R e k l a m a
R e k l a m a

Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

Pajęczno Fora Forum mieszkańców powiatu pajęczańskiego Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS

• Ten temat ma 2,218 odpowiedzi, 1 głos, a ostatnio został zaktualizowany 1 rok, 5 miesięcy temu przez Mieszkaniec.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 2,219 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • #70526 Odpowiedz
    pewnie, że się żyło
    Gość

Ale przecież budowę tych dróg i tak sfinansowała nam Unia Europejska – głównie Wielka Brytania, Niemcy i Francja więc faktycznie i ceny mogły być europejskie. Jeśli chodzi o pendolino to funkcjonuje przecież bez zarzutu. Sama często korzystam, a jak się wcześniej kupi bilet to wychodzi całkiem niedrogo. Może Twoim zdaniem stare, sowieckie pociągi bez klimatyzacji lepiej pasują do naszych torów ? A może po prostu sam/a i tak podróżujesz tylko samochodem, ew. samolotem z samorządowej diety ???

Kobiety wysyła się teraz ( bez pytania ich o zdanie) na wcześniejszą emeryturę tylko i tylko po to, by ta emerytura była jak najniższa, oraz jak przyznał prezes – wychowywały w tym czasie ( za darmo ) wnuki. Robią to zresztą wspaniale i oczywiście nie ma nic złego w opiekowaniu się swoim potomstwem, ale wciąż nie są to obiecane w kampani przedszkola…

Reprywatyzacja warszawskich kamienic trwała tak samo za rządów Lecha Kaczyńskiego, jak i Hanny G-W i jest obecnie częścią kampanii prezydenckiej Patryka Jakiego. Zresztą jaki to ma wpływ na losy Strzelczanin??? Dla mnie to tylko jeden z tematów zastępczych Pisu, by zamieść pod dywan kolejną aferę. A niestety przez ostatnie 4 lata sporo się tego u nas w Strzelcach nazbierało… Tak się składa, że nowe uposażenie biura Pana Jednaka już kilkukrotnie zdążyło przebić słynne kolacje w Sowie – akurat w tej kwestii mamy iście warszawskie standardy.

A tak na marginesie dumna jestem, że Polska jako jedyny kraj w Europie nie zapadła się w czasach kryzysu z 2008 roku, po którym Włochy, Hiszpania ( o Grecji nie wspominając) do tej pory nie mogą wyjść na prostą. Mamy teraz najlepszy czas w światowej gospodarce i przykro patrzeć jak Polska marnuje kolejne szanse. Nie tylko obniżono dotacje europejskie, ale wręcz wiszą nad nami sankcje. Czy naprawdę nie znacie w Powiecie Pajęczańskim nikogo kto za pieniądze unijne podniósł swoje kwalifikacje, otworzył własny biznes? Przecież każdy Rolnik na tym skorzystał, podobnie jak na KRUSie za PSLu. A są to kwoty w 100% bezzwrotne, które się tym ludziom po prostu należały ( że zacytuję ex premier Szydło..). Co tu w ogóle porównywać ?

Z resztą po co ja to tłumaczę skoro niedługo wykopią nas z Uni Europejskiej i wszyscy sami będą mogli się przekonać jak to wspaniale żyło się za Gierka.
    Bo w tym kierunku niestety to wszystko zmierza .

#70530 Odpowiedz
    Marian
    Gość

I co z tym wójtem, wyjaśniło się coś?

#70533 Odpowiedz
    wstyd mi za strzelce
    Gość

a co miało się wyjaśniać?

#70534 Odpowiedz
    wstyd mi za strzelce
    Gość

ludzie, tyle żalów, chamstwa, prostactwa, jak żyję nie widziałam 😀
    prowadzicie kampanię na forum? WOOOOON do roboty 😀
    Jednak sobą coś reprezentował- ludzie go wybrali. więc weźcie się za robienie swojego, nie musicie mianifesotwac swojego nieudacznictwa/niezadowolenia z życia na forach internetowych. SIO!

#70535 Odpowiedz
    mieszkaniec
    Gość

Jednak sobą coś reprezentował , moim zdaniem to kłamstwo bo jego prezentowanie się
    polegało na tym, że naobiecywał ludziom rzeczy które były niemożliwe do zrobienia
    (szczególnie przez niego oraz ludzi których sobie dobrał) przykład to ścieżki rowerowe,
    solary, nie zrobił ani 1 metra kanalizacji – bo to co jest zrobione, to wszystko z projektu, który złożył Komar a Jednak jeszcze podczas nieudolnego realizowania tego
    projektu zapłacił ponad 400 000 złotych kary.
    Jednak już trzeci raz pisał projekt na drogę Strzelce-Zamoście i po raz trzeci nie pozyskał dofinansowania i znowu wyłoży setki tysięcy złotych zadłużając gminę na długie lata. Wiem ,że dla niektórych byłoby lepiej żeby nie mówić o tym nieudacznictwie ale to są fakty i ludzie powinni o nich wiedzieć, żeby nie dali się oszukać na następne 5lat.

#70536 Odpowiedz
    nowy
    Gość

Może to jest dobry pomysł żeby mieszkańcy robili ,albo nauczyciele pisali projekty a Pan wójt i pracownicy od projektów unijnych brali pieniądze i nagrody.
    To jest jakaś nowatorska metoda zarządzania.

#70538 Odpowiedz
    Michał
    Gość

To co się dzieje w naszej gminie to standardowy przykład pisowskiego zarządzania. Niekompetencja, prywata, dbałość tylko o własną kasę. Wychodzi na to, że PiS po to szedł po władzę. Cały powiatowy PiS to wielka patologia. Widać jak się pisiewicze zachowują, interes lokalnych społeczności, interes państwa mają głęboko w d.

#70539 Odpowiedz
    B.B.
    Gość

Chamstwo i prostactwo okazuje osoba, która krzyczy do nas „won do roboty”. Po to istnieje forum, aby się na nim wypowiadać. Po pracy, w czasie wolnym, do którego każdy ma prawo. Nie manifestujemy niezadowolenia ze swojego życia, tylko z rządów obecnego wójta.

#70540 Odpowiedz
    Pendolino
    Gość

Polowa pociagow pendolino stoi w serwisie. To jedna z najwiekszych wtop polskiego budzetu a za te co jezdza za bilet trzeba placic 6 razy wiecej niz za zawykly pociag wiec nie wprowadzaj ludzi w blad

#70543 Odpowiedz
    B.B.
    Gość

Ale to nie jest wątek o pociągach, ani o błędach platformy. To jest wątek o obecnej władzy w Strzelcach Wielkich.

#70547 Odpowiedz
    do B.B.
    Gość

To jest forum. kazdy moze sobie tutaj napisac co tylko zechce. ktos pisze o pendolino, ty piszesz klamstwa, wiec poziom jest podobbny. pozdro

#70548 Odpowiedz
    B.B.
    Gość

Tak, na forum każdy może się wypowiadać, ale nie ma sensu mieszać tematów. Nie rozumiem zarzutu „ty piszesz kłamstwa”.

#70560 Odpowiedz
    Anka
    Gość

Aż z ciekawości sprawdziłam na stronie intercity.pl
    i tak ceny biletów na trasie:

Łódź – Gdańsk to koszt
    -> 52, 80 zł w II klasie i 86 zł w I (przejazd trwa 5:34)

zaś bilety z Łodzi do Warszawy można kupić już od
    -> 31 zł (przejazd trwa 1:33)

Powyższe ceny to są kwoty bez zniżki, ale wiem, że ofercie są również bilety promocyjne np. weekendowe, albo rodzinne.
    Wiem, że to nie jest wątek o kolejnictwie, ale po prostu NIENAWIDZĘ JAK KTOŚ KŁAMIE i jestem prawie pewna, że autorami ataków na pendolino są ludzie, którzy na co dzień poruszają się samochodem. Tak się składa, że sama nie raz musiałam pokonywać trasę z Częstochowy do Warszawy pociągiem jeszcze starym składem, który w najlepszym wypadku jechał 3 godziny. Temperatura w takim wagonie zimą to albo ta sama co za oknem, albo ukrop, kiedy ogrzewanie nastawione jest na maxa! A latem masz klimę jak sobie ew. otworzysz okno. Pendolino jest szybkie, wygodne, ma klimę, wi – fi i ZAWSZE jest na czas. Może nie ma jeszcze tylu połączeń ilu byśmy sobie życzyli, ale gdyby PiS pociągnął ten projekt i rozbudował o kolejne miasta to zwykli śmiertelnicy, którzy nie podróżują z BORem lub szoferem skorzystaliby na tym ogromnie.
    Nie wypisujcie HEREZJI, bo tak się składa, że akurat rozkład i ceny pociągów znamy lepiej od Was!

Pozdrawiam
    Anka, Pajęczno

#70561 Odpowiedz
    szczamnapo
    Gość

a ile kosztuje bilet z pajęczna do gdańska?? ?i czy jedzie się krócej niż 15 godzin??

#70563 Odpowiedz
    Jarek
    Gość

Sprzedam Opla Astre, 95′ w gazie (butla ważna do końca 2018r). Nic nie stuka, nic nie puka wsiadać i jeździć. Kolor „czerwień meksykańska” (jak na C-360). Więcej na PW

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 2,219 w sumie)
Odpowiedz na: Odpowiedź #129299 w Zadłużanie gminy Strzelce Wielkie przez PIS
Twoje informacje: