Komitety wyborcze w Sulmierzycach
Pajęczno › Fora › Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego › Komitety wyborcze w Sulmierzycach
- Temat jest pusty.
-
AutorWpisy
-
ktoś nie stąd
GośćSzanowni Państwo zawsze podkreślałem że w każdej rodzinie, organizacji, partii – jak zwał tak zwał – są ludzie i ludziska. To, że ktoś jest w PIS nie oznacza że jest złym człowiekiem. Z tego co zdążyłem się zorientować to Wójt Sulmierzyc potrafił współpracować dla dobra gminy z tymi którzy działali na jej rozwój. Patrząc na obrady sesji zawsze On, Przewodniczący Rady, Radni podkreślali zasługi wspierających tak jak i ganili przeszkadzających. Powtórzę więc – nie wrzucajmy wszystkich do „jednego worka”.
Nie można być dla zasady zawsze na NIE , bo ktoś jest z PIS, PO, Lewicy , PSL. Osobiście szanuje poglądy każdego i oczekuję ,że i moje poglądy będą szanowane. Zawsze uważałem ,że należy krytykować jeśli zachodzi taka potrzeba, ale nie wolno nikogo obrażać. Między krytyką, a obrażaniem jest istotna różnica. LUDZI POZNAJEMY PO ICH CZYNACHJuhas
GośćJak tu taką Kowalską poznać po czynach jak nie robi nic?
Patyk
GośćNo, to jest metoda Kowalskiej na ocenę.Zero, null, nic.
Kasa
GośćJaki program ma kandydatka na wójta od karolka, wie ktoś? Czy Kowalska go zna?
Kasa
GośćMoim zdaniem powinna go znać, skoro ją promuje jak mówią po wsi.
Lumpelbar
GośćZna ktoś program Karolka na gminę, czy jak mówią na wsi robi skok na kasę?
Aneta
GośćKasa dla Karolka jest najważniejsza, tak jak dla Marzeny. Może ich coś łączy?
Andzia
GośćOczywiście że łącznikiem jest kasa, po trupach. Kto by się spodziewał?
Epj
GośćSulmierzyce krytykuja ,oceniają kto ma kandydować albo nie .czy jest się gnida czy nie .no ludzie demokracja wymaga kilku kandydatów a wygra najlepszy .druga sprawa krytykowanie pisu lokalnego gdzie ogólnie chwali się PiS. Tylko że z innych regionów .czemu oni w swoim okręgu takich laurek nie dostaja .???
ktoś nie stąd
GośćOj można się zakręcić od tych waszych Karolków, Marzen…. Nie znam, aż tak dokładnie tych zawiłości, ale jestem pewien że zwycięży wspólne dobro, a nie prywata. W moim regionie jest miasto powiatowe i jedna gmina w których od czasu transformacji ustrojowej ster władzy dzierżą te same osoby. Co prawda o ile w mieście powiatowym burmistrz miewał konkurentów to w tym drugim w mieście nikt nawet nie myślał stawać w szranki wyborcze z Maciejem X i zawsze zostawał burmistrzem. Teraz to się zmieni bo ordynacja przewiduje tylko jeszcze jedną kadencję. Nie chcę mówić,że nie ma tam problemów i opozycji, ale ostatecznie zwyciężało dobro gminy. Myślę,a właściwie jestem pewien że i w Sulmierzycach postawią na sprawdzoną drużynę i dalszy rozwój gminy.
ktoś nie stąd
GośćAtmosfera gorąca, a tu jeszcze miesiąc do wyborów, więc na ostudzenie emocji wiersz znaleziony w sieci.
Poezja miła lekka i przyjemna. Mozę ktoś przemyśli te słowa i porozmawiamy na ten temat. Pozdrawiam i pięknego wieczoru życzę.
A teraz poezja:-Tak mało do szczęścia potrzeba
skrawek gwiezdnego nieba
i słońca co dzień ozłoci
gdy rano otwierasz oczy
kropelek rosy na trawie
i śpiewu ptaków o świcie
trzeba się jednak nauczyć
patrzeć i kochać życie…Sulimir
GośćZastanówcie się kogo będziecie wybierać, komu powierzycie swoją przyszłość. To bardzo ważna sprawa.
Henryk
GośćStraszne tutaj chamstwo, ludzie popierający obecnego wójta są bardzo agresywni na tym forum, wątpię żeby ten pozadny człowiek był z tego zadowolony. Wstydźcie się. W Sulmierzycach ludzie popierają pis a wy Pis hejtujecie przy okazji mieszając w to wójta, który też prawicowy jest. Myślę, że to prowokacja PO,PSL iSLD. My głupi nie jesteśmy…
Darek
GośćTo nie jest żadne chamstwo tylko ocena rzeczywistości. Kiedyś Sulmierzyce wspierały pis, ale jak pis chcial zabrać pieniądze za węgiel, jak blokuje wodę z kopalni a gmina musi ja kupować od sąsiednich gmin, jak nie chcą naprawiać dróg powiatowych to wsparcie się skończyło. Jak można wspierać złośliwych ludzi z lokalnego pisu, podkreślam lokalnego.
Henryk
GośćCo za bzdety pan piszesz
-
AutorWpisy