Rządy PIS a upadek Polski

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Rządy PIS a upadek Polski

• Ten temat ma 576 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 3 lata temu przez Wyborca.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 577 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #73739 Odpowiedz
    Don Corleone
    Gość

A w sklepach coraz drożej, w koszykach coraz mniej. Inflacja zjada wynagrodzenia z miesiąca na miesiąc. Nie ma to jak „Dojna Zmiana”

GUS potwierdził wyliczenia
    Efekt Pisu

#73746 Odpowiedz
    Wieśniak
    Gość

Pisiory po cichu okradają wszystkich, a sami doja na maksa.

#73750 Odpowiedz
    Don Corleone
    Gość

@Wieśniak – co to miało nie być jak dojdą do władzy. Teraz ludzie nie łykają gadek w stylu „przez 8 lat Polki i Polacy…”
    Prawda rządów PiS jest bardzo smutna:
    Gabinety stomatologiczne

#73760 Odpowiedz
    Edmund
    Gość

Mnie to najbardziej przeraża to, że Jarosław odbudowuje powoli ZSRR i to zaczynając od Polski właśnie. Jest już reżimowa telewizja, socjalistyczny program wyborczy, zdegradowali naszych oficerów i znów powraca to całe UBeckie myślenie. A co, źle nam było w Unii?? To śp. Jan Paweł II nie wiedział co mówi zachęcając nas do wstąpienia do europejskiej wspólnoty? Ludzie gdzie się podziały dawne Autorytety?

#73764 Odpowiedz
    Znawca
    Gość

A co pajęczański PiS jest inny. Też promuje ludzi z PRL. Takiego Włóke zrobili wiceprezesem gieksy i zarazem milionerem a facet ma problemy z przeszłością. Wg ddbelchatow.pl był kontaktem operacyjnym w latach osiemdziesiątych. Kolega Pieluchy. Inni też nie są święci.

#73765 Odpowiedz
    Jestem w szoku
    Gość

@ Edmund Paradoks twojego wpisu rzucił mnie na kolana😂😂😂😂😂
    „Mnie to najbardziej przeraża to, że Jarosław odbudowuje powoli ZSRR i to zaczynając od Polski właśnie.”
    A za chwilę „zdegradowali naszych oficerów”
    Przepisy zakładają, że do stopnia szeregowca zdegradowani mogą być oficerowie WP, „którzy w latach 1944-90 przyczynili się do utrzymywania lub podtrzymywania reżimu komunistycznego”.
    Człowieku straszysz ZSRR a „opłakujesz” oficerów którzy byli na usługach ZSRR
    „A co, źle nam było w Unii?? ”
    Z unii już wyszliśmy???? Nie wiedziałem🤔🤔🤔🤔

#73769 Odpowiedz
    Edmund
    Gość

Mirosław Hermaszewski na zawsze będzie moim oficerem i nie jestem jedynym, który tak myśli. Znasz innego Polaka, który odbył lot w kosmos ? Degradację niech PiS zacznie lepiej od siebie. Proponuję S. Piotrowicza na pierwszy ogień. Byłego komunistycznego prokuratora, który firmuje obecnie „reformę” sądownictwa. Cóż za hipokryzja.

#73771 Odpowiedz
    Edmund
    Gość

A tak na marginesie, to pozostałe kraje UE powoli wycofują od nas swoje aktywa, zmniejszają nam dotacje, a nawet rozważają nałożenie sankcji finansowych na Polskę z powodu nieprzestrzegania podstaw demokracji. Niestety, ale już nawet wyroki polskich sądów nie są respektowae za granicą i nasi obywatele dostają z automatu azyl. Może i tobie to na rękę, ale mi przykro patrzeć jak histroria się powtarza.

#73773 Odpowiedz
    Mirek
    Gość

A to akurat prawda. Też uważam, że rząd ośmieszył się tą ustawą o degradacji. Dla mnie Ci ludzie utknęli w przeszłości ://

#73775 Odpowiedz
    Wanda
    Gość

Proponuję obejrzeć sobie film „80 Milionów”, o naszych polskich opozycjoistach, którzy właśnie taką oto kwotę ukradli komuchom by mieć za co walczyć z systemem. Pinior, Frasyniuk to są moi bohaterowie. A nie jakiś tam Piotrowicz, który wtedy na nich polował.

Całe szczęście są jeszcze, tacy którzy pamiętają jak było 🙂

#73776 Odpowiedz
    aledebil
    Gość

Edmund ty chyba właśnie lecisz w kosmosie

#73777 Odpowiedz
    Edmund
    Gość

No ładnie z Twojej strony, że się przedstawiłeś 🙂 Ale tak się składa, że mamy jeszcze w Polsce generała, który równo 40 lat temu poleciał w kosmos właśnie. I to wcale nie metaforycznie 🙂 Myślę, że takie życiorysy powinno się raczej promować, a nie degradować jak to ma miejsce obecnie. A pan Kaczyński niech się lepiej zajmie tym, na czym zna się najlepiej, czyli… Hmm sam nie wiem czym 🙂

Zresztą kto będzie chciał i tak chętnie zajrzy do życiorysu gen. Hermaszewskiego.
    Gorąco polecam, Edmund

https://www.polskieradio.pl/39/156/Artykul/874685,Miroslaw-Hermaszewski-%E2%80%93-pierwszy-Polak-w-kosmosie

http://www.hermaszewski.com/?strona=hermaszewski&kat=biografia&id=1#Z1

#73778 Odpowiedz
    Darek
    Gość

Wszystko co piszesz to prawda Edmund. Gen. Hermaszewski jest jednym z wielu przykładów fatalnej zmiany, jaka ma właśnie miejsce w Polsce, ale może skupmy się raczej na naszych lokalnych problemach. Bo jest na czym niestety 🙁 To którzy włodarze w powiecie do wymiany, a których zostawiamy? Macie jakieś typy?

#73779 Odpowiedz
    Jestem w szoku
    Gość

Jednym generałem Hermaszewskim usprawiedliwiać PRLowski system represji.
    Możliwe że Hermaszewski znalazł się we WRON nie z własnej potrzeby serca. Ale góra być może postanowiła aby legitymizował działania Jaruzelskiego i spółki.
    Stan wojenny i rządy Jaruzelskiego Kiszczaka w zatrzymały Polskę w rozwoju. I wytworzyły takich różnych Bolków, którymi mogli sterować po 1989r.
    I bardzo dobrze że PiS dobrał się takim watażkom do d…y.
    Żaden z historyków nie doszukał się merytorycznych przesłanek do wprowadzenia stanu wojennego. Poprostu chcieli utrzymać stołki

#73780 Odpowiedz
    Sulimir
    Gość

Odnośnie generała M. Hermaszewskiego. W latach siedemdziesiątych byłem w wojsku w pułku lotnictwa we Wrocławiu. Dowódcą pułku był właśnie Mirosław Hermaszewski. Obslugiwalem również samoloty na których on latał. Był dobrym lotnikiem, miał szacunek wśród innych pilotów, a przede wszystkim był normalnym człowiekiem w relacjach ze zwykłymi żołnierzami. Patrząc na to dzisiaj to oczywiste, że musiał trzymać z tamtejszą władzą, inaczej nie poleciał by w kosmos.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 166 do 180 (z 577 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #58487 w Rządy PIS a upadek Polski
Twoje informacje: