R e k l a m a
R e k l a m a

Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

• Ten temat ma 2,218 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok, 5 miesięcy temu przez Mieszkaniec.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,771 do 1,785 (z 2,219 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #126410 Odpowiedz
    Kasia
    Gość

Stachu tak słyszeliśmy. Mają wspólnych radnych. A tacy radni to takie sprzedajne …. Radny z Piastowskiej tak się zarzekał, że już nie będzie kandydował i co znowu się pcha? Boi się, że żonka straci robotę chyba 😝 a tak będzie czuwał

#126420 Odpowiedz
    Ada
    Gość

Czyli Rabenda wystartuje z psl i waga z psl i oni nie będą z komarem współpracować. Boję się że tak będzie

#126427 Odpowiedz
    Wen
    Gość

Ada po Rabendzie można się wszystkiego spodziewać

#126431 Odpowiedz
    Ola
    Gość

Napewno tego, ze jest młody i byc może będzie mu się chciało coś zmienić w tej naszej gminie. Nie żebym była jego znajoma. Ale obecny Wójt niech już idzie bawić wnuki i da szansę młodszym. Mam wrażenie, że obecny wójt za chwilę wyskoczy mi z lodówki. Jestem w Kościele przemawia Wójt, jestem w Szkole na dniu babci i dziadka i kto jest honorowym gościem? Nie babcie i nie dziadkowie-Wojt. Pomniki stawia, nawet jeśli z dofinansowaniem to i tak prawie 70 tys zł, a w szkole połowa ogrzewania założona, bo pieniędzy nie ma. Dzieci i ich dobro to powinien być priorytet. Ale w gazecie pięknie napisane, że temat ogrzewania zakończony. No jak tak można kłamać?🤥

#126432 Odpowiedz
    Kaja
    Gość

Zgadzam się, chwali się wnuczką na profilu i w gazecie mówi że dla niej czasu nie ma, to niech zrezygnuje z wójtowania i czas będzie miał dla rodziny.
    Ola, Twoje spostrzeżenia są w punkt. Też mam dosyć Jednaka w kościele, kościół jest miejscem modlitwy i wyciszenia. W szkole na różnych okazjach: dzień babci i dziadka, dzień rodziny, jasełka, tylko o sobie mówi jakim jest cudownym wójtem. Idąc na przedstawienie chcę zobaczyć moje dziecko, a nie Jednaka i politykę.
    Ogrzewanie w szkole to jakiś żart, no ale w gazetach wszystko jest pięknie.
    Nie jestem za konkretnym kandydatem, ale temu panu już dziękujemy.

#126434 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Mnie to nawet nie chce się iść do szkoły do dziecka, bo albo występuje beznadziejny wójt albo radny. Dzieciom każą się grubiej ubierać, bo gmina nie ma pieniędzy na remont ogrzewania a na pomnik są, paranoja.Jednak niech bierze tą swoją Hankę i jedzie skąd przyjechał, bo to wstyd dla gminy.

#126435 Odpowiedz
    Megi
    Gość

„Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść…” Temu Panu już dziękujemy. Ktokolwiek inny. Zbierzmy się i idźmy na wybory. Pokażmy, że chcemy zmiany. Będzie tylu kandydatów, że naprawdę jest w kim wybierać.

#126436 Odpowiedz
    Karolina
    Gość

Tylu kandydatów – musi się coś zmienić. Miejmy nadzieję na wysoką frekwencję. Oceńmy działalność obecnego Włodarza i idźmy na wybory samorządowe.

#126438 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Dokładnie, czas na zmiany, na nowość, młodość przede wszystkim, czas na osoby otwarte , komunikatywne, społeczników którzy działają na rzecz naszej gminy.

#126439 Odpowiedz
    Emil
    Gość

Tak swoją drogą jeśli chodzi o ogrzewanie w szkole w strzelcach to przepraszam bardzo od czego jest Wójt? Coś mi się wydaje, że jest organem prowadzacym. Gdzie rada gminy? Jak mogliście pozwolić na to, aby w szkole przez miesiąc czasu było niesprawne ogrzewanie? A po miesiącu założona połowa potrzebnej mocy? Na pomniki pieniądze są! Przyjdą mrozy i znowu w klasach będzie zimno, bo połowa ogrzewania i ten dodatkowy piecyk na pelet nie dadzą rady. Jak ostatnio. Nawet farelki nie pomogą. Ludzie ogarnijcie się i róbcie co do was należy!!! Ważne, że w kulisach powiatu napisane, że problem ogrzewania załatwiony raz na zawsze! No chyba nie załatwiony!

#126440 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Emil, tu rada gminy nic nie zdziała bo większość to są ludzie Jednaka, którzy po części się sprzedali. W tym między innymi kandydat na wójta przewodniczący rady, który było widać na ostatniej sesji, gra z wójtem. Kulisy prawdopodobnie gazeta sponsorowana przez Jednaka, bo tylko same dobre rzeczy piszą jak i w IPP. Niestety, nie ma bezstronnych gazet na naszym terenie. Więc na wybory i wybrać ludzi młodych i z pomysłami a nie dziadków co nawet pytań nie zadają czy papierów na sesji nie otworzą.

#126441 Odpowiedz
    Ania Maria
    Gość

Radni w Strzelcach to tylko dla kasy są a dla mieszkańców nic nie robią. pokaż mi radnego który pomógł zwykłemu mieszkańcowi .Sobie tak .

#126444 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Ja słyszałam o kilku rzeczach ale na pewno nie o radnych wójta. Zresztą nikt nikomu nie stoi na przeszkodzie,aby zgłosić się do któregoś z komitetów i wystartować na radnego. Bo ci co byli to nie chcą za bardzo wracać, a nowi nie chcą się garnąc. Tak niestety wygląda rzeczywistośc.

#126448 Odpowiedz
    Strzelce2024
    Gość

Widać na forum, że ludzie trochę się budzą i widzą wielką potrzebę zmiany. Brawo. Idźmy wszyscy na wybory 💪

#126450 Odpowiedz
    ZENEK
    Gość

Ania Maria już nie pisz takich bzdur. Jak wybierali radnych kilka lat temu to nie było wielkich pieniędzy dla radnych. W trakcie tej kadencji PIS dał możliwość zwiększenia wynagrodzenia dla nich.
    W naszej radzie jest potrzebna duża zmiana, zmiana na ludzi którzy wiedzą o czym przede wszystkim mówią, ludzi z wiedzą merytoryczną. Ludzi którzy będą wypowiadać się na sesjach, ludzi którzy nie będą spotykać się po kryjomu w swoich domach i ustalać jak będą głosować. Ludzi którzy nie będą mącić i wydzwaniać w tajemnicy i przekonywać ich na swoją stronę. Tu jest potrzebna ekipa mająca na celu nie tylko dobro swojej wioski, na zasadzie „jak przegłosujesz u mnie drogę na tak to ja wyrażę zgodę na drogę u ciebie we wsi” Nie dość takich ludzi. A wstrzymywanie się od głosu… Kochani co to jest. To,że wstrzymują się od głosu podczas podwyżki stawki za śmieci, to jest dopiero paradoks. I później się chwalą ,że ja nie podniosłam głosu za!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,771 do 1,785 (z 2,219 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #126441 w Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS
Twoje informacje: