Rządy PIS a upadek Polski

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Rządy PIS a upadek Polski

• Ten temat ma 576 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 3 lata temu przez Wyborca.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 577 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #73785 Odpowiedz
    TVPiS
    Gość

Szkoda, że jaśnie wielmożny bankster nie mówił o tym w Sandomierzu:
    Wyprzedaż ziemi obcokrajowcom za rządów PiS

#73794 Odpowiedz
    Kazimierz
    Gość

Jesteś w szoku?? Ty masz problemy z dedukcją! Nikt na forum ani tym bardziej żaden z polityków nie usprawiedliwia PRLowskiego systemu represji! Ty się lepiej zatrudnij w TVPis bo póki co tylko ośmieszasz się w sieci. I nie mieszaj do tego gen. Mirosława Hermaszewskiego. To jest wielki lotnik, astronauta ze wspaniałymi osiągnięciami i człowiek z klasą – nie jego wina, że przyszło mu żyć w takich, a nie innych czasach.
    Zajmij się sobą i tym co sam robiłes w okresie PRL! Drukowałeś ulotki opozycjonistom? Wyprowadziłeś 80 milionów komunistom? Oczyszczanie szeregów proponuję zacząć od siebie, a nie od ludzi którym udało się cokolwiek w życiu osiągnąć.

#73799 Odpowiedz
    Do Sz. P. Członków i Sympatyków PiS
    Gość

Daremne żale

Daremne żale, próżny trud,
    Bezsilne złorzeczenia!
    Przeżytych kształtów żaden cud
    Nie wróci do istnienia.

Świat wam nie odda, idąc wstecz,
    Zniknionych mar szeregu:
    Nie zdoła ogień ani miecz
    Powstrzymać myśli w biegu.

Trzeba z Żywymi naprzód iść,
    Po życie sięgać nowe:
    A nie w uwiędłych laurów liść
    Z uporem stroić głowę!

Wy nie cofniecie życia fal!
    Nic skargi nie pomogą!
    Bezsilne gniewy, próżny żal!
    Świat pójdzie swoją drogą.

Adam Asnyk

#73819 Odpowiedz
    Kamil
    Gość

Szkoda, że prezes zamiast Asnyka woli studiować „Atlas Kotów”. Najgorsze, że cała Polska traci przez jego niespełnione ambicje z okresu PRL. Nie jest tajemnicą, że gdy polscy opozycjoniści walczyli z opresyjnym systemem Jarek delikatnie mówiąc nie wychylał się.
    Pewnie dlatego facet utknął w przeszłości.

#73838 Odpowiedz
    Jestem w szoku
    Gość

@ Kazimierz. Jakoś nie zauważyłem i nikt nie udowadni że PiS w jakikolwiek zniszczył lub niszczy Polskę
    Twoje przemyślenia, twoja dedukcja to jakieś dziwne wypociny nie trzymające się tematu na którym się uzewnętrzniasz.
    To wprowadzenie stanu wojennego, przez „pana w ciemnych okularach” było niszczeniem Polski, przez uwczesne PRLowskie władze.
    I na takie działanie nikt nie znajdzie usprawiedliwia.
    A PRL opierał się na PZPR i partiach satelickich które tworzyły tamtą rzeczywistość i jakoś nie protestowały przeciwko armii która złapała naród za „pysk”

#73850 Odpowiedz
    Marian
    Gość

Jarek 13 grudnia spał do południa.

#73852 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

@ Jestem w szoku. Ty jesteś w szoku, to co my mamy powiedzieć, gdy się nam powoli, ale konsekwentnie zmienia ustrój? Już dzisiaj „Wszystko w rękach partii”- instytucje, urzędy, sądy, administracja. Czegoś ci to przypadkiem nie przypomina? I już dziś obowiązująca zasada- kto nie z nami, to przeciw nam? Postępująca fiskalizacja, czyli, tak zwane podatki ukryte. Gdy rośnie cena masła, wszyscy widzą, ale gdy dochody podatkowe budżetu rosną szybciej niż wartość gospodarki, to znak, że okrada się nas, obywateli. Niby więcej zarabiamy, ale przy zamrożonym progu podatkowym, zabiera nam się z tych zarobków o wiele za dużo. Coraz większa grupa ludzi na utrzymaniu państwa, musi się wiązać z większymi obciążeniami pracujących zawodowo bądż prowadzących własne interesy. Czy to nie jest powolne niszczenie? Ile dobrze prosperujących firm padło z tego powodu? Niech się wypowiedzą ci, którzy mają coś własnego. Większość prosperuje na skraju bankructwa, podpierając się kredytami. Niszczenie państwa nie dzieje się w wyniku jednego podpisu. To dłuższy proces, ale przy takiej gospodarce- nieunikniony.

