R e k l a m a
R e k l a m a

Protest 3 października

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Protest 3 października

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 136 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #53267 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

To kiedy idziecie protestować by zrobić aborcje na życzenie ?

#53268 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Nie wiem, może zapytaj zwolenników aborcji na życzenie.

#53269 Odpowiedz
    Jan
    Gość

No i mam nadzieję, że twoja zbudowana na chrześcijańskich wartościach dusza raduje się ze szczęścia dzieci i matek: „Będziemy dążyli do tego, by nawet przypadki ciąż bardzo trudnych, kiedy dziecko jest skazane na śmierć, mocno zdeformowane, kończyły się jednak porodem”

#53270 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

W aborcji na życzenie nic nie stoi na przeszkodzie by feministki usuwały przypadkowe i niechciane ciąże z tak zwanej ”wpadki”

#53271 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Oj, nie tylko feministki usuwają ciąże. Zresztą protest przeciwko jednej skrajności nie oznacza, że popierasz drugą – wbrew temu, jak rozumują ekstremiści.

#53277 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

Trzeba uważać komu się daje zanim się usunie

#53278 Odpowiedz
    kaka
    Gość

ty skrobak nie wiesz co piszesz?czy ty tak specjalnie,żeby ciśnienie podnieść?nie byłeś w takiej sytuacji pewnie nigdy aby podjąć taką decyzję..ja nie zaryzykuje dobra swojej rodziny w imię czegoś co w ogóle nie ma sensu i wymyślił mały kurdupel,który rodziny nie posiada i jakim prawem PYTAM ON ma układać mi życie…?i nie wszyscy puszczają się na lewo i prawo…może TY?

#53290 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

A jakim prawem ma ktoś decydować o czyimś życiu KAŻDY MA PRAWO DO ŻYCIA

#53291 Odpowiedz
    Jan
    Gość

Skoro płód to człowiek, proponuję zmienić w dowodach osobistych „datę urodzenia” na „datę poczęcia”, od tej daty przysługiwać powinno pińcet plus, a nie od mało istotnego momentu wyjścia z waginy. Na wszelki wypadek po każdym stosunku należy stawić się w USC, gdzie będą zatrudnieni urzędnicy-ginekolodzy, gotowi wystawić odpowiedni dokument. Jeśli blastocysta to życie, to jest nim również plemnik i komórka jajowa, więc kodeks karny musi przewidywać co najmniej kary grzywny dla mężczyzn za każdą masturbację, a może surowsze sankcje, wszak ejakulat lądujący w klozecie to eksterminacja milionów istnień. Jakim prawem ktoś ma decydować, że tyle potencjalnych żyć trafia do ścieków?

#53315 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

Skoro płód nie jest człowiekiem to czym jest zwykłą bakterią która nie powinna istnieć czyli każde nie pełnosprawne dziecko powinno się zabić przez aborcje ?

#53316 Odpowiedz
    dpasdjwpij
    Gość

a co się robi jak np urodzi się niepełnosprawny kotek albo piesek?

#53318 Odpowiedz
    Skrobak
    Gość

jeśli małe dzieci porównujesz do zwierząt to współczuje twojego lewackiego myślenia ale nawet niepełnosprawne zwierzęta żyją

#53339 Odpowiedz
    dmawodjasodhw
    Gość
    #53349 Odpowiedz
    Jan
    Gość

>Skoro płód nie jest człowiekiem to czym jest zwykłą bakterią

A to tylko takie dwie możliwości mamy? Zero-jeden, zero-jeden, czarne-białe, złe-dobre. Bakterią nie jest na pewno, bakterie to mikroorganizmy roślinne. Płód, a raczej mowa o wcześniejszych stadiach – jest niesamodzielną, nieświadomą grupą komórek, z których powstanie człowiek. Albo i nie. Jak pisałem wyżej, jeśli zarodek czy blastocysta są człowiekiem tylko dlatego, że potencjalnie przeobrażą się kiedyś w człowieka, to idąc tą logiką, ludźmi są również plemniki. Czyli bezsens i absurd. Aby nie robić k…y z logiki trzeba przyjąć jakąś racjonalną granicę, od której mówimy o człowieku (logika, racjonalne – wiem, nie po drodze ci z takimi rzeczami) – np. moment, w którym ta grupa komórek zyskuje świadomość albo samodzielność. Oczywiście tak zrobią ludzie, którzy w takich filozoficznych tematach używają rozumu. Pozostałym pozostaje zaślepienie oparte na niczym.

#53361 Odpowiedz
    Uyu
    Gość

Przychodzi ksiądz do restauracji:
    -poproszę kurczaka z ziemniakami
    Kelnerka przynosi jajko sadzone z ziemniakami
    Ksiądz
    -czy pani jest głupia i myśli że ją nie wiem jak wygląda kurczak?! To jest jajko!
    Kelnerka na to:
    -skoro komórka jajowa to dziecko, to jajko to kurczak.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 91 do 105 (z 136 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #52746 w Protest 3 października
Twoje informacje: