Pan Rabenda nie wchodził u mnie w grę a tym bardziej teraz kiedy oszukał tak naprawdę i swój komitet i ludzi którzy chcieli na niego głosować. Według mnie cały ten cyrk który mamy przy tych wyborach a zwłaszcza to że jest tyłu kandydatów to tylko to spowoduje że wynik wcale nie będzie zgodny z tym co ludzie by naprawdę chcieli bo głosy się rozłożą i tyle. To wyskakiwanie z kandydowaniem na ostatnią chwilę jest żałosne w sumie. W pierwszej turze każdy niby zagłosuje na swojego kandydata ale przecież druga tura bo na pewno będzie,to dla większości będzie na zasadzie że wybiera mniejsze zło. Gdzie tu jest prawdziwa wola mieszkańców? Nie ma. Ta liczba kandydatów spowodowała tylko że ludzie będą mieć wojta którego tak naprawdę nie chcieli.
Nie pozostaje nic innego jak zagłosować na Tomasza Dygudaja!
Licznę na niego, tej gminie potrzeba człowieka, któremu się chce i który wywodzi się z społeczników. Jest to jedyna szansa żeby odbudować współpracę w gminie oraz realnie działać i prowadzić gminę. Tomasz Dygudaj – masz mój GŁOS! 👍
Błasiaka i Jednaka nikt nie bierze pod uwagę, Pukacz też mnie nie przekonała będąc w radzie, Tomek to zastępca Rabendy (szkoda). Mam nadzieję że druga tura rozegra się między Ciemcioch a Kowalski
@Mieszkanka, zgadzam się z Tobą. Tylko zauważ że mało jest ludzi którzy potrafią odróżnić manipulację od racji. Wystarczy mówić ludziom to ci chcą usłyszeć. Tragedia.
Jednak z Błasiakiem cały czas manipulują ludźmi. Nie wiem do końca, jakie powiązania na Kowalski z nimi…Pukacz moim zdaniem nie ma predyspozycji do zarządzania gminą. Wybory na pewno zaskoczą nas wszystkich. Najważniejsze żeby nastąpiła zmiana i oby nowy wójt okazał się gwarantem lepszego jutra.