R e k l a m a
R e k l a m a

Cementownia WARTA – Co z tego ma przeciętny Pajęczanin? Za co zapłaci taniej?

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Cementownia WARTA – Co z tego ma przeciętny Pajęczanin? Za co zapłaci taniej?

• Ten temat ma 50 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 9 lat, 1 miesiąc temu przez efjeidujwiudh.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 51 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #27093 Odpowiedz
    nie_mogę
    Gość

a teraz do nie-mogę to tobie brakuje obiektywizmu skoro podważasz, że ten zakład tworzy kilka tysięcy miejsc pracy

skoro pracujesz tam 30 lat na pewno wiesz ile osób zatrudnia cementownia a jak nie wiesz to masz się skąd dowiedzieć, napiesz ile to wg ciebie „kilka tysięcy”. może trzy? cztery? pięć? osiem tysięcy?

szukałem w necie i znalazłem, że cementownia zatrudnia 716 osób (link: http://www.lista500.polityka.pl/companies/show/456 ), może to sprzed kilku lat ale nie wierzę, że zatrudnia więcej niż 1000 osób.

poza tym nie słychać, żeby zamierzali zatrudniać więcej, ci którzy są już zatrudnieni grzeją posady dla swoich dzieci i jeśli ktoś nie ma wtyków raczej pracy tam nie znajdzie.

„chcesz porównywać prywatne firmy i przetwórnie do takiego kolosa jak cementownia?”
    a czym pracujący w tym zakładzie ludzie i ich rodziny różnią się od pracowników firm prywatnych tym drugim mniej do szczęścia potrzeba?

przede wszystkim cementownia ma ogromny zagraniczny kapitał i dobrze prosperuje, więc to chyba normalne, że wypłaca ludziom regularne wypłaty (czy wysokie czy niskie nie wiem), natomiast u prywaciarzy nie ma kolorowo bo raz interes idzie dobrze a raz źle więc jak można to porównywać i wymagać, żeby prywaciarz wypłacał taką pensję i zapewniał takie warunki jak ogromna cementownia? to jakby porównywać kraje trzeciego świata z USA

jest niemiecka ok no to powiedz ilu niemców w niej znalazło zatrudnienie a ilu polaków?

niemcy nie są głupi, po co mają budować cementownię na swoim terenie i zanieczyszczać swoje środowisko, skoro można to zrobić w polsce? do tego tania siła robocza, im to jak najbardziej odpowiada!

#27094 Odpowiedz
    jażombek
    Gość

marica znowu czytasz bez zrozumienia. Rozumiem, że w tej cementowni jesteś od przykładania do pieca i lizod….wa 🙂 Nie napisałem, że wszyscy – napisałem, że ty.
    PS. Oczywiście, że byłem ostatni raz na tym baranim spędzie. Nawet nie było gdzie usiąść, a za darmo jak mam z dzieckiem czekać pół godziny żeby się pobawiło to naprawdę stać mnie żeby zapłacić chociaż nie pracuje w spalarni tfu cementowni. To typowa impra dla takich starych komuchów jak ty gdzie dostałeś talon na darmowe piwo coby dziuba umoczyć, bo prezes dał niech się motłoch bawi 🙂 Już sto razy wolę pierwszy lepszy festyn wiejski.

#27096 Odpowiedz
    marica
    Gość

tak wiem dać ci ludzi z poziomu trzeciego świata a nie takich którzy mylślą

#27097 Odpowiedz
    marica
    Gość

w przeciwieństwie do twoich rodziców nigdy nie byłem w partii

#27098 Odpowiedz
    marica
    Gość

oj boli boli kiedy pracownik widzi co dla niego dobre dać wam tanią siłę roboczą z trzeciego świata bo ta nie myśli uderz w stół nożyce się odezwą

#27099 Odpowiedz
    marica
    Gość

u prywaciarzy interes idzie raz dobrze a raz żle cementownia to też prywatna firma tylko taka która nie okrada swoich pracowników

#27102 Odpowiedz
    jażombek
    Gość

towarzyszu marica śpij w nocy a nie wypisuj głupoty. Masz jakąś schizę. To można leczyć, widać lata bycia ormowcem i ciągłego donoszenia na kolegów zostawiły ślad w psychice. Szkoda mi takich pzprowskich karłów. Precz z komuną!
    Poza tym ty w ogóle nie czytasz odpowiedzi, tylko roisz sobie domysły pod nierównym sufitem. Tak jak pisałem musisz to skonsultować z psychiatrą albo jakimś psychoanalitykiem. Widzę u ciebie zaburzenia maniakalne o czym zresztą świadczy bezsenność.
    PS. Wracając do meritum – SKUP SIĘ W TEMACIE – nikt nie pisał, że spalarnia warta okrada pracowników, tylko, że truje, zanieczyszcza środowisko a ludzie niezwiązani z nią nic z tego nie mają.
    Niestety dla takiego komucha jak ty najważniejsza jest swoja tłusta dupa a nie dobro lokalnej społeczności.
    TYLE. Wyśpij się marica a jutro z rana marsz do lekarza 🙂

#27103 Odpowiedz
    marica
    Gość

Jażombek jak już się nagrasz na taśmie prezesa to spytaj kolegi z tira na której budce zostawić masz te kluczyki od kory mózgowej przy następnej wizycie w Naszym Super Zakładzie

#27104 Odpowiedz
    marica
    Gość

a podczas wizyty nie puszczaj bąków abyś nie czuł smrodu

#27105 Odpowiedz
    jażombek
    Gość

Nie zamierzam nigdy więcej odwiedzać tej spalarni hehehe. Merytorycznie znów nie odpowiedziałeś, tylko bredzisz dalej swoje urojenia. To nie ja się nagrywam a ty. Włażąc w d..e właścicielom (niemcom) co za srebrniki kupili twoją duszę.
    Chwal ich, wdychaj to ścierwo z pieca i żyj jak panisko za 1/5 tego co zarabiają w cementowaniach z prawdziwego zdarzenia w niemczech 🙂
    Jak ja gardzę takimi marionetkami jak ty marica :/ Za tego srebrnika sprzedałbyś wszystko. A szkoda z tobą pisać boś popychadło niemieckich właścicieli a z drugiej strony trzeba otwierać oczy ludziom jaką bombą ekologiczną jest ta spalarnia. Także nie pozdrawiam, niedzielę spędzam z rodziną a ty dalej rój sobie w tym komunistycznym ubeckim łbie 🙂

#27106 Odpowiedz
    marica
    Gość

daj te srebrniki swoim pracownikom a w tej komunie o której ty słyszałeś i tak cię skrzywdziła ja żyłem i widziałem jak łamie moich kolegów wiem że oni donosili też na mnie i podaje im dziś rękę ty zamknąłbyś ich w obozach a może rozstrzelał i mile spędzał czas z rodziną

#27107 Odpowiedz
    marica
    Gość

niech żyje Polska oczywiście tylko z kapitałem pana Jażombka i nie-mogę
    dziękuje ja to już przerabiałem panie Jażombek takich ekstremistów to nawet PIS się wstydzi może Korwin o tam tak

#27117 Odpowiedz
    leon
    Gość

super

#27207 Odpowiedz
    marian
    Gość

CEMENTOWNIA ZA NIC NIE PŁACI, TO MY PRZYPŁACIMY SWOIM ZDROWIEM.

#27347 Odpowiedz
    nie_mogę
    Gość

przeglądając internety wpadłem na ciekawą grafikę:

Mapa zanieczyszczeń województwo łódzkie

pochodzi z tego artykułu: http://www.dzienniklodzki.pl/artykul/3706970,najgorszym-powietrzem-w-lodzi-oddychaja-mieszkancy-centrum-rudy-i-rokicia,id,t.html

czy zanieczyszczenia w naszym powiecie nie są przypadkiem największe w okolicach cementowni ?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 16 do 30 (z 51 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #27104 w Cementownia WARTA – Co z tego ma przeciętny Pajęczanin? Za co zapłaci taniej?
Twoje informacje: