R e k l a m a
R e k l a m a

Ruch Narodowy ziemi Pajęczańskiej.

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Ruch Narodowy ziemi Pajęczańskiej.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 72 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #53925 Odpowiedz
    zbigniew
    Gość

Krewni narodowców wpadli do nas z wizytą w 1939r. Odwiedziny były „udane”, był dym i huk. Koszty ponieśli gospodarze.

#53926 Odpowiedz
    Szlaban
    Gość

Z lewakami nie dyskutuje koniec kropka.

#53927 Odpowiedz
    Jan
    Gość

HAHAHA wiedziałem, że najbardziej merytoryczny z argumentów w końcu padnie xD Bieda umysłowa górą xD

Ale może jednak odpowiecie na kilka pytań, które tu padły:
    1. „grupa ludzi mające podobny światopogląd” – jaki to światopogląd?
    2. jak i czemu chcecie się „sprzeciwiać” i „zapobiegać”?
    3. czy będziecie też sprzeciwiać się i zapobiegać antypolskim (bo Polacy płacą za to w podatkach) aktom wandalizmu (np. kibole)?

#53929 Odpowiedz
    Joanna
    Gość

Rdzenni Polacy,aby wam się to udało należy pamiętać o kilku zasadach:noście i dawajcie dobry przykład:
    1. Dresiki szyte tylko w Polsce (a nie jakiś Bangladesz czy inne Indie)
    2. Adidaski wyprodukowane także u nas a nie o zgrozo w Chinach!
    Kupujcie:
    1.Nigdy w Inter lub Biedronce.Inter to już ogólnie katastrofa, bo we Francji tylu Arabów i nie daj bóg jakiś jest w zarządzie firmy… o chińskich marketach nie wspomnę…
    A na koniec jeszcze jedno:
    W Tworkach jest kilka wolnych miejsc,to jak już się zorganizujecie to może przyjmą was na terapię grupową…

#53935 Odpowiedz
    allach akbar
    Gość

Joanno ty też masz wolne miejsce w domu więc przyjmij sobie paru islamskich uchodźców

#53937 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Bezsensowna riposta. Rozumiem, że jeśli ktoś popiera zasiłki dla bezrobotnych to powinien sam ich sponsorować.
    Jeśli jesteś patriotą to zrób coś dla Polski – posprzątaj las, wrzuć do piwnicy węgiel schorowanej sąsiadce, wyślij biednym dzieciom paczkę na święta. Ale nacjonalista nie jest patriotą – nacjonalista zwykle nie reprezentuje sobą nic, dzięki czemu mógłby się czuć lepszy od innych więc musi sobie taką wyższość jakość stworzyć. Najprościej wymyślić sobie wroga (np. inny naród, inną orientację seksualną – wyolbrzymiając ich wady) i czuć się lepszym tylko dlatego, że do tej grupy nie należy.

#53938 Odpowiedz
    Taka prawda
    Gość

Janie twojego bełkotu nie da się czytać

#53939 Odpowiedz
    Jan
    Gość

A może jakoś merytorycznie, na argumenty? Napisz w którym miejscu się mylę, chętnie przyznam się do błędu jeśli mi to ktoś udowodni.

#53940 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Zadałem rzeczowe i konkretne pytania, w odpowiedzi padło „lewactwo” i „weź uchodźcę do domu”. Wcześniej padło jeszcze „zaraza”. Na tle wypowiedzi na tym poziomie powoływanie się na mechanizmy psychologiczne może rzeczywiście być uznane za bełkot, rozumiem to. To bardzo wymowne, że w sporach światopoglądowych zawsze jest jedna strona, która kompletnie nie potrafi podać żadnych spójnych faktów czy argumentów. Dziwnym zbiegiem okoliczności to zawsze jest ta sama strona…

#53942 Odpowiedz
    Joanna
    Gość

Janie, bardzo dobrze napisane. Myślę jednak, że argumentów sensownych się nie doczekasz. Aby mieć argumenty należy myśleć samodzielnie, czytać nie tylko jednostronne portale i publikacje…Wydaje mi się,że to zbyt wiele jak na takich ludzi. A „allach akbar” proszę powiedz mi gdzie też podziewają się te potworne wg.was hordy uchodźców? Szczególnie w Pajęcznie jest ich cała masa, aż potrzebujemy obrońców!

#53949 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

Może by się ten domorosły „firerek” ujawnił? Przecież to nie będzie organizacja podziemna.Rozumiem, że ma działać prężnie i jawnie.To dobrze, bo nietrudno ich będzie spacyfikować.:)))

#53956 Odpowiedz
    PolOn
    Gość

Kolega zaznaczył, że nie chodzi mu o zaangażowanie polityczne. NSDAP była partią polityczną, a narodowa była tylko z nazwy. Proponuję poczytać na ten temat.

#53962 Odpowiedz
    PolOn
    Gość

Komentarz powyżej do Skipper.
    Do Jan, „ciekawe jak by się miał sprzeciwiać – oczywiście w granicach prawa i w zgodzie z zasadami chrześcijaństwa”
    Może się sprzeciwiać zgodnie z zadami prawa poprzez protest, manifestację. Nie rozumiem natomiast, dlaczego poruszasz argument wartości chrześcijańskich?

„Gwarantuję, że narodowcy w Polsce dokonują o wiele więcej pobić, napaści i aktów wandalizmu niż uchodźcy. No to tak na logikę – kim tu należałoby się zająć?”
    Śpieszę z odpowiedzią, mianowicie zająć się należy sprzedajnymi politykami, urzędnikami na usługach obcych państw i pseudoautorytetami ze słusznie minionego ustroju. Jeśli chodzi natomiast o twoją dalszą wypowiedź, tak na logikę, rozumiem, że jesteś w posiadaniu dowodów/ statystyk na to, że to narodowcy dokonują w Polsce o wiele więcej pobić, napaści i aktów wandalizmu niż tzw. „uchodźcy”?

„Bezsensowna riposta. Rozumiem, że jeśli ktoś popiera zasiłki dla bezrobotnych to powinien sam ich sponsorować.”
    Nie, ale jeśli ktoś chce ich przyjmować powinien zacząć od siebie i przyjąć ich do własnego domu.

„Jeśli jesteś patriotą to zrób coś dla Polski – posprzątaj las, wrzuć do piwnicy węgiel schorowanej sąsiadce, wyślij biednym dzieciom paczkę na święta.”
    Tak też czynią patrioci i nacjonaliści, zresztą nie tylko.

„Ale nacjonalista nie jest patriotą – nacjonalista zwykle nie reprezentuje sobą nic, dzięki czemu mógłby się czuć lepszy od innych więc musi sobie taką wyższość jakość stworzyć. Najprościej wymyślić sobie wroga (np. inny naród, inną orientację seksualną – wyolbrzymiając ich wady) i czuć się lepszym tylko dlatego, że do tej grupy nie należy.”

Popełniasz podstawowy błąd, nie wiesz o czym piszesz, nie wiesz co oznacza słowo nacjonalizm, stawiasz nacjonalizm na równi z nazizmem, szowinizmem, ksenofobią itd.( jak to typowy lewak:D) bo nie znasz również tych pojęć, ale innym zarzucasz brak „rozumu i godności człowieka”, gratuluję samozaorania 😀

„A może jakoś merytorycznie, na argumenty? Napisz w którym miejscu się mylę, chętnie przyznam się do błędu jeśli mi to ktoś udowodni.”,

Merytorycznie, czekam z niecierpliwością 😀

„To bardzo wymowne, że w sporach światopoglądowych zawsze jest jedna strona, która kompletnie nie potrafi podać żadnych spójnych faktów czy argumentów. Dziwnym zbiegiem okoliczności to zawsze jest ta sama strona…”
    Zgadzam się, to bardzo wymowne, zawsze jest to ta sama strona. Lewica 😀

#53963 Odpowiedz
    PolOn
    Gość

Do jake, „zacznijcie od palenia książek w parku, wybijania witryn sklepów oh wait to już było”,

kolejna analogia do NSDAP, proponuję jak powyżej najpierw poczytać, a dopiero później wypowiadać się na publicznym forum. Nacjonalizm to nie nazizm.

„nie wiem może zabrońcie budowy nieistniejącego meczetu, zwerbujcie ortalionową blokową chołote bo sie marnują z browarkami pod śmietnikiem, pomalujcie jakiegoś żula na czarno i go gońcie po parku jest masa opcji”
    za dużo oglądasz TVNu…

#53966 Odpowiedz
    PolOn
    Gość

Do Joanna, „Janie, bardzo dobrze napisane. Myślę jednak, że argumentów sensownych się nie doczekasz.”
    Chyba jednak się doczekał 🙂

„ Aby mieć argumenty należy myśleć samodzielnie, czytać nie tylko jednostronne portale i publikacje…Wydaje mi się,że to zbyt wiele jak na takich ludzi. ”

By mieć argumenty na pewno trzeba myśleć samodzielnie, lewacy nie myślą, oni po prostu są…

„A „allach akbar” proszę powiedz mi gdzie też podziewają się te potworne wg.was hordy uchodźców? Szczególnie w Pajęcznie jest ich cała masa, aż potrzebujemy obrońców!”

Hordy tzw. “uchodźców” są już w takich krajach jak Niemcy, Francja, Wielka Brytania, Włochy, Grecja, Węgry itd. W Pajęcznie może jeszcze ich nie ma, nie mniej jednak nie jest to wykluczone, dlatego ważne, aby się tym tematem zainteresować.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 72 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #53915 w Ruch Narodowy ziemi Pajęczańskiej.
Twoje informacje: