabriel, Europa to nie tylko Niemcy i Francja. Europa jest wspólna! To co dla Niemców czy Francuzów jest korzystne, nie musi z automatu korzystne być i dla nas.

Chcesz zaprosić do swojego domu kilku gości z Afryki, proszę bardzo. Nikt Ci nie broni. Ale nie wymagaj, żeby wszyscy robili, a co gorsza myśleli tak samo.
    Miłej soboty.

#63204 Odpowiedz
    Jan
    Gość

do znudzenia:

nigdzie tu nie piszę o przyjmowaniu uchodźców (pisałem kilkakrotnie, że jestem sceptyczny), tylko o rasizmie względem małego dziecka. i piętnowaniu bogu ducha winnych ludzi

#63206 Odpowiedz
    Jan
    Gość

@ołówek
    1. w traktacie akcesyjnym nie przewidziano wielu konkretnych działań na wypadek przyszłych wydarzeń. nie twierdzę, że mamy taki obowiązek narzucony konkretnym artykułem w traktacie. próbuję po prostu zrozumieć drugą stronę, za którą wcale się bezkrytycznie nie opowiadam.

2/3. nie do końca rozumiem do czego zmierzasz, ale ZSRR nie utożsamiam z wartościami europejskimi.

3. nie po wojnie, tylko w trakcie. oczywiście, że miliony Polaków uciekło z kraju i byli uchodźcami na całym świecie.

a co do reszty – patrz wyżej. nie chcę przyjmować masowo uchodźców, ale nie chcę też, żeby propaganda jednej strony doprowadziła do wyrządzania krzywdy niewinnym ludziom, a tak reaguje prosty człowiek na tendencyjny przekaz medialny. widzi w TV Araba łobuza = zakłada, że każdy Arab to łobuz czyli wróg = zakłada, że każdy o ciemniejszej skórze to wróg. a to się źle skończy.

#63207 Odpowiedz
    Prawy
    Gość

Janie to jest problem Niemiec i Francji skoro naściągali do siebie kolorowych. niema takiego zapisu na którym się godzilyśmy na ich przyjęcie sprzedawczyki i pachołki tylko szczekają że mamy jakiś obowiązek ilu Janie przyjołeś pod swój dach beżowych ? zresztą pojedź do Ameryki lub do Dubaju bez wizy i powiedz im że mają cię wpuścić i dać socjal

#63208 Odpowiedz
    Jan
    Gość

@Prawy, rozumiem i jestem w stanie się zgodzić, że nie chcemy przyjąć „nie naszych” uchodźców. ale to jest jedna sprawa, a drugą sprawą jest mentalność i myślenie ludzi o obcokrajowcach w ogóle. w Polsce prawie nie mamy imigrantów z Afryki, są dzieci Polaków o odmiennym kolorze skóry, turyści, czy „egzotyczni” właściciele barów – i należy się im szacunek jak każdemu człowiekowi. napastowanie takich ludzi w jakikolwiek sposób, tylko dlatego, że ktoś o podobnym wyglądzie dokonał gdzieś indziej strasznego przestępstwa jest zwyczajnie podłe i okrutne. i tylko przeciw temu protestuję – aby rozdzielić różne rzeczy, a nie wrzucać wszystkiego do jednego wora.

nie przyjąłem żadnych uchodźców i nie przyjąłbym żadnego nawet gdybym popierał przyjęcie ich do kraju. tak samo, jak nie przyjmuję pod swój dach bezdomnych, bezrobotnych i chorych na raka, mimo, że popieram pomoc dla nich od państwa.

#63209 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

We wrześniu 2015 roku Polska poparła unijną inicjatywę o relokacji 120 tys. uchodżców,
    z czego do naszego kraju miało pierwotnie trafić 5 tys. Ostatecznie ustalono 7 tys.
    W listopadzie 2015 roku Beata Szydło w imieniu swojego rządu zadeklarowała, że będzie honorowała ustalenia traktatu. Nadmieniła jedynie, że chętniej przyjmiemy chrześcijan.
    Jak to się ma dzisiejszej , agresywnej postawy rządu? Czy można poważnie traktować partnera zrywającego umowy? Ci, którzy zajmują się działalnością gospodarczą, mają na ten proceder odpowiednie określenia.
    Unię zakładano na dobre i złe. Państwa zobowiązały się do współpracy i pomocy.
    My, w obecnej sytuacji, mamy za zadanie odciążyć tych, którzy przyjęli najwięcej uciekinierów. I wcale nie są to Niemcy, a głównie Grecja i Włochy.

#63210 Odpowiedz
    REALISTA
    Gość

Unia Europejska podzieli los ZSRR jest to nie uniknione i wcześniej czy później upadnie żaden normalny kraj nie będzie dłużej tolerować samych zakazów i nakazów gdzie demokracja schodzi gdzieś daleko w kąt i to dzięki beżowych pasożytów którzy wiadomo jak się integrują w pozostałych krajach europy

#63216 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

No, nie!:))) Teraz mnie zażyłeś! Demokracja według PiS-u! Na to Polacy czekali 70 lat.:))))))))Czy wam się od nadmiaru władzy nie poprzewracało w głowach??

#63217 Odpowiedz
    Laska
    Gość

No Kalinka to ilu bierzesz? Czy jak zwykle puste słowa.

#63223 Odpowiedz
    REALISTA
    Gość

Kalino przypomnieć ci jak wyglądały rządy POprzedniego towarzystwa ?

#63229 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

@ REALISTA
    I tylko dlatego zmieniliśmy je na jeszcze gorsze? A zwolennicy PiS-u, zamiast nas przepraszać, mają czelność jeszcze nam ubliżać? Kto mądry, ten widzi, kto wietrzy profity i napędza się żądzą zemsty, za żadne skarby nie dostrzeże obecnych niegodziwości.
    Mam wielu znajomych, bardzo wielu, ale osobiście nie znam nikogo, kto przyzna, że głosował na PiS. To skąd oni się wzięli? Tacy cichociemni??

#63230 Odpowiedz
    ołówek
    Gość

@Kalina, jak zwykle lejesz wodę. Chyba już wszyscy się o tym przekonali.
    Zamiast konkretów ciągle piszesz „a bo PiS to …”
    Za dużo Schetyny i Wałęsy się nasłuchałaś moja droga, za dużo 🙂

A swoją drogą, ciekawi mnie Twoja opinia na temat tego, czy protestujących można pałować czy też nie? A czy władzę należy szanować, czy też nie? 😉

#63231 Odpowiedz
    REALISTA
    Gość

Kalino was przepraszać ? kpisz czy o drogę pytasz was się przepędza raz na zawsze tam gdzie wasze miejsce

#63232 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

@ołówek
    „Pałowanie”, jak to pieszczotliwie nazywasz, zaczęłabym od szalejących po ulicach obrońców naszej narodowej tożsamości, a póżniej się zobaczy.:)))
    Istnieje coś takiego, jak „niezgoda obywatelska” i w ramach tejże niezgody, mamy prawo protestować. Dlaczego wpadłeś na pomysł, żeby te pokojowe demonstracje rozganiać?
    Szacunek, to chyba za duże słowo. Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Czy narody szanują dyktatorów? Chyba nie, a tobie szacunek myli się ze strachem.
    Protestujący pokojowo o coś władze proszą. Jak długo, to już zależy od cierpliwości protestujących.:)))
    Krótka charakterystyka mojej osoby w twojej wypowiedzi, powinna cię zdyskredytować jako rozmówcę, ale ja mam w sobie duże pokłady cierpliwości. Nigdy nie zaczynaj ogólnodostępnej wypowiedzi od ataku ad personam. Na to możesz sobie pozwolić w prywatnej korespondencji.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 81 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #63058 w Mężczyzna nie wpuścił do kościoła czanoskórej dziewczynki
Twoje informacje: