R e k l a m a
R e k l a m a

Protest 3 października

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Protest 3 października

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 136 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #52888 Odpowiedz
    Władca pracodawca
    Gość

To ja dam więcej obowiązków moim niewolnikom moi niewolnicy moje decyzję

#52889 Odpowiedz
    Zioło
    Gość

Ja chce legalnie ćpać na ulicy mój nos moja sprawa

#52915 Odpowiedz
    epaj
    Gość

do jan:
    „zlepek komórek człowiekiem nie jest” -nauka a lat 80 tych!
    studiowalam biologie i formalnie moze zlepek komorek ale matką tez jestem i juz w 2 tyg ciazy bije serce.na usg w 4 tyg widac zarys malego czlowieka. To jest cos niesamowitego ze z niczego powstaje maly czlowiek.wystarczy dac czas tym zlepkom komorek i mamy dziecko ktore bedzie kiedys jak ja albo ty Jan.
    Proponuje obejrzec wszystkim zainteresowanym tematem aborcji film-Niemy krzyk. Pokazuje krok po kroku aborcje i zachowanie plodu wobec narzedzi do usuwania./dobitnie pokazane jak sie rozcina po kolei rece, nogi a na koncu zgniata glowe zeby latwiej wyszla.Wyciaga sie wszystko”odkurzaczem” i skrobnka gotowa!
    Kazdego sumienie wlasne!pozostawiam do przemyslenia

#52916 Odpowiedz
    Jan
    Gość

@Władca: kretyńskie porównanie. podstawowa zasada – masz prawo do wolności do momentu kiedy twoja wolność nie zaczyna ograniczać wolności innych ludzi. blastocysta człowiekiem nie jest. a jeśli wierzysz, że jest (we wszystko można wierzyć), możesz tę zasadę stosować również względem bastocyst.

@Zioło: w pewnym sensie racja – chcesz szkodzić sobie, nikomu innemu – czemu nie, powinno być ci wolno. inna sprawa, że podatnicy potem będą płacić za twoje leczenie, zasiłki, renty itd., więc takie całkiem nieszkodliwe dla innych to nie będzie.

#52918 Odpowiedz
    Jan
    Gość

@epaj: A wiesz, że autor filmu Niemy Krzyk przegrał w sprawie sądzie? Został oskarżony przez lekarzy o manipulacje i kłamstwa i uznany winnym. Opieranie jakichkolwiek poglądów o ten propagandowy stek bzdur tylko ośmiesza stanowisko przeciwników życia. A ja je szanuję, naprawdę nie chcę nikogo zmuszać do dokonania aborcji. Prawdopodobnie sam byłbym przeciwny gdyby dotyczyło to mojej partnerki, ale nie mam prawa narzucać swojej moralności innym.

Wiem kiedy zaczyna się formować serce, wiem też do kiedy płód nie ma żadnej świadomości ani odczuć bo nie posiada jeszcze kory mózgowej. Kwestia uznania od kiedy mowa o człowieku jest umowna i ideologiczna. Rzymscy katolicy utożsamiają ten moment z zapłodnieniem, a przecież równie dobrze można cofnąć się jeszcze bardziej i powiedzieć, że plemnik to już zalążek życia a każda masturbacja to prawdziwy holocaust. Brzmi absurdalnie? Zgoda, ale może kiedyś do władzy dojdą ludzie, którzy będą chcieli coś takiego ustanowić? Z kolei pojęcie duszy jest koncepcją religijną więc odpada – bo jak zmierzyć kiedy ona się formuje? Gdzieś więc leży granica rozsądku i kompromisu.

#52932 Odpowiedz
    kawał
    Gość

Przychodzi feministka do lekarza i mówi panie doktorze mam raka lekarz na to ….twoje ciało twoja sprawa …Następny

#52934 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Świetny żart, kompletnie chybiony.

Swoją drogą na marszu w miastach można było zobaczyć jak wyglądają te szatańskie „feministki”, bynajmniej nie tak jak w memach w internecie albo w mniemaniu Terlikowskiego.

#52935 Odpowiedz
    10warta
    Gość

No i PIS z partyzanta jak zawsze zmieniło zdanie :O

#52970 Odpowiedz
    Kwachu
    Gość

!!!! Projekt nie był autorstwa Pisu tylko był to projekt obywatelski!!!!
    A do tych wszystkich pustych łbów,ktorzy wyszli na ulice i darli mordy radze przeczytac ten projekt ustawy!!! O co dokładnie w nim chodziło!!! Zapewne 3/4 z was poszło drzec buzie,bo poszła kolezanka, sasiadka,czy tak powiedzieli w tvnach. BRAWO 🙂 Druga rzecz to wasi mentorzy z PO i nowoczesnej,ktorzy tak krzyczeli o prawie do aborcji pierwsi podpisali sie przeciwko aborcji!!! W telewizji mozna bylo zobaczyc kobiety trzymajace transparenty typu ,,Stop dyktaturze kobiet” :DDD Albo 70 letnia babka ,,moja macica,moj wybor: :DDD Wy same sobie zaprzeczacie!!! idziecie jak barany na rzeź,bo wam tak każą. Wyszłyscie na ulice bo w kuchni nikt Was nie widzi i nie słyszy 🙂

#52973 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

Szkoda że nie dokonano aborcji na tych protestujących lewicowych feministkach

#52980 Odpowiedz
    Jan
    Gość

@Kwachu, projekt był tak fatalny, że nawet PiS, który ideologicznie jest przeciwny aborcji go odrzucił. Pierwszy przykład z brzegu – w świetle obowiązującego prawa przy wprowadzeniu nowych przepisów kobieta, która poroniła i jej lekarz musieliby udowodnić przed sądem swoją niewinność.
    „Stop dyktaturze kobiet” palnęła freudowsko jakaś posłanka, nie było tego na transparentach. Na protestach były przeróżne kobiety – matki z małymi dziećmi też, bo protestującym chodzi o coś więcej niż tylko prawo do aborcji. Kojarzenie protestujących z PO i Nowoczesną jest bez sensu, bo ludzie pewne poglądy posiadają bez względu na sympatie polityczne. Znam osoby sympatyzujące z PiS, a przeciwne zakazowi aborcji. Zresztą za pozostawieniem obecnej ustawy lub jej liberalizacją jest ok. 80% Polaków, to trochę więcej niż wyborcy PO i N. W kuchni nikt nie słyszy? Super szacunek do kobiet.

@Skrobak: bez sensu. protestowały przeróżne kobiety, nie trzeba mieć lewicowych poglądów ani być feministką, aby sprzeciwiać się pewnym inicjatywom. Nazwać kogoś lewakiem to takie proste, szkoda, że to żałosny argument o zerowej wartości. No i pomijam intelektualny aspekt tego komentarza – życzyć komuś tego, przeciwko czemu jesteśmy – bardzo po chrześcijańsku!

#53024 Odpowiedz
    tfuuu
    Gość

brzydzę się lewactwem

#53025 Odpowiedz
    10warta
    Gość

Janie. Wypowiedź mądra i pełna rozsądnych uwag. Tej następującej po Twojej nie komentuję, to już nawet nie poziom bruku 🙁

#53032 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

Jan” sam sobie przeczysz twoja wolność kończy się wtedy kiedy innych ogranicza czyli o wolności dziecka decyduje macica bo dziecko niema prawa decydować czy chce żyć gdzie tu ta twoja ”wolność”??

#53033 Odpowiedz
    10warta
    Gość

Taki rebus Skrobak (tylko dla Ciebie, bo inni to rozumieją). Macica – moja, podatki – wydawanie wspólnie tego co i tak NAM zabiorą.
    Stanowienie prawa w państwie tylko dla grupy o określonych poglądach jest błędne.
    „Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania”
    B. Franklin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 136 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #52778 w Protest 3 października
Twoje informacje: