POLEXIT najlepszym rozwiązaniem dla Polski

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego POLEXIT najlepszym rozwiązaniem dla Polski

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 112 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #108238 Odpowiedz
    Ludwik XIC
    Gość

W streszczonej,się nie da,mogę tylko rozszeżyć. To tylko esencja.

#108249 Odpowiedz
    Myslacy
    Gość

Ludzie
    Nie zdajecie sobie sprawy ile pieniędzy z UE wpłynęło do polskich firm. Nawet tych w naszym powiecie. O rolnictwie już nie wspomnę. A największe pieniądze i tak dostały jednostki samorządowe.
    I wy w chcecie Polexitu. To leżymy na pierwszej prostej. Rząd i tak sobie poradzi. Przecież oni się rządzą naszymi pieniędzmi. Już to pokazali.

#108251 Odpowiedz
    Michał
    Gość

Widzę kolega Zoltan przywołuje mnie do odpowiedzi miło mi, tylko żeby fajnie się rozmawiało to musimy rozmawiac z głową. Widać to kolego po nazwie twojego nicku, że raczej z realna postacią to nie mamy do czynienia tzn jesteś realny tylko tobie płacą za wypisywanie tych bzdur a ja jestem tu prywatnie i obojętnie nie umiem przejsc obok tego co ty piszesz. Także jakiś sukces jest twój bo zapoczątkowałeś ta nasza rozmowę tylko sądzę że nie uda Ci się nic więcej wskurac chodź twoje zadanie jest takie żeby zasiać zamieszanie w społeczeństwie. Także napisze sobie jeszcze raz Polska tylko w UE

#108255 Odpowiedz
    Antek
    Gość

Pani Michale niech pan przedstawi co zyskaliśmy dzięki Unii a ile straciliśmy.
    Obiektywnie spojrzę na to !
    Według mnie popieram POLEXIT

#108259 Odpowiedz
    Michał
    Gość

Obiektywnie to niech każdy pomyśli w jakim miejscu i na jakim poziomie żył przed UE a teraz.Nie znam nikogo komu by żyło się teraz gorzej. Możliwość pracy studiowania w całej Europie. Każda wioska odremontowana nowe drogi szkoły po remoncie, świetlice wiejskie, remizy, wozy strażackie , place zabaw, boiska. Pracy w opór a co za tym idzie rynek pracownica a nie pracodawcy. Rolnicy na nowym sprzęcie gospodarstwa odremontowane.. Autostrady, odwodnice, kanalizacjie. Sklepów w opór. Wakacje gdzie tylko się chce i za ile. Domów, bloków na potęgę nowych budowanych. Pośrednio czy bezpośrednio ale to wszytko dzięki jest UE. Gdyby nie UE nie byłoby takiego biznesu u nas w kraju ożywienia gospodarczego. Każdy z nas ma swoje zdanie ale jak słyszę ze UE nas zniewala i odbiera nam suwerenność to dla mnie jest to śmieszne. Dla niektórych to najlepiej żeby było tak jak na Białorusi czy Rosji bo tam nim nikt się nie wpierdziela w rządzenie tylko ciekawe czy zwykły obywatel zjadacz chleba by z takim tobą Kolego Antek niechcial się zamienić na dobrą pracę i ogólnie standart życia który my posiadamy. Dla mnie najważniejsze jest to że mam za co żyć ja i moja rodzina i że żyjemy godnie, bezpiecznie. Nikt za darmo nikomu nie da i nawet w DE żeby godnie żyć to trzeba zapierdzielać. Dla mnie tylko UE

#108263 Odpowiedz
    Gość

Antek, jak dostałeś już odpowiedź to może zechcesz podzielić się z nami swoim zdaniem dlaczego warto opuścić unię?A co do zysków i strat, tutaj masz bilans finansowy.Może wyglądać nieco inaczej niż ten z tvp

#108293 Odpowiedz
    Edzio
    Gość

Panowie Panowie
    A przypominacie sobie jakie przyjemne czasy były lata 1990-2000 ????
    Według mojej opini były to najlepsze czasy, bo dużo przedsiębiorstw było i ludzie prace mieli na miejscu. Jedzenie i alkohol tańsze były i nawet paliwa tańsze były. Teraz zostaje nam tylko powspominać nam te wspaniałe lata 1990-2000. Ta piosenka poniżej idealnie pasuje do tamtych lat.
    Kiedyś to było nie to co teraz.
    To były czasy żyć nie umierać.
    Duzo się pracowało i bawiło, mało się spało.
    I było miło, ach kiedyś to było.

#108301 Odpowiedz
    Marcin
    Gość

Panie Edziu !
    Pamiętam te czasy to były złote lata Polski

#108631 Odpowiedz
    Zoltan Chivay
    Gość

Drodzy forumowicze !
    Bądźmy suwerenni i niezależni !
    Polexit ! Polexit ! Polexit !

#108641 Odpowiedz
    Ktos
    Gość

Już raz byliśmy niezależni.
    Chyba po 1990 r.

#108654 Odpowiedz
    Konfederat
    Gość

Nie ma mowy o żadnej niezależności kiedy u władzy byli alkoholicy z Magdalenki którzy razem chlali wódkę przy jednym stole a za kieliszek zaprzedali Polskę

#108656 Odpowiedz
    Ten stąd
    Gość

Unia Polskę doi aż huczy, wykonczone firmy, lokalne sklepy, energetyka itd. Ale jaka jest alternatywa? Tylko mądre rządy, balansowanie strat i korzyści jest dla nas szansą.

#108657 Odpowiedz
    Konfederat
    Gość

Trzeba w końcu otworzyć oczy i powiedzieć sobie prawdę będąc w unii mamy same nakazy i zakazy gdzie w tym nasza wolność a poza tym zadajmy sobie pytanie czy Polska podejmuje jakie kolwiek decyzję w Unii ?? to jest federacja rządzona przez Niemcy i Francję

#108658 Odpowiedz
    Tylko unia
    Gość

A dorzucę do pieca 😉
    Kto jest za polexitem jest skończonym idiotą

#108659 Odpowiedz
    Piotruś Pan
    Gość

Polexit to dobra rzecz

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 112 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #108255 w POLEXIT najlepszym rozwiązaniem dla Polski
Twoje informacje: