Protest 3 października
Pajęczno › Fora › Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego › Protest 3 października
- Ten temat ma 135 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 9 lat, 1 miesiąc temu przez
Skrobak.
-
AutorWpisy
-
Skrobak
GośćTo kiedy idziecie protestować by zrobić aborcje na życzenie ?
Jan
GośćNie wiem, może zapytaj zwolenników aborcji na życzenie.
Jan
GośćNo i mam nadzieję, że twoja zbudowana na chrześcijańskich wartościach dusza raduje się ze szczęścia dzieci i matek: „Będziemy dążyli do tego, by nawet przypadki ciąż bardzo trudnych, kiedy dziecko jest skazane na śmierć, mocno zdeformowane, kończyły się jednak porodem”
Skrobak
GośćW aborcji na życzenie nic nie stoi na przeszkodzie by feministki usuwały przypadkowe i niechciane ciąże z tak zwanej ”wpadki”
Jan
GośćOj, nie tylko feministki usuwają ciąże. Zresztą protest przeciwko jednej skrajności nie oznacza, że popierasz drugą – wbrew temu, jak rozumują ekstremiści.
Skrobak
GośćTrzeba uważać komu się daje zanim się usunie
kaka
Gośćty skrobak nie wiesz co piszesz?czy ty tak specjalnie,żeby ciśnienie podnieść?nie byłeś w takiej sytuacji pewnie nigdy aby podjąć taką decyzję..ja nie zaryzykuje dobra swojej rodziny w imię czegoś co w ogóle nie ma sensu i wymyślił mały kurdupel,który rodziny nie posiada i jakim prawem PYTAM ON ma układać mi życie…?i nie wszyscy puszczają się na lewo i prawo…może TY?
Skrobak
GośćA jakim prawem ma ktoś decydować o czyimś życiu KAŻDY MA PRAWO DO ŻYCIA
Jan
GośćSkoro płód to człowiek, proponuję zmienić w dowodach osobistych „datę urodzenia” na „datę poczęcia”, od tej daty przysługiwać powinno pińcet plus, a nie od mało istotnego momentu wyjścia z waginy. Na wszelki wypadek po każdym stosunku należy stawić się w USC, gdzie będą zatrudnieni urzędnicy-ginekolodzy, gotowi wystawić odpowiedni dokument. Jeśli blastocysta to życie, to jest nim również plemnik i komórka jajowa, więc kodeks karny musi przewidywać co najmniej kary grzywny dla mężczyzn za każdą masturbację, a może surowsze sankcje, wszak ejakulat lądujący w klozecie to eksterminacja milionów istnień. Jakim prawem ktoś ma decydować, że tyle potencjalnych żyć trafia do ścieków?
Skrobak
GośćSkoro płód nie jest człowiekiem to czym jest zwykłą bakterią która nie powinna istnieć czyli każde nie pełnosprawne dziecko powinno się zabić przez aborcje ?
dpasdjwpij
Gośća co się robi jak np urodzi się niepełnosprawny kotek albo piesek?
Skrobak
Gośćjeśli małe dzieci porównujesz do zwierząt to współczuje twojego lewackiego myślenia ale nawet niepełnosprawne zwierzęta żyją
dmawodjasodhw
GośćJan
Gość>Skoro płód nie jest człowiekiem to czym jest zwykłą bakterią
A to tylko takie dwie możliwości mamy? Zero-jeden, zero-jeden, czarne-białe, złe-dobre. Bakterią nie jest na pewno, bakterie to mikroorganizmy roślinne. Płód, a raczej mowa o wcześniejszych stadiach – jest niesamodzielną, nieświadomą grupą komórek, z których powstanie człowiek. Albo i nie. Jak pisałem wyżej, jeśli zarodek czy blastocysta są człowiekiem tylko dlatego, że potencjalnie przeobrażą się kiedyś w człowieka, to idąc tą logiką, ludźmi są również plemniki. Czyli bezsens i absurd. Aby nie robić k…y z logiki trzeba przyjąć jakąś racjonalną granicę, od której mówimy o człowieku (logika, racjonalne – wiem, nie po drodze ci z takimi rzeczami) – np. moment, w którym ta grupa komórek zyskuje świadomość albo samodzielność. Oczywiście tak zrobią ludzie, którzy w takich filozoficznych tematach używają rozumu. Pozostałym pozostaje zaślepienie oparte na niczym.
Uyu
GośćPrzychodzi ksiądz do restauracji:
-poproszę kurczaka z ziemniakami
Kelnerka przynosi jajko sadzone z ziemniakami
Ksiądz
-czy pani jest głupia i myśli że ją nie wiem jak wygląda kurczak?! To jest jajko!
Kelnerka na to:
-skoro komórka jajowa to dziecko, to jajko to kurczak. -
AutorWpisy