Restauracja/Fastfood – czyli jedzenie w powiecie

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Restauracja/Fastfood – czyli jedzenie w powiecie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 293 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #38584 Odpowiedz
    benel
    Gość

Byliście w tej naszej restauracji chińskiej ? Jakie macie wrażenia ?

#38586 Odpowiedz
    anuluj
    Gość

Mniej psów tak jakby sie szwęda pod stolicy powiatu

#38596 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Wrażenia po przetestowaniu chińczyka:

Jedzenie bardzo dobre i co ważne w bardzo dobrych cenach (12-14 zł za duże danie z ryżem i surówką). Gotuje Chinka. Oby się przyjęło bo fajnie byłoby w końcu mieć lokal gdzzie można zjeść niedrogo coś ciekawego ale też wyskoczyć na piwko.

#38597 Odpowiedz
    Spoko
    Gość

A gdzie ten lokal z Chinami w tle? 🙂

#38975 Odpowiedz
    Krzysiek
    Gość

Ja polecam. Fajny wystrój, miła obsługa. Zamówiłem kurczaka na ostro. Podany inaczej niż u innych „chińczyków” ale bardzo smaczny. Ogólnie polecam.

#38978 Odpowiedz
    Maciek
    Gość

Mam mieszane odczucia. Porównując do chińczyków w Łodzi w Bełchatowie, porcje zdecydowanie za małe, brak sosów na ladzie którymi można by sobie do smaku doprawić danie. Na pytanie ile trzeba czekać odp 30 min ; czekałem 70!! FUCK. Byłem 2 razy trzeci już raczej nie pójdę :/ Jeśli pewnych rzeczy nie poprawią to lokal moim zdaniem padnie, bo na dzień dzisiejszy to restauracja chińsko-podobna i za te porcje wcale nie jest tanio.

#38981 Odpowiedz
    Amak
    Gość

Porcje bardzo małe- to prawda. Takie w sam raz na małego chińczyka, ale polak się tym nie naje.

#39202 Odpowiedz
    K
    Gość

Mnie natomiast bardzo smakuje, lubię jedzenie azjatyckie w wersji dostosowanej dla polskiego podniebienia. Oczywiście to zależy na co ktoś liczy ale ostatnio w die osoby za 50 zł zjedliśmy dania główne + zupy oraz napoje i wyszliśmy syci. Nie mogę powiedzieć że porcje małe były dla nas. Wszystkich narzekaczy zapraszam do odpalenia w Pajęcznie knajpy rodem z głównych ulic wielkich miast, myślę że wszyscy będą walić drzwiami i oknami 🙂 Ale Sajgon jest robiony moim zdaniem na trochę aby wysondować rynek czy „chińczyk” się przyjmie. Myślę że jak wypali i przetrwa pierwszy trudny okres każdej nowej knajpki będzie się rozwijał. Ja bardzo się cieszę że takie miejsce jest w Pajęcznie i zamierzam tam się stołować w miarę często dokładając swoją cegiełkę do utrzymania tego miejsca w naszym mieście.

#39203 Odpowiedz
    Krzysiek
    Gość

Jak dla mnie porcje w sam raz. Danie podane szybko – kurczak chrupiący – no i przede wszystkim bardzo smaczne. Miejsce ma swój klimat ale brakuje muzyki, np. czegoś takiego https://www.youtube.com/watch?v=FKCD8O1fark

#39225 Odpowiedz
    degustator
    Gość

Fakt, faktem jedzenie jest bardzo spolszczone, oczekiwałem na coś typowo „azjatyckiego” i miałem całkiem inne wyobrażenie o tej restauracji na podstawie tych które znam z dużego miasta. Jeśli chodzi o dania to w większości są całkiem smaczne(curry wg mnie jest nieudane), jednak mają mało wspólnego z kuchnią azjatycką. Nie podoba mi się też sposób wydawania na wynos, takie styropianowe pudełka, zamiast fajnych kubeczków albo coś takiego, mógłby być też dowóz do domu. Cena jest okej za taką ilość idzie się najeść. No i wiadomo miejsce nie jest zbyt szczęśliwe, jakby go nie zaaranżować tak dalej się tam źle siedzi. Wg mnie reklama tego miejsca też jest słaba, bo polega raczej na przekazywaniu między ludźmi, w dzisiejszych czasach jednak największe branie ma internet….

#39234 Odpowiedz
    Ewa
    Gość

Co do reklamy to byłam w kebabie który się tutaj reklamuje. Okazało się że to ci sami co byli w Pajęcznie na dworcu. Kebaby moim zdaniem lepsze i złotówkę tańsze. Aktualnie najlepszy kebab w Działoszynie.

Wracając do chińczyka to mi bardzo smakuje. Lokal też przyjemny. Fajnie że takie knajpy się w okolicy otwierają. Riko powinien też coś nowego wprowadzić bo lokal ma bardzo fajny ale pizza chyba się już wszystkim przejadła i chińczyk mu może klienteli troche zabrać.

#39240 Odpowiedz
    Ciekawa
    Gość

Ile płacą za pozytywne wpisy na forum?

#39242 Odpowiedz
    Redakcja
    Klucznik

Ciekawa – Jeśli pytanie skierowane jest do nas to nikt za pozytywne wpisy nigdy nam nie płacił. Aktualnie reklamuje się u nas tylko Ankara Kebab, a pozytywne oceny można przeczytać także o innych firmach z terenu powiatu. Zresztą nie miało by to sensu, ponieważ na forum każdy może napisać zarówno pozytywną jak i negatywną opinię zupełnie za darmo.
    Dlatego zapraszam do odwiedzenia opisywanych w temacie firm i wyrażenia swojego zdania na temat podawanych tam dań.

#39243 Odpowiedz
    K
    Gość

@Ciekawa
    to jest zawsze piękne w dyskusjach w internecie 🙂 nie w temacie dyskusji tylko lekki trolling.
    Rozumiem, że może Cie to ciekawić, jednak może warto pisać w temacie, wypowiedzieć się na temat jedzenia dobrze lub źle a nie strzelać insynuacjami jak gdyby alesajgon zatrudnił agencję promującą. Czy w tych czasach cokolwiek napisanego w internecie musi być za pieniądze? Nie przyszło Ci do głowy że ktoś tam mógł być, zjeść, mogło mu smakować i chciał się tym podzielić aby lokal miał gości bo jak ich miał nie będzie to upadnie?

To ja chcę mieć tego „chińczyka” w Pajęcznie i jeżeli 4 minuty przy porannej kawie mogę spędzić dorzucając się do tego to świetnie. To pewien element społeczeństwa obywatelskiego, nie musi być od razu kłamliwa reklama mająca zwieść lud internetowy aby naciągnąć na jedną wizytę i 30 zł 🙂

Trochę wiary w ludzi, przyda się bo nastrój w społeczeństwie podupada. Miłego dnia.

#39244 Odpowiedz
    xyz
    Gość

Przecież wszyscy donoszą, skarżą i są konfidentami 😀 co do chinskiego byłem raz i kurczak chrupiący bdb wolę zapłacić tam 12zl niż 10zl za hamburgera w wiadomym miejscu

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 293 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #39466 w Restauracja/Fastfood – czyli jedzenie w powiecie
Twoje informacje: