R e k l a m a
R e k l a m a

Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

• Ten temat ma 2,218 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok, 5 miesięcy temu przez Mieszkaniec.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 2,219 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #72092 Odpowiedz
    Ala
    Gość

Oczywiście, ze festyn nie był finansowany ze środków budżetu gminy. Na każdym ogłoszeniu na dole byla informacja, ze ze środków unijnych.

#72093 Odpowiedz
    rolnik
    Gość

W tym roku udało się pozyskać pieniądze na festyn (ala festyn), a wcześniej się nie dało?

#72094 Odpowiedz
    Ala
    Gość

No niestety taka prawda…

#72106 Odpowiedz
    Król
    Gość

Co do festynu to część pieniędzy pochodziła z LGD chyba 30 tyś a ile poszło z budżetu gminy to nie wiadomo. Nie sądzę że 30 tyś wystarczyło na to wszystko. Zdecydywanie bym wolał zrobić za te pieniądze kilka mniejszych festynów rodzinnych gdzie przyjdą rodziny z dziećmi bo taki duży festyn przyciąga pijaków. Mamy w gminie kilka boisk czy boiska do piłki plażowej więc trzeba robić turnieje by dzieciaki, młodzież czy osoby dorosłe się integrowaly

#72116 Odpowiedz
    Tomek
    Gość

Ale zjadłeś darmowe żeberka polane ketchupem przez wójta.
    Dobrze by było żeby wójt otworzył własną działalność gastronomiczną a nie zadłużał gminę
    na blisko 6.000.000,00 złotych.

#72119 Odpowiedz
    Emil
    Gość

Ciekawe, czy ludzie jedli by tak chętnie te żeberka gdyby wiedzieli, że bilet na festyn kosztował ich ponad 1 200 złotych na głowę ( nie wyłączając dzieci ). Bo tyle mniej więcej wynosi dług naszej gminy w przeliczeniu na jednego mieszkańca 🙁

#72123 Odpowiedz
    strzelcok
    Gość

Długi długami najważniejsze że wójt się dobrze bawił.

#72126 Odpowiedz
    Król
    Gość

Mam nadzieję, że przewodniczącym rady po wyborach zostanie Stanisław Tondel. To odpowiedni kandydat na to miejsce a że dostanie się kolejny raz do rady to nie ulega wątpliwości. Większość radnych będzie miało problem z reelekcją. Na moje rozeznanie w terenie to mam przekonanie, że ponownie społeczeństwo wybierze Andrzeja Duchowskiego, Tomasza Kucharskiego, Eugeniusza Kowalskiego, Łukasza Sadka. Na granicy balasuje Szczypior i Chodak. Nie wiem jak z Kochem.

#72127 Odpowiedz
    Wojtek
    Gość

A ja uważam, ze Pan Tondel to powinien kandydować na Wójta Gminy… Myśle, ze miałby duże szanse na wygrana

#72128 Odpowiedz
    Magda
    Gość

Myślisz, że wygra z Jednakiem.

#72131 Odpowiedz
    Ranczo Wilkowyje
    Gość

Ciekawe jak podzielą gminę Strzelce Wielkie, gdy będą ją likwidować za długi lokalnego pisu? Nabrać pożyczek i nic nie zrobić – to trzeba być specjalistą!

#72160 Odpowiedz
    Król
    Gość

Po co wy gadacie ciągle o tym PiS-ie.
    W lokalnej polityce na szczeblu gmin nie ma czegoś takiego, że rządzi PiS czy PO. Rada nie należy do PiS.

#72162 Odpowiedz
    platfustochoroba
    Gość

podzielą gmine jak powiat bo platfus to choroba to trzeba leczyć

#72165 Odpowiedz
    Lars
    Gość

PiS jako jedyna partia polityczna startowała do rady gminy Strzelce Wielkie. Mają swojego wójta oraz najwięcej radnych. Ponoszą pełną odpowiedzialność za brak inwestycji w gminie i jej zadłużenie.

#72166 Odpowiedz
    Beata
    Gość

I mają wsparcie w posłance, wicewojewodzie i całym pajeczanskim pisie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 406 do 420 (z 2,219 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #70812 w Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS
Twoje informacje: