Zdalne nauczanie dzieci a rzeczywistosc!

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Zdalne nauczanie dzieci a rzeczywistosc!

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 56 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #94963 Odpowiedz
    Marta
    Gość

LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ!
    CO BĘDZIE ZA TYDZIEŃ DWA?
    BĘDZIECIE STRZELAĆ DO SIEBIE NA ULICY I W SKLEPACH?
    WSZYSTKO JEST DO OGARNIĘCIA.
    TERAZ ZDROWIE I ŻYCIE JEST PRIORYTEREM!

#94966 Odpowiedz
    dre
    Gość

Tu nie chodzi o naskakiwanie na kogokolwiek. Mój post nie został właściwie zrozumiany. Prosimy o rozwagę jeżeli chodzi o ilość materiału zadawanego dzieciom do przerobienia. Ktoś musi mimo wszystko w tym kraju pracować żeby inni mogli żyć. Prosze pamiętać że dobro dzieci ponad wszystko.

#94968 Odpowiedz
    Nauczycielka
    Gość

Jeżeli Pani uważa, że nauczyciele są zbędni ich praca jest lekka, to niech Pani sama uczy swoje dziecko.

#94973 Odpowiedz
    taka prawda
    Gość

Marta jeżeli ludziska się nie ogarną i nie uspokoją a będą tylko siać panikę sami sobie to kto wie może niedługo faktycznie zaczną do siebie strzelać może to nie głupi pomysł po wszystkim może wtedy był by spokój a panikarze zrobili by sami ze sobą porządek 🤔

#94977 Odpowiedz
    Ania
    Gość

A ja powiem ,że już w jest trochę lepiej. Po mailach rodziców do nauczycieli z naszej szkoły, jest mniej prac do wykonania i bardziej dostosowane do możliwości ucznia. Ja sama napisałam do wychowawcy, że ograniczam dzieciom czas przy komputerze do 3 godzin przed południem i 3 po obiedzie. Mimo płaczu starszego, bardzo obowiązkowego syna, że się nie wyrobił i przeze mnie będzie miał zaległości (bo ilość materiału była nie do ogarnięcia w takim czasie) trzymam się swojej decyzji. Zbyt długi czas dziecka przy komputerze ma fatalne skutki. Nawet w firmie gdzie ja pracuję obowiązuje jakaś higiena pracy, zasady life-work balance. Kobieta w ciąży np. może pracować do 4 godzin przed komputerem, a co z 10-letnim dzieckiem?

#94978 Odpowiedz
    Logik
    Gość

Powiedz nauczycielom że nie stać ciebie na komputer i tym bardziej niemasz internetu to że ma większość nie oznacza że ma każdy

#94979 Odpowiedz
    Ala
    Gość

I co, mam liczyć na to, że rząd mi kupi komputer i zafunduje internet? Albo czekać, aż nauczyciele przyślą moim dzieciom wydrukowane ćwiczenia przez listonosza?
    Wolę udostępnić im komputer, albo wydrukować materiały. Niech się uczą, ale nie kłamać.

#94984 Odpowiedz
    Logik
    Gość

Czemu od razu kłamać myślisz że każdego rodzica stać na komputer i opłacanie co miesiąc internet ?

#94985 Odpowiedz
    Fzhut
    Gość

To przecież wasze dzieci będą debilami wychowując się przy wykwintnym piwie z biedronki i słuchając przekleństw „wszystkowiedzących” rodziców. Na starość wywalą was na hodnik. Co ja będę żucać perły między wieprze.

#94986 Odpowiedz
    Ala
    Gość

Do Logik
    Jeśli ktoś czyta to forum, to znaczy, że ma komputer i internet. A jeśli nie ma, to nie trzeba go namawiać, żeby to zgłosił.

#94988 Odpowiedz
    Monika
    Gość

No drogie panie ja też dostałam wolne aby zaopiekować się dziećmi i nie jestem w tym czasie w zakładzie. Pomagam dzieciom w zadaniach bo to był i nadal jest mój obowiązek. Nie dostałam wolnego po o żeby telewizję pooglądać. Nie wiem może jestem dziwna ale czy odpytywanie, sprawdzanie czy nasze dzieciaki odrobiły zadania i ewentualna pomoc w lekcjach nie należała wcześniej do naszych obowiązków??? Po co nam dali wolne w pracy??? Żeby posiedzieć!!!!

#94990 Odpowiedz
    BeZa
    Gość

Droga koleżanko nauczycielko,
    właśnie za takie pouczanie i poprawianie błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, składniowych i innych , które z pewnością najlepiej rozróżniasz, ludzie nie znoszą nauczycieli! Za przemądrzałość i patrzenie zza dziennika i ciągłe ocenianie, ocenianie,m ocenianie. Może niedługo świat się zmieni i polonistą , jak i polonistom wszystko wywróci się do góry nogami. Serio. Zdrówka życzę.

#94991 Odpowiedz
    Monikaaaa
    Gość

Czyżby to była stronka dla nauczycieli? Bo raczej treści wskazują na rodziców …………. szkoda tylko, że dla wielu aż tak rozżalonych. „Urodziłam, jeść daję i jeszcze mam im w lekcjach pomagać! I to tylko za 500 złotych!!!” Powiem tak, urodziłam i pomagam bo to mój obowiązek, chcę żeby były mądre i nie musiały pracować jak mamusia na akord. Pozdrawiam drogie panie. Pozdrawiam też nauczycieli moich dzieciaków

#95025 Odpowiedz
    Zuzia
    Gość

Ad. Braku komputerów i internetu. Przecież większość rodziców dzieci uczących się dostają 500+, więc nich je wydadzą na dzieci. Pozdrawiam.

#95032 Odpowiedz
    OLT Express
    Gość

Jaki to był krzyk i jazgot że na dziecko jest 500 plus a teraz jak się okazuje była to słuszna decyzja by móc dzieciom coś kupić z uposażenia a co było dawane dzieciom w państwie teoretycznym gdzie poza kamieni kupa było wyrzucane od tak sobie 6MLN podpisów 🤔

Wyświetlanie 15 wpisów - od 31 do 45 (z 56 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #94985 w Zdalne nauczanie dzieci a rzeczywistosc!
Twoje informacje: