Rządy PIS a upadek Polski
Pajęczno › Forum › Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego › Rządy PIS a upadek Polski
- This topic has 576 odpowiedzi, 1 głos, and was last updated 1 years, 6 months temu by Wyborca.
-
AutorWpisy
-
PolakGość
co sądzicie o tej rządzącej bandzie, kiedy doprowadzą do upadku nasz kraj
AnitkaGośćTyle co o p.Tokarskim próżniak, któremu kasa wiecznie ucieka
irekGośćto są ludzie którzy idą się chapać, okraść społeczeństwo, a sami nic nie potrafią zrobić ani załatwić
ZbigniewGośćZwolennikom III RP duzo nie trzeba, oni wierza ponad wszystko tvm24 i gazecie zamiast logicznego myslenia. Wybuduja im droge obok domu najdrozsza w swiecie, ktora po dwoch latach trzeba remontowac za ciezki publiczny grosz, albo kilometr autostrady za 9 mln euro ( w innych krajach gdzie przebijaja w skalach tunele kosztuja 7 mln ), albo Shella, potem nowy dyskont lub supermarket ( w ktorym zapychaja za 1700 po 12 godzin na dobe ), ktory podatkow nie placi i wyciaga kase z panstwa, albo otworza nowy bank i mysla, ze Polska pieknieje, bo tak im w gazecie napisza i w tvm powiedza. Albo wybuduja basen narodowy dwa razy drozej niz w Europie!
Zadluzyl kraj na bilion zlotychw latach gigantycznych doplat z UE i zwial do Brukseli na posadke za 100 tysiecy miesiecznie. Caly majatek narodowy wyprzedany za grosze, przemysl nie istnieje, zadluzenie panstwa to prawie bilion zlotych ( praktycznie powroz u szyi nie do splacenia ), 3 mln ludzi na emigracji zarobkowej ( ile to jest podatkow, dzieci w szkolach mniej? ), 3 mln deklarujacych chec wyjazdu z kraju, 2 miliony bezrobotnych, 5 milionow na umowach smieciowych bez zadnych ubezpieczen i zabezpieczenia na starosc, dramat w sluzbie zdrowia, gdzie liczy sie tylko zysk biznesmenow w bialych kitlach, 90 procent rynku medialnego jest w rekach zagranicznego kapitalu ( wyobrazacie sobie, ze w Niemczech 90 procent mediow jest w rekach polskich? ), gdzie lemingom pociskaja gladkie kawalki o Polsce, ktora odniosla sukces i budzacej szacunek, ktore to lemingi lykaja te kawalki bez zadnej refleksji.
Banki broniące sie rękami i nogami przed podatkiem bankowym osiągają w POlsce zyski rzędu 18 mld rocznie. W latach 2008-2012 wydrenowano z Polski 48 miliardow dolarow – za te srodki buduje sie tam drogi, szkoly, wspiera sluzbe zdrowia i edukacje, zbroi armie i wspiera rodzine-, zwyczajnie wyssano i okradziono Polakow, caly wzrost PKB jest praktycznie konsumowany przez banksterow i polskich straznikow tego haniebnego procederu, ktorzy mowia, ze na nic nie ma i na dodatek szczuja grupy zawodowe na siebie, dzielac podstepnie spoleczenstwo dla realizacji wlasnych celow. W tym samym czasie Polakom podnosi sie wiek emerytalny ( w Niemczech go obnizono po okreslonym okresie skladkowym ), zabiera sie srodki z OFE, podnosi podatki, serwuje nawyzsze oplaty bankowe, telefoniczne i za przejazd autostradami w swiecie.
Demografia? Eksperci mowia wprost, ze za niedlugo Polakow bedzie tylko 16 milionow. Dramat. Dramat i zgliszcza! Ale co tam lemingi. Przeciez Polska pieknieje, po co wam mozg, przeciez macie tvn24, lizweek, komorowskiInfo, gazete i lady Eve. One wam zawsze prawde powiedza. Te absurdy, gdzie premier Eva robila wyjazdowe POsiedzenia rzadu. Jechala na nie pociagiem, obok jechal tir wiozacy meble rzadowe, a nad nia lecial rzadowy samolot!
W budżecie za 2016 rok jest prawie o 11 mld więcej z podatku VAT, 2 mld więcej po ukróceniu przekrętów mafii paliwowej, 2 miliardy z podatku bankowego! Kto na te rzeczy w przeszłości pozwalal? To cała III RP, zielona wyspa!
Wy jak te kotlujace sie szczury, nie potrafiace spojrzec poza czubek swojego nosa, spadajace w przepasc i popierajace PO, gdzie jeden szczur krzyczy do drugiego, przy aplauzie bezmyslnej gawiedzi: ” Ale najwazniejsze, ze nie rzadzi nami Kaczor!”.
Do tego wszystkiego dodac nalezy niszczenie kosciola, rodziny, tradycji, promowanie multi kulti, parad rownosci, tecz, lewactwa i gender, katastrofalna polityke historyczna, gdzie z Polakow robi sie antysemitow, pisze sie o polskich obozach, a za niedlugo dowiemy sie, ze to Polska jest winna wybuchowi II Wojny Swiatowej, kreci sie filmy uderzajace w narod, promuje orly z czekolady i kotyliony, a autorytet lemingow smial narodowi, ktory stracil 6 mln obywateli, plunac w twarz mowiac: ” ze za okupacj bardziej obawial sie Polaka niz Niemca..”.
PolakGośćNasz kraj to już ruina. To PIS-owskie dziadostwo tylko patrzy jak okradać uczciwych ludzi i wspomagać patologie. Nas jest nie stać na rozdawnictwo na prawo i lewo. Dziś lepiej mieć 6 dzieci i nie pracować, a później znów prosić biedne państwo o zakiś zasiłek na starość. Ten Fałszywy uśmiech Kaczyńskiego mówi wszystko. Głupi naród, że wybrał takich rządzących.
WUJGośćPolak masz racje. Rządy pis nie doprowadzą do niczego dobrego. Za kilka lat obudzimy się z długiem nie do ogarnięcia i zwykli ludzie będą musieli zapłacić za lekkomyślność PIS-iorów.
bonzoGośćTyle wszego, co sobie pobiadolicie 🙂
śmiechGośćHehehe miód na moje uszy, jak ja uwielbiam słuchać tego biadolenia popaprańców oderwanych od koryta. Tego jęku, pisku i szczekania. Ale spokojnie, spokojnie prawdziwy płacz się zacznie jak złodzieje, malwersanci i oszuści zaczną być rozliczani za okradanie kraju, budżetu państwa, za oszustwa podatkowe i wyzysk najmniejszego nawet Kowalskiego. Dlatego panie „polak” nie szukaj na siłę głupszych od siebie bo naród przejrzał na oczy i jak widać mimo waszego szlochu i jęku zdania nie zmienia 😉 Chusteczkę?? 😉
GrzegorzGośćBrawo Zbigniew i Brawo śmiech, a oni niech sobie tupią wrzeszczą i demonstrują, świnia oderwana od koryta też kwiczy 🙂 nie żebym był w całości za Pisem, wiele rzeczy też mi się nie podoba ale kierunek jest dobry. Pozdrawiam
JAGośćfajnie się czyta wasze komentarze. Myślę, że PIS nie jest zły ani dobry. To że robi porządki to bardzo dobrze, powinien wyciągnąć wszystko i pociągać do odpowiedzialności. A to 500+ to naprawdę się za 10 lat czkawką wszystkim odbije (to mi się nie podoba). Dojdzie do tego, żę za chleb zapłacimy 20zł, paliwo będzie po 15 zł / l, bo trzeba będzie na te 500+ nie będzie skąd wziąć.
Ja nie jestem ani za PIS, ani za PO tylko za porządkiem.nalewaczGośćbrawo Zbigniew nic ująć tylko dodać że ta skundlona elita PO nadal nic nie rozumie.
JAGośćale mamy zróżnicowane wypowiedzi. nurtuje mnie jedno pytanie dlaczego elektorat PIS jest taki zawzięty i tylko ubliża innym
Ja nie jestem ani za PIS, ani za PO tylko za porządkiemJarekGośćwidzę, że Pan Zbyszek, Pan Śmiech, Pan Grzegorz i pan Nalewacz żyją z 500 + ciekawe jak długo
Bardzo łatwo manipulować panowie waszą psychiką.
A moja opinia jest taka, że rządząca opozycja narobi dużo dobrego i dużo złego.Ja___GośćWyborcy PiS będą skamlac jak antos z ruskimi zacznie a nasza obrona terorialna będzie z kuszami biegać
Ja___GośćPoza tym z pisem się nie dyskutuje. Wystarczy że ktoś ma inne poglądy niż owa partia i już jest 'skundlonym popaprncem’. Kultura osobista od tej sekty aż biję.
-
AutorWpisy