#73855 Odpowiedz
    Mirek
    Gość

Kalina napisała prawdę, ale cóż zawsze znajdzie się ktoś, komu ten układ jest na rękę. jakieś wąskie grono, które czerpie profity z rozkradania naszego kraju 🙁

#73858 Odpowiedz
    Kazimierz Wielki
    Gość

On jest w takim szoku, że nie potrafi nawet sklecić poprawnego zdania, o dedukcji już nawet nie marzę 😉

#73859 Odpowiedz
    Hanka
    Gość

A mnie zastanawia dlaczego akurat pod rządami PiS odradza się faszyzm i dlaczego właśnie w Polsce? Przecież obok Żydów byliśmy największą ofiarą nazistów. Wiem, że to jest niewielki procent ludzi, ale jednak bardzo widoczny i przykro na to patrzeć 🙁

#73860 Odpowiedz
    Dunek
    Gość

Teraz jest zalegalizowane rozkradanie państwa, że spółek państwowych doja na potęgę, plus zatrudnianie pisiewiczow. Koniec bliski.

#73867 Odpowiedz
    Jestem w szoku
    Gość

Oj, oj za rządów PO PSL to wszystko szło z górki.
    Teraz sądy mają i będą mieć sporo roboty z różnymi aferzystami. I dlatego ten kwik opozycji.
    Jak kwiczycie to się boicie.
    A tak na poczet wyborów, rada powiatu do wymiany. Niech Pajęczno rządzi Pajęcznem.

#73871 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

@ Jestem w szoku. Pamiętasz słynny audyt PiS-u po przejęciu rządów? Te wielkie „płachty” rozwijane w sejmie z rzekomymi zarzutami dla wszystkich ministerstw? Który z byłych ministrów został postawiony w stan oskarżenia? Żaden, bo nie było żadnych afer ani rozkradania. Naprawdę wierzysz jeszcze w te wszystkie „przestępstwa” poprzedników? Nie docierają do Ciebie sączone z mediów kłamstwa? Dlaczego tak Ci obrzydzają TVN czy „Gazetę Wyborczą”? Pomyślałeś przez chwilę? Można zmienić władze samorządowe, ale już wiem, że nie należy ufać pisowcom. Jeżeli ktoś ma tyle tupetu, że potrafi zmieniać fakty z najnowszej historii , na pewno w rządzeniu nie będzie uczciwy.
    @ Hanka. Zwolennicy PiS-u ciągle zadają , według nich, „dociekliwe” pytanie, w którym miejscu rządzący łamią Konstytucję RP? A faszyści, wbrew zapisom konstytucji, maszerują legalnie po ulicach polskich miast. Nie ma rozdziału Kościoła od państwa, właściwie już został zlikwidowany trójpodział władzy, bo nie można mówić o trójpodziale, skoro władza ustawodawcza, wykonawcza i sądownicza znajduje się w rękach jednej partii.

#73874 Odpowiedz
    Jestem w szoku
    Gość

Dużo patosu, mało konkretów
    Ktoś komuś coś zawłaszczył,ktoś zmienił historię, ktoś łamie Konstytucję, wszystko ogólniki
    Wyborca myśli kieszenią i tym co się koło niego dzieje. Nikt ludziom nic zabronił.
    Z Twoich wypowiedzi wynika z tego że w telewizji same kłamstwa ale jakoś nikt nie dementuje afer.

#73877 Odpowiedz
    Heniek
    Gość

No i właśnie to jest główny błąd PISu. Polaków nie da się kupić za pieniądze, a Wyborca wbrew waszym wyobrażeniom ma mózg . Już nawet wasze 500+ zdążyła zeżreć inflacja. Jedynymi, którzy zdążyli napchać swoje kieszenie w trakcie trwania złej zmiany są rządzący i ich zaprzyjaźnieni szefowie państwowych spółek.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 181 do 195 (z 577 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #73769 w Rządy PIS a upadek Polski
Twoje informacje: