R e k l a m a
R e k l a m a

Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

• Ten temat ma 2,218 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok, 5 miesięcy temu przez Mieszkaniec.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,981 do 1,995 (z 2,219 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #127621 Odpowiedz
    maciek
    Gość

Mój głos serdecznie nie będzie oddany na zmanipulowany organ razem dla gminy. co tam elegancko znowu ludzi wyrolowali . mial bartek startowac a wystawili kogos innego zenada

#127622 Odpowiedz
    Kasia
    Gość

Ja obstawiam drugą turę między Pukacz i Ciemcioch. Jeśli miałabym wybierać między nimi to raczej wybiorę to co znam,czyli Pukacz.Byla w radzie wiem jak się opowiada,Cimciocha nie znam , nie wiem jakie ma poglądy. Gdyby był w radzie , a tak się chyba ostatnio nie zdarzyło,bo przegrał to na pewno nie byłoby dylematu między kim a kim wybierać.

#127624 Odpowiedz
    Janek
    Gość

Kasia, Marzenie ściętej głowy, tych ludzi nikt nie zna. Znany jest Jednak Kowalski i Dygudaj

#127625 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Razem dla Gminy to jest żenada. Rabenda poszczuł wszystkich żeby zdobyć radnych a w ostatniej chwili wystawiają kolegę który poza ciągłym komentowaniem wszystkiego na NIE podobnie jak pani Pukacz nie ma nic do zaoferowania dla mieszkańców. Pisałam wcześniej że kandydatury Błasiaka nie rozumiem,dla mnie to on jest taka marionetka pana Jednaka żeby mu w razie potrzeby oddać swoje głosy. A z racji tego że z Panem Kowalskim może być podobnie to pozostaje mi zagłosować na Ciemciocha.

#127626 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Rozumiem że na tym forum są zwolennicy każdego z kandydatów i nie chodzi mi o to teraz żeby kogoś obrazić ale największym rozczarowaniem tej sytuacji jest według mnie Razem dla Gminy,bo moim zdaniem Rabenda oszukał swoich wyborców. To że ktoś jest dobrym społecznikiem to nie znaczy że nadaje się na Wojta i z mojej strony wielki szacunek dla Leszka Wagi który nie bierze udziału w tym cyrku tylko robi swoje bez oczekiwania oklasków a myślę że może miałby szanse. Nie zdziwiłabym się gdyby sami kandydaci na radnych mieli żal do Rabendy bo mają prawo czuć się oszukani i słusznie. Skoro już na etapie kampanii są jakieś niejasne sytuacje to co będzie dalej? Pukacz w ogóle nie wchodzi u mnie w grę,nie wiem kto tej kobiecie wmówił żeby ona w ogóle kandydowała. Najbardziej skłaniam się ku Ciemciochowi. Ciekawa jestem tylko jak w kolejnej kadencji Wójt i rada chcą działać i cokolwiek zrobić z inwestycji skoro mamy walczyć z zadłużeniem Gminy? Czy któryś z kandydatów w ogóle o tym wspomina? Może nad tym pomyślmy.

#127628 Odpowiedz
    Janek
    Gość

Skłaniasz się ku Ciemciochowi bo? Ten człowiek ostatnio nawet na radnego nie przeszedł. Mówisz o walce z zadłużeniem a to ma niby robić osoba która pierwszy raz w życiu wejdzie do budynku UG?

#127629 Odpowiedz
    Obiektywny
    Gość

Wielu co tutaj pisze ma sporo racji w wielu kwestiach. Lecz Pan Jednak, Błasiak, Kowalski wspólnie współpracowali i przepychali głosowania po swojemu przez wiele lat. Na przewodniczącego rady wybiera się zaufaną osobę a nie przeciwnika.I nagle teraz każdy z Nich jest niezależny? Wierzycie w to? Ja nie! Pani Pukacz niby przeciwniczką a w głosowaniach wstrzymywała się czyli tak naprawdę zgadzała się. Pan Dygudaj? Jak będą trudności z dogadaniem się z radnymi to też zrezygnuje?
    Trzeba jednak stwierdzić iż naturalnym i obiektywnym kandydatem będzie Ciemcioch!

#127631 Odpowiedz
    Adas
    Gość

Zagłosuje za Dygudaja – jest on spoza układów
    Ważna sprawa – Dygudaj tworzyl ten komitet z Rabendą, więc daje to pewność dużej niezależności.
    Co do braku startu Rabendy – a może tak miło być, że to Dygudaj miał z tego komitetu startować?

#127632 Odpowiedz
    Janek
    Gość

Zabawne, rozumiem że nie wybrali go na radnego to teraz wybiorą go na wójta. Prowadzi kampanie jak typowe pisiury – atak na każdego kto jest lub był w samorządzie tyle że te osoby zostały wybrane a o na radnego nie. Rozumiem że te wpisy wstawia ktoś kto jest blisko Ciemciocha. Panie Ciemcioch zacznij Pan być gdziekolwiek widoczny i dopiero Pan startuj. Każdy z kandydatów (no z wyjątkiem błasiaka) robił coś a to w solectwie a to w zespole a to w radzie a to w jakiś innych organizacjach. To że był Pan księdzem i wytyka Pan błędy Jednakowi nie wystarczy do bycia radnym. Bo na obecną chwilę wygląda to tak że korytko radnego było dla niego za małe to próbuje na większe

#127633 Odpowiedz
    Gosia
    Gość

Chciałam głosować na razem dla gminy ale już nie pierwszy raz mnie oszukali. Wstyd mi za Was.

#127634 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

Skłaniam się ku Ciemciovhowi bo jest jedynym kandydatem który nie ma powiązań z urzędem. Ja nie napisałam że chce walczyć z zadłużeniem tylko zapytałam czy którykolwiek z kandydatów w ogóle ms na to jakiś program? Bo żaden o tym nie mówi. Razem dla Gminy jest dla mnie po prostu niewiarygodna grupa ludzi która robi za każdym razem zamieszanie co widzimy zresztą. To że ktoś jest w opozycji do obecnej władzy nie oznacza jeszcze że sam będzie dobrze rządził i brawa dla Pana który ładnie to pokazał na przykładzie tego co będzie jak się Dygudaj nie dogada z radnymi albo wybiorą takich którzy mu nie będą pasowali? Wielu pisze tu hasła głosuję na Tomka. Rozumiem że go znacie i lubicie i to jest ok ale pomyślcie z czystym sumieniem czy on tak w 100 % wam odpowiada? Nie wierzę że tak miało być że od początku on był kandydatem bo w zeszłych wyborach Rabenda przegrał z Jrdmakiem tylko kilkoma głosami więc to on był kandydatem Razem dla Gminy I według mnie zmarnował swoją szansę w tych wyborach.

#127637 Odpowiedz
    Mietek
    Gość

Dokładnie Adaś. Ja jak zawsze rozmawiałem z Rabenda to zawsze mi mówił, że tworzy komitet, nigdy nie wspominał o tym, że będzie startował na wójta.
    A jak widać Panowie Dygudaj z Rabenda dobrze to ułożyli. Szach i mat.

Dygudaj masz mój głos! Działajcie Panowie! Zmieńcie tą gminę na lepszą!

#127639 Odpowiedz
    Mieszkanka
    Gość

A tak w ogóle to zastanawia mnie co taka mała aktywność właściciela profilu Strzelce Wielkie pl odkąd ogłosili kandydatów? Jakoś dziwnie ucichł. Ciekawe czemu? Nie twierdzę że wrzucali tam bzdury ale trochę to jest niewiarygodne że od momentu podania list z kandydatami na radnych i wójtów cisza. Leszek Waga tam dal dobry komentarz że bardzo go ciekawi czy profil będzie taki aktywny jakby zmienił się Wójt. Zobaczymy ale obstawiam że nie będzie. Nie wiem jak wy ale ja jestem zmęczona tym wyborczym cyrkiem.

#127641 Odpowiedz
    Wojtek
    Gość

Popieram Tomasza Dygudaja.

Dobrze to z Rabenda wymyślili. Do końca nie było wiadomo kto startuje na wójta z ich komitetu.
    Mamy czarnego konia tych wyborów.
    Tomasz dasz radę!

#127642 Odpowiedz
    maciek
    Gość

Brawo Mieszkanko, widzę że jest więcej osob swiadomych na temat tego ze Razem Dla Gminy = Strzelce Wielkie PL

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,981 do 1,995 (z 2,219 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #67628 w Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS
Twoje informacje: