Rządy PIS a upadek Polski
Pajęczno › Fora › Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego › Rządy PIS a upadek Polski
- Ten temat ma 576 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 3 lata temu przez
Wyborca.
-
AutorWpisy
-
Don Corleone
GośćA w sklepach coraz drożej, w koszykach coraz mniej. Inflacja zjada wynagrodzenia z miesiąca na miesiąc. Nie ma to jak „Dojna Zmiana”
GUS potwierdził wyliczenia

Wieśniak
GośćPisiory po cichu okradają wszystkich, a sami doja na maksa.
Don Corleone
Gość@Wieśniak – co to miało nie być jak dojdą do władzy. Teraz ludzie nie łykają gadek w stylu „przez 8 lat Polki i Polacy…”
Prawda rządów PiS jest bardzo smutna:

Edmund
GośćMnie to najbardziej przeraża to, że Jarosław odbudowuje powoli ZSRR i to zaczynając od Polski właśnie. Jest już reżimowa telewizja, socjalistyczny program wyborczy, zdegradowali naszych oficerów i znów powraca to całe UBeckie myślenie. A co, źle nam było w Unii?? To śp. Jan Paweł II nie wiedział co mówi zachęcając nas do wstąpienia do europejskiej wspólnoty? Ludzie gdzie się podziały dawne Autorytety?
Znawca
GośćA co pajęczański PiS jest inny. Też promuje ludzi z PRL. Takiego Włóke zrobili wiceprezesem gieksy i zarazem milionerem a facet ma problemy z przeszłością. Wg ddbelchatow.pl był kontaktem operacyjnym w latach osiemdziesiątych. Kolega Pieluchy. Inni też nie są święci.
Jestem w szoku
Gość@ Edmund Paradoks twojego wpisu rzucił mnie na kolana😂😂😂😂😂
„Mnie to najbardziej przeraża to, że Jarosław odbudowuje powoli ZSRR i to zaczynając od Polski właśnie.”
A za chwilę „zdegradowali naszych oficerów”
Przepisy zakładają, że do stopnia szeregowca zdegradowani mogą być oficerowie WP, „którzy w latach 1944-90 przyczynili się do utrzymywania lub podtrzymywania reżimu komunistycznego”.
Człowieku straszysz ZSRR a „opłakujesz” oficerów którzy byli na usługach ZSRR
„A co, źle nam było w Unii?? ”
Z unii już wyszliśmy???? Nie wiedziałem🤔🤔🤔🤔Edmund
GośćMirosław Hermaszewski na zawsze będzie moim oficerem i nie jestem jedynym, który tak myśli. Znasz innego Polaka, który odbył lot w kosmos ? Degradację niech PiS zacznie lepiej od siebie. Proponuję S. Piotrowicza na pierwszy ogień. Byłego komunistycznego prokuratora, który firmuje obecnie „reformę” sądownictwa. Cóż za hipokryzja.
Edmund
GośćA tak na marginesie, to pozostałe kraje UE powoli wycofują od nas swoje aktywa, zmniejszają nam dotacje, a nawet rozważają nałożenie sankcji finansowych na Polskę z powodu nieprzestrzegania podstaw demokracji. Niestety, ale już nawet wyroki polskich sądów nie są respektowae za granicą i nasi obywatele dostają z automatu azyl. Może i tobie to na rękę, ale mi przykro patrzeć jak histroria się powtarza.
Mirek
GośćA to akurat prawda. Też uważam, że rząd ośmieszył się tą ustawą o degradacji. Dla mnie Ci ludzie utknęli w przeszłości ://
Wanda
GośćProponuję obejrzeć sobie film „80 Milionów”, o naszych polskich opozycjoistach, którzy właśnie taką oto kwotę ukradli komuchom by mieć za co walczyć z systemem. Pinior, Frasyniuk to są moi bohaterowie. A nie jakiś tam Piotrowicz, który wtedy na nich polował.
Całe szczęście są jeszcze, tacy którzy pamiętają jak było 🙂
aledebil
GośćEdmund ty chyba właśnie lecisz w kosmosie
Edmund
GośćNo ładnie z Twojej strony, że się przedstawiłeś 🙂 Ale tak się składa, że mamy jeszcze w Polsce generała, który równo 40 lat temu poleciał w kosmos właśnie. I to wcale nie metaforycznie 🙂 Myślę, że takie życiorysy powinno się raczej promować, a nie degradować jak to ma miejsce obecnie. A pan Kaczyński niech się lepiej zajmie tym, na czym zna się najlepiej, czyli… Hmm sam nie wiem czym 🙂
Zresztą kto będzie chciał i tak chętnie zajrzy do życiorysu gen. Hermaszewskiego.
Gorąco polecam, Edmundhttp://www.hermaszewski.com/?strona=hermaszewski&kat=biografia&id=1#Z1
Darek
GośćWszystko co piszesz to prawda Edmund. Gen. Hermaszewski jest jednym z wielu przykładów fatalnej zmiany, jaka ma właśnie miejsce w Polsce, ale może skupmy się raczej na naszych lokalnych problemach. Bo jest na czym niestety 🙁 To którzy włodarze w powiecie do wymiany, a których zostawiamy? Macie jakieś typy?
Jestem w szoku
GośćJednym generałem Hermaszewskim usprawiedliwiać PRLowski system represji.
Możliwe że Hermaszewski znalazł się we WRON nie z własnej potrzeby serca. Ale góra być może postanowiła aby legitymizował działania Jaruzelskiego i spółki.
Stan wojenny i rządy Jaruzelskiego Kiszczaka w zatrzymały Polskę w rozwoju. I wytworzyły takich różnych Bolków, którymi mogli sterować po 1989r.
I bardzo dobrze że PiS dobrał się takim watażkom do d…y.
Żaden z historyków nie doszukał się merytorycznych przesłanek do wprowadzenia stanu wojennego. Poprostu chcieli utrzymać stołkiSulimir
GośćOdnośnie generała M. Hermaszewskiego. W latach siedemdziesiątych byłem w wojsku w pułku lotnictwa we Wrocławiu. Dowódcą pułku był właśnie Mirosław Hermaszewski. Obslugiwalem również samoloty na których on latał. Był dobrym lotnikiem, miał szacunek wśród innych pilotów, a przede wszystkim był normalnym człowiekiem w relacjach ze zwykłymi żołnierzami. Patrząc na to dzisiaj to oczywiste, że musiał trzymać z tamtejszą władzą, inaczej nie poleciał by w kosmos.
-
AutorWpisy