Zaniedbane MIASTO

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 514 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #106229 Odpowiedz
    Ola
    Gość

Ceny wody i ścieków w górę w gminie Pajęczno?

#106230 Odpowiedz
    wlodek
    Gość

Jak prąd podrożał oraz inne materiały niezbędne do prawidłowego funkcjonowania ujęć wody i oczyszczalni ścieków to czego się spodziewałaś.Po wprowadzeniu NOWEGO BEZŁADU szykuj się na nowe podwyzki

#106478 Odpowiedz
    Mimek
    Gość

Zaniedbane miasto…oj panie Mielczarek…miała być zmiana i jest…? Z pięknego, ukwieconego, czystego miasta…zrobił pan zarośnięte, zaniedbane i brudne miasto…wystarczy spojrzeć na park, skwerki na osiedlu Źródelna, zarośnięte park 1000 leciała…nie wspominając o zarośniętych chodnikach…
    Taka zmiana…i nikomu nie wstyd???

#106480 Odpowiedz
    Włodek
    Gość

Ulica Ogrodowa to szlagierowa inwestycja Mielczarka?
    To świadczy o gospodarzu?

#106493 Odpowiedz
    Robuś
    Gość

A Czerkiesy się rozwijają, niedługo Dom Kultury będą budować?
    Bo w Pajęcznie ośrodka kultury nie warto było rozbudowywać, po co? przecież kino na kocyku to jest hit?
    Kiedyś tyle fajnych imprez było i ciekawych wykonawców, teraz bida z nędzą aż piszczy?

#106581 Odpowiedz
    Basia
    Gość

Brudno wszędzie, zarośnięte…do czego to można doprowadzić nieudolnymi rządami… to nie piaskownica tylko urząd?
    Kiedyś wszyscy podziwiali jak jest czysto, jak wszystko zadbane…a dzisiaj …katastrofa?

#106582 Odpowiedz
    xxx
    Gość

Kto posprząta potłuczone szkło na w Parku Źródelna, w którym nie można przejść z małym dzieckiem bo grozi to niebezpieczeństwem.

#106583 Odpowiedz
    Dariooo
    Gość

Przyjechałem w tym tygodniu z pracy (nie było mnie 8 miesięcy) a w skrzynce na listy upomnienia a oplate za śmieci.

Gmina jakiś jaja robi.

Przez 8 miesięcy nie wystawiałem koszy bo nie było śmieci bo mnie nie było (jestem singlem i mam dom po rodzicach).

Za co mam zapłacić.

Do kogo się odwołać.

#106584 Odpowiedz
    jacek
    Gość

Złożyłeś przed wyjazdem deklarację lub oświadczenie, że pod twoim adresem nie będzie nikt zamieszkiwał i nie będą wystawiane odpady? Jeśli nie to nic nie zrobisz i to Twoja wina, że nie dopilnowałeś swoich obowiązków i możesz mieć tylko pretensje do siebie.

Co najwyżej jeśli masz trudną sytuację życiową, którą udokumentujesz, możesz ubiegać się o umorzenie długu.

#106585 Odpowiedz
    Dariooo
    Gość

Ale chyba oczywiste. Jeżeli nie zabierają śmieci to się nie płaci.
    W rozporządzeniu pisze wyraźnie. „Opłata za wywóz odpadów”

#106586 Odpowiedz
    Dariooo
    Gość

A tak na marginesie.
    O wyjazdach dowiaduje się 1 lub 2 dni przed to nie ma czasu na bieganie po urzędach.

#106587 Odpowiedz
    Nasz
    Gość

Pełno szklą

#106591 Odpowiedz
    jacek
    Gość

Dario nie masz racji, jeśli złożyłeś deklaracje na jedną osobę to naliczana jest opłata bez względu na to czy wystawiasz pojemniki czy nie. To nie wina urzędnika, że nie złożyłeś deklaracji, którą składa się 5 minut, nie licząc tego, że można ja wysłać mailem, w końcu to nie średniowiecze.

Dlatego jedynym winnym w tej sytuacji jesteś ty lub twoja niewiedza.

Ponadto idąc twoim tokiem myślenia, że jak nie wystawiam śmieci nie ma opłaty, każdy by śmieci spalił lub wyrzucił do lasu, żeby nie płacić (takie mamy społeczeństwo). Dlatego ustawodawca przez takich ludzi wprowadził ustawą zasady i płacisz bez względu czy masz odpadów mało, dużo czy wcale.

Pozdrawiam

#106592 Odpowiedz
    jacek
    Gość

ps. Warto przeczytać również regulamin waszej gminy odnośnie odbioru i wywozu odpadów.

#106614 Odpowiedz
    Reniek
    Gość

No festyn dzisiaj w amfiteatrze niesamowity, kilka ludzi?
    Czy te imprezy robicie sami dla siebie?
    Nasz burmistrz oszczędza na pracownikach a na takie imprezy potrafi wyrzucić pieniądze?
    No piękna ZMIANA…

Wyświetlanie 15 wpisów - od 286 do 300 (z 514 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #106585 w Zaniedbane MIASTO
Twoje informacje: