R e k l a m a
R e k l a m a

Orkiestra w Pajecznie

Wyświetlanie 8 wpisów - od 16 do 23 (z 23 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #126383 Odpowiedz
    Monika
    Gość

Wiesz… „warunek wyglądowy” to już wprowadził pewien Austriacki malarz. 😉 Nie dziękuję. Bardziej chodziło mi o zwrócenie uwagi na grupy wiekowe. Jestem przed ’50 i nie chciałabym grać z dziećmi 😉 Jest możliwość podzielenia grup na : powiedzmy dzieci, młodzież, muzycy między: 30-55 lat i emeryci. Każda z tych grup ma własne preferencje, praktykę i umiejętności. Nie mam nic przeciwko grubym, łysym facetom grającymi na puzonach. Te grupy wiekowe same się zgrywają. Dlatego Orkiestry nie ma, bo już na etapie wstępnym są niedopasowani. A być może jest ich tylko kilkanaście chętnych i wychodzi jak wyżej.

#126396 Odpowiedz
    Polka
    Gość

Pragnę zauważyć, że orkiestra w Pajęcznie jest orkiestrą amatorską, a wiele takich orkiestr (nawet w naszej okolicy) jest właśnie wiekowo pomieszanych, od młodych po „stare pryki” i działają bez problemu. Widocznie jest inna przyczyna braku działania orkiestry i tego, że się nigdzie nie pojawiają. Ja nie miałabym problemu grania czy to z młodymi,czy ze starszymi. Jakoś mam gdzieś to kto ile ma lat. Ma swoje zagrać tak, żeby coś z tego było. A z resztą, od kogo mają się ci młodzi uczyć jak nie od starszych… Myślę, że ocenianie kogoś przez pryzmat jego wieku jest niestosowne, bo proszę mi uwierzyć, że wielu starszych ludzi jest znakomitymi muzykami.

#126782 Odpowiedz
    Stefan
    Gość

Brak zainteresowania ze strony władzy i po orkiestrze. Szkoda, bo zawsze miło było posłuchać podczas uroczystości.

#126794 Odpowiedz
    Orkiestra
    Gość

Orkiestra niestety moi drodzy padła już za poprzedniej władzy, została wyciągnięta z o.s.p pod gminę a teraz niestety brak kapelmistrza i brak chętnych zginęła sama w sobie, za darmo młodzież nie chce grać, a to poprzednia władza obiecała stypendia pod gmina i co wyszło to co zwykle

#126799 Odpowiedz
    Andrzej
    Gość

Była pod gminą i była zaopiekowana, stroje, instrumenty nowe nawet dyrektor ośrodka kultury grał w orkiestrze…a Piotr położył wszystko, bo może na gitarach nie grali?

#126814 Odpowiedz
    Arek
    Gość

Burmistrz Piotr tak poniewierał orkiestrą żeby ją zlikwidować, z budynku do budynku. Z zimnego do smrodliwego, nieogrzewanego i nieoświetlonego. Orkiestra dla niego była do likwidacji od samego początku jego rządów. Tyle w temacie zaorał ją jak przyszedł, jak wszystko co było za Tokarskiego ,a teraz jego poplecznicy opowiadają bajki że Tokarski zaora to co on zrobił.
    Typowa treść pi..a
    PAMIETAMY PIOTRZE PIERWSZĄ ROZMOWĘ Z ORKIESTRĄ KIEDY PROPONOWAŁEŚ NAM PŁACIĆ ZA GRĘ W TEJ OTO ORKIESTRZE .
    I PO ORKIESTRZE.
    I SKLADKI ROBIC NA GRILA.

#127708 Odpowiedz
    Fanka
    Gość

Ostatnie wpisy, to sama prawda, święte słowa – tak było niestety. Trzymam jednak mocno kciuki za odbudowę orkiestry i nowego kapelmistrza, takiego od serca, co ma talent, pasję i pomysł, żeby odbudować coś utraconego. Oczekuję też poparcia nowego burmistrza, władz kultury, radnych oraz poprawy środków finasnowych i warunków lokalowych. Jak ktoś się coś dowie w tej sprawie, niech pisze. Oby kaźdy, kto tylko może i chce, wspierał muzyków, uczniów oraz dodawał im zachęty i to bez względu na przynależność. Muzyka powinna wszysykich łączyć, a nie dzielić dla dobra Pajęczna…

#128845 Odpowiedz
    roman
    Gość

w kiełczygłowie mają super orkiestrę.dużo młodzierzy jest , instrumenty kupują powoli nowe.

Wyświetlanie 8 wpisów - od 16 do 23 (z 23 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #126782 w Orkiestra w Pajecznie
Twoje informacje: