R e k l a m a
R e k l a m a

Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

• Ten temat ma 2,218 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok, 5 miesięcy temu przez Mieszkaniec.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,951 do 1,965 (z 2,219 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #127545 Odpowiedz
    Ksyk
    Gość

Wybierzcie pisiorow, im się należy. Tylko potem nie ksykajcie.

#127552 Odpowiedz
    Kinga
    Gość

Błasiak to jest PiS?
    Bo na zebraniach pisowskich na fotkach można go zobaczyć?

#127556 Odpowiedz
    Ewelina
    Gość

Chyba tak, skoro uczestniczy we wszystkich spotkaniach sympatyków PiS Pajeczno 🤓

#127561 Odpowiedz
    Kinga
    Gość

Wszystko jasne

#127574 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Zgadzam się- osoby narcystyczne nie powinny dochodzić do władzy. Droga dedukcji Pani Pukacz i Pan Dygudaj od razu u mnie skreśleni. Mieszkańcy gminy będą jeszcze płakać bo to jest miejsce gdzie ludzie głosują bardzo dziwnie i nigdy tej pokrętnej logiki nie zrozumiem. Skoro mamy tak zadłużona gminę to skąd aż tylu chętnych na fotel wojta? Odpowiedź sama ciśnie się na usta – pensja,pensja i jeszcze raz pensja. Nauczyciele do szkół,policjanci na komendy, weterynarze do zwierząt itd. Kiedy ta Gmina doczeka się kogoś,kto będzie potrafił rzeczywiście zadbać o potrzeby mieszkańców i mądrze zarządzać?

#127575 Odpowiedz
    Lucek
    Gość

Mieszkanka, według tej „pokrętnej logiki”, to kto konkretnie nadaje się twoim zdaniem na na fotel wójta? Nauczyciel do szkoły, policjant na komendę,…itd., czyli najlepszym kandydatem, zgodnie z logiką twojego rozumowania, powinien być bezrobotny???

#127578 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Nie. Osoba na tym stanowisku powinna być kompetentna. Od każdego pracownika się tego wymaga,a na Wójtow czy nawet radnych wybiera się osoby które kompletnie nie mają pojęcia co to w ogóle jest samorząd a potem się narzeka.

#127579 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Głosujemy bez sensu. Nie patrzymy na to czy dana osoba w ogóle jest w stanie podolac swoim obowiązkom tylko dlatego że albo ciągle krytykuje aktualna władze,albo ja znamy i lubimy albo bo liczymy,że będziemy mieć z tego korzyść. To jest kulejąca strona większości gmin w wyborach samorządowych. Moim zdaniem demokrację mamy po to żeby z niej korzystać mądrze a tego nie potrafimy.

#127580 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Każdy chce zmiany na lepsze i każdy ja obiecuje. Trzeba się nauczyć odróżniać manipulacje od prawdy a osobiście uważam że ogromną większość obecnych kandydatów na stanowisko wojta łącznie z samym wójtem po prostu manipulują mieszkańcami. Do tej pory nie wiem na kogo głosować.

#127581 Odpowiedz
    Muniek
    Gość

Wszyscy tylko nie pisiory. To złodzieje.

#127582 Odpowiedz
    Lucek
    Gość

Mieszkanka, kto według ciebie spośród tych 6 kandydatów jest w stanie podołać tym obowiązkom i tak naprawdę nadaje się na to stanowisko?

#127584 Odpowiedz
    Igorek
    Gość

Mam nadzieję że Tomek wygra! Ma dużo czasu także może się poświęcić.
    Dziwi mnie dlaczego Ciemcioch tak się zaczął PiSu wstydzić. Przeciez w ostatnich wyborach z ich list startował. Czyżby stał się pozornie niezależny?? Niby tak otwarcie prowokuje konflikt z aktualnym wójtem, a nie wiadomo co tam w kuluarach słychać 😉

#127586 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Lucek uwierz że ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie tak w 100 %. Na pewno nie jest to obecny Wójt ani Ci którzy go tak bardzo oczerniają czyli Pukacz i Dygudaj bo moim zdaniem to są ludzie którym chyba ktoś wmówił że się do tego nadają albo sami sobie to wmówili. Pozostali kandydaci,no cóż…za panem Kowalskim na pewno przemawia doświadczenie w samorządzie. Kandydatury pana Błasiaka nie rozumiem w sumie. Najbardziej jestem skłonna chyba ku Ciemciochowi bo jest jedynym nie związanym w żaden sposób z urzędem. Zgodzę się że jego obecną krytyka wojta jest nieco podejrzana ale tak jak napisałam wyżej wybory to w większości polityczna manipulacja jednak on wydaje mi się chyba najrozsądniejsza opcja. Do 7 kwietnia jakaś decyzje każdy z nas musi podjąć. A dla ciebie kto jest najlepszym wyborem?

#127589 Odpowiedz
    Lucek
    Gość

Mieszkanka, moim kandydatem był do tej pory Rabenda. Niestety zrezygnował, a na jego miejsce wskoczył Dygudaj, więc mój wybór solidarnie padnie na niego. Wiem, że jest spoko gościu.

#127590 Odpowiedz
    Igorek
    Gość

Oby Tomek wygrał. Jako radny będący w opozycji, pewnie nie chciał się narażać pisowskiej wladzy i ze względu na wykonywany zawód zrezygnował. Czasy się zmieniły i pis już nie rządzi, dlatego może próbować.Jako wójt będzie mógł dużo zmienić. To chyba jedyny niezależny kandydat, bo Jednak, Blasiak i Ciemcioch to jedna partia nie ufam tej trójce.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,951 do 1,965 (z 2,219 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #129298 w Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS
Twoje informacje: