Strajk nauczycieli

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 219 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #83449 Odpowiedz
    jimi
    Gość

Ale to dziwne, że tylu ludzi wkurza, że nauczyciel to wolny zawód. Może i mało zarabia, ale pracuje w wybranym czasie . Pracuje – czasem do północy, kiedy rolnicy i kasjerzy śpią. To zawód szlachetny, jeśli wykonuje go szlachetny czlowiek. Co nie znaczy , że durny bo pracuje za półdarmo .

#83450 Odpowiedz
    Gdzie pan Broniarz wtedy był
    Gość

ALE CZEMU NAUCZYCIELE NIE PROTESTOWALI JAK BIEŃKOWSKA MÓWIŁA ŻE ZA 6 TYŚ TO PRACUJE TYLKO ZŁODZIEJ ALBO IDIOTA DLACZEGO TERAZ SIĘ OBUDZILI ŻE NIBY MAŁO ZARABIAJĄ GDZIE BYLI WCZEŚNIEJ JAK PODWYŻSZANO WIEK EMERYTALNY A TERAZ CZERWONE KODZIARSTWO ZATROSKANI O NAUCZYCIELI ZAKŁÓCAlI EGZAMINY

#83451 Odpowiedz
    6mln POdpisów do kosza
    Gość
    #83453 Odpowiedz
    Olo
    Gość

Zawsze byli i będą dobrzy i źli nauczycie, lekarze, księża. … itd
    Ale ludzie skąd w was tyle nienawiści,jadu ? Zastanówcie się

#83454 Odpowiedz
    Marek
    Gość

Tak się zastanawiam która krowa lepsza…ta na pastwisku czy ta klaszcząca z filmu wideo udająca że chodzi jej o dobro dzieci a nie o swoje koryto.
    Inaczej takiej nauczycielki i jej kompromitującego zachowania podczas egzaminów nazwać nie można.
    Już pojawiają się kolejne groźby że uczniów do matury nie dopuszczą. Zobaczymy jak wtedy zareagują rodzice i co od nich te NIEROBY usłyszą , jakie słowa 'poparcia”.

#83455 Odpowiedz
    antyrezolucja
    Gość

Miejsce nauczycieli jest przy uczniach którzy MUSZĄ !!!napisać egzamin a nie przy czerwonym kodziarstwie które robi tylko burdy i zadymy tfuuu ….NIE PRZESZKADZAJCIE UCZNIOM NIE MIESZAJCIE ICH W TO CZERWONE ZRYTE BERETY

#83457 Odpowiedz
    Kalina
    Gość

Zamiast pomstować w internecie, weżcie się za edukację swoich dzieci. Jakieś kółka samopomocy? Przecież każdy z was posiada tyle pedagogicznej wiedzy…:) Strajk może jeszcze trochę potrwać, póżniej, według waszych postulatów, nauczycieli pozwalniają. To kto będzie uczył? Ci, co teraz pilnują egzaminów? Strażacy, księża, zakonnice, leśnicy? Te wpisy nawet mnie nie zdenerwowały. One mnie rozbawiły. Im większy gamoń, tym „straszniejsze” zarzuty pod adresem nauczycieli. A Wy, Pedagodzy, nie poddawajcie się. Pokażcie tej „ciemnej masie”, że bez Waszej pracy nikt nie dostanie fuchy nawet w tej Biedronce, do której hurtem Was wysyłają.:)))

#83458 Odpowiedz
    Anna
    Gość

@ołówek Ja nie jestem nauczycielem! Jestem rodzicem i człowiekiem logicznie myślącym. Nie udawajcie, że nie wiecie co się dzieje przed końcem roku! Nagle wszyscy rodzice się budzą! A jeżeli chodzi o meritum sprawy to przecież nie musicie posyłać swoich dzieci do szkoły jak nauczyciele tacy źli! Można zrobić kursy pedagogiczne i uczyć dziecko w domu. Ochronicie je przed tymi „pazernymi” wg. większości z Was nauczycielami. Serio, dyskusja z Wami jest na poziomie zerówki. I uwaga! Czekam na g…. burzę, start!

#83459 Odpowiedz
    ołówek
    Gość

Jakże to ja tęskniłem za wywodami „jaśnie oświeconej” Kaliny. Dziękuję że wróciłaś 🙂 Szkoda, że nie utożsamiałaś się ze zwalnianymi za Tuska nauczycielami. Zapewne przez roztargnienie (tak ostatnio modne u tych niby nowoczesnych) nie wspomniałaś ile to osób wtedy straciło pracę, ile osób przeżywało swoje dramaty. Taka to była „zielona wyspa”, że trzeba było szkoły likwidować. No ale wtedy to było ok. Nawet dla Broniarza, od 25 lat (przepraszam za wyrażenie) pierdzącego w stołek związkowca.

#83472 Odpowiedz
    jarek
    Gość

W moim zawodzie gdy wysokość pensji mi nie odpowiada zmieniam firmę, branżę . Znając większość nauczycieli z Pajęczna trudno mi sobie ich wyobrazić pracujących poza szkołą… kto by ich zatrudnił? Jakimi umiejętnościami dysponują by być atrakcyjnymi pracownikami na wolnym rynku?

#83478 Odpowiedz
    Suwener
    Gość

Umiejętności mają bardzo wielkie, idą w politykę i zarabiają po 50 tysięcy na miesiąc. Nie ważne że szkodzą. Lemingi tego chcą, a chcącemu nie dzieje się krzywda .

#83486 Odpowiedz
    hmmmm
    Gość
    #83493 Odpowiedz
    XYZ
    Gość

niech nie narzekają. moja była żona też jest nauczycielem w Pajęcznie i tak mało nie zarabia. a koniec roku i początek nowego to dodatki świąteczne, premie, trzynastki. to tylko ok 8000 zł na rękę. ile oni mają podstawy 5000 brutto za 70 godzin pracy miesięcznie. LUDZIE zacznijmy od faktów

#83494 Odpowiedz
    Bartek
    Gość

Ci od języka polskiego to mają 50 tysięcy na miesiąc, to są jaja. Kaczyński na takich to ma.

#83495 Odpowiedz
    Mieszkaniec
    Gość

Dlaczego nauczyciele nie pokażą swoich dochodów brutto na rok. Ile mają różnych dodatków nagród prezentów w postaci bonów pieniężnych. Przejrzyjmy wszyscy na oczy. Zobaczcie jak nauczyciele żyją co robią.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 136 do 150 (z 219 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #83449 w Strajk nauczycieli
Twoje informacje